10.6.21

“Είναι καιρός πια για το δικό μας casus belli”! Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 

Γράφει ο

Δρ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

 ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Ο σουλτάνος αφού μετέφερε πάνω από 100.000 Τούρκους στα κατεχόμενα, αφού εκβίασε ή δωροδόκησε Τουρκοκύπριους, κατάφερε «μετά βίας» να κάνει «Πρόεδρο» το όργανό του Τατάρ, με λίγους ψήφους περισσότερους από τους ψήφους του Ακιντζί. Και τώρα τον διατάσσει τον «κύριο Πρόεδρο» να γαυγίζει ότι θέλει – όχι μόνο ότι θέλει, αλλά και να απαιτεί – δύο κράτη στην Κύπρο.

Και οι αφελείς πιστεύουν ότι πραγματικά θέλει ο σουλτάνος την «Βόρεια Κύπρο». Όχι, δεν του φθάνει αυτή του Ερντογάν. Στα σχέδιά του, στα όνειρά του θέλει όλη την Κύπρο – άρα μια συνομοσπονδία ή δήθεν ομοσπονδία – ώστε να έχει τη Βόρεια και να διοικεί και τη Νότια ήτοι όλη την Κύπρο και έμμεσα να επηρεάζει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Και εμείς συζητάμε δήθεν για πενταμερή, την παγίδα που στήνουν οι Άγγλοι μέσω του Γ. Γραμματέα του ΟΗΕ, τις αποφάσεις του οποίου, η Τουρκία τις γράφει εκεί …που όλοι ξέρουμε.

Και δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα με αφελείς δικαιολογίες κύκλοι της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, όπως και στην Ελλάδα οι υποστηρικτές της πολιτικής του Σημίτη ο οποίος πέραν των άλλων θα βαρύνεται εσαεί από την πίεση στην Κύπρο να περιορίσει τα δυτικά όρια της Κυπριακής ΑΟΖ για να μην ενοχλήσει τους Τούρκους!

Τέρμα πια αυτή η συνεχής υποχώρησηΕίναι επιτέλους καιρός να σταματήσουν οι συζητήσεις και οι …διασκέψεις.

Κάτω τα χέρια από την Κύπρο κύριε Ερντογάν.

Νομίζεις ότι έχεις πλεονέκτημα και θα πιέσεις για πρόσθετες υποχωρήσεις με τα ύπουλα βήματα στα Βαρώσια.

Τέρμα και οι υποχωρήσεις στην Ε.Ε. και στους φιλότουρκους Γερμανούς της κυρίας Μέρκελ ή τους συμπαθούντες Ισπανούς και Ούγγρους.

Και στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ανυποχώρητη καταδίκη της Τουρκίας και διακοπή οιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης ή διευκόλυνσης αν δεν αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της και τα γερμανικά Leopard από την Κύπρο και πάρει πίσω τους Τούρκους που μετέφερε για να εκτουρκίσει το νησί.

Και από τη στιγμή αυτή καλώ τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Κύπριο Πρόεδρο: 

1ον Να ενεργοποιήσουν άμεσα το ενιαίο αμυντικό δόγμα, υλοποιώντας άμεσα πρόγραμμα ενίσχυσης των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονο κατάλληλο εξοπλισμό και 

2ον Άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου για να μην έχουμε κανένα Τουρκο  – παλαιστινιακό μνημόνιο και τρέχουμε και δεν φθάνουμε. 

Καιρός είναι να περάσουμε το μήνυμα σε όλους Ελλαδίτες και Κυπρίους:

Δεν φοβόμαστε είμαστε καλλίτεροι και αν τολμήσει ο σουλτάνος θα τους νικήσουμε κατά κράτος.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ CASUS BELLI!

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

https://www.militaire.gr/