30.6.21

“Κύριε Αρχηγέ, δεν είστε πια Αρχηγός το είπε ο ΣΚΑΙ”! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Για να μην εφησυχάζουμε


Ο Θεός δεν παίρνει το μέρος του Χ Στρατεύματος στη μάχη αλλά αυτού που τα πυροβόλα του βάλλουν καλλίτερα

Βολταίρος

  • Για να μην επανέλθουμε στην εποχή ΚαμμενοΠροκόπηδων που επεκαλούντο την επέμβαση της Υπερμάχου Στρατηγού και των οστών της Βαρβάρας για να προστατεύσουν τη Χώρα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, που έλεγαν οι σοφοί Αρχαίοι.

    Η Τουρκία μετά τις τελευταίες Νατοϊκές επαφές και πάλι ήταν ευνοϊκές γι’ αυτή αλλάζει τακτική αλλά όχι στρατηγική. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Ν’ αρπάξει όσο μπορεί περισσότερα από την Ελλάδα. Ει δυνατόν να την κάνει προτεκτοράτο.

  • Μπορεί να περιμένουμε αξιοπιστία σε ένα Ηγέτη που , πέραν από κάθε ηθική και Διεθνές Δίκαιο μάχεται για να κάνει κράτος τΟΥ ένα κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας που άρπαξε με εισβολή; Να κάνει τουρκική επικράτεια ένα τμήμα της Κύπρου που υπήρξε επί αιώνες Ελληνική;
  • Μπορεί να περιμένουμε αξιοπιστία από ένα Σουλτάνο που εισβάλλει στην περίκλειστη Αμμόχωστο, και συνεχίζει να εξοπλίζεται με επιθετικά όπλα σύγχρονης τεχνολογίας που σκοπεύουν δυτικά;
  • Συμπέρασμα: Πρέπει να γρηγορούμε να ετοιμαζόμαστε για χειρότερα. Μακάρι να έλθουν καλλίτερα, ποιοι δεν το θέλουν.
  • Προπαρασκευή, λοιπόν, επιτάχυνση των διαδικασιών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όχι άλλες καλένδες.
  • Πρέπει να γίνει γενική κινητοποίηση και λεπτομερής, ρεαλιστική, ενημέρωση των πολιτών. Όχι για να επιτεθούμε, αλλά να ενισχύσουμε την αποτροπή.
  • Όταν το 1914 οι Γερμανοί εισέβαλαν στη Γαλλία υπό τον Μολτκε και έφθασαν

    ταχέως το Παρίσι, 60km από την Πρωτεύουσα, άρχισε μια φοβερή Μάχη. Η λεγόμενη Μάχη του Μάρνη. Τα προγνωστικά ήταν υπέρ των Γερμανών. Η Γαλλική Κυβέρνηση με εισήγηση του Στρατάρχη Ζοφρ, κήρυξε Γενική Κινητοποίηση (Mobilization Totale). Οι ταξιτζήδες του Παρισιού επιστρατεύθηκαν και μετέφεραν Στρατεύματα στο πεδίο της Μάχης! Το ηθικό του Λαού στα ύψη. Νίκησαν οι Γάλλοι.

  • Χρειαζόμαστε και εμείς μια Γενική Κινητοποίηση που απαιτεί, όμως, προσφορά και θυσίες από την ιθύνουσα τάξη ιδιαίτερα.

    ΣΗΜ. Για όσους αυταπατώνται για τις προθέσεις της Τουρκίας παρακαλώ να διαβάσουν το έγγραφο τηςν Μόνιμης Αντιπροσωπιας της Τουρκίας στην ΟΗΕ προς τον ΓΓ. (21 Ιαν. 2021). Τότε θα καταλάβουν πολλά. Η Τουρκία εμμένει στις παράλογες απαιτήσεις της.

Ιούνιος των Ορκωμοσιών

• Σημαδιακές ημέρες για τις Παραγωγικές Σχολές των ΕΔ. Ορκωμοσίες των νέων Αξιωματικών. Καλότυχοι να είναι.

o Σχολή Ευελπίδων (τάξις 2021)
Σύνολο 230 – 189 Έλληνες, 35 Κύπριοι, 1 Αρμένιος, 2 Βόσνιοι, 2 Ερζεγοβίνιοι – 2 Μολδαβοί

o Σχολή Δοκίμων (τάξις 2021)
Σύνολο 43 (30 Μάχιμοι, 13 Μηχανικοί) εξών 9 Κύπριοι, 2 Ιορδανοί, 1 Μαυροβούνιος.
Στους Έλληνες Μαχίμους έχουμε και δύο (2) νεαρές Σημαιοφόρους. Ας ευχηθούμε, όταν, με τον καιρό, ωριμάσουν και προαχθούν να έχουν ενταχθεί στο Π.Ν. οι νέες φρεγάτες για να τις κυβερνήσουν!

Τα ξίφη απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως για του ξένους, που θα έχουν στο σαλόνι τους φωτογραφία με την Ελληνίδα Πρόεδρο να τους απονέμει το ξίφος;

Μια αναγκαία αναδρομή

Ο αγώνας του πολίτη ενάντια σε κάθε χυδαία Εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης έναντι της λήθης

Μίλαν Κούντερα

  • Ερχόμαστε, με την όπισθεν, στο σωτήριο έτος 2013. Κυβέρνηση Αντωνομπένηδων.
    Ότι χειρότερο είδε ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Οι Ε.Δ. βάλλονται πανταχόθεν. Έχει εγκαταλειφθεί υλικό και προσωπικό. Μισθοί – συντάξεις στρατιωτικών έχουν καταληστευθεί. Το αμυντικό υλικό καταρρέει.
  • Στο Υπουργείο Άμυνας έχει εγκατασταθεί μια κομματική καμαρίλα η οποία κάνει ότι μπορεί για να το πληγώσει το φρόνημα των αξιωματικών. Αποστρατεύει, χυδαία, τον ένα μετά τον άλλο άξιους τους Αρχηγούς ΓΕΣ (Ζιαζιάς, Γκίνης, Τσέλιος) και συμπεριφέρεται με αλαζονεία. Ας μην αναφερθώ σε κόμματα. Υπουργός ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
  • Ιούνιος 2013. Ορκωμοσία Ευελπίδων – Δοκίμων – Ικάρων. Ο τότε Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας, που δεν αρεσκόταν σε εορτές – τελετές, εξουσιοδότησε τον Πρωθυπουργό για την απονομή των ξιφών. Ο κ. Σαμαράς ανέθεσε το προνόμιο μερικώς στον Υπουργό αλλά, κυρίως, στον κ. Τάκη Μπαλτάκο, γκαουλάϊτερ των Ε.Δ., και τον βουλευτή Πειραιώς κ. Γιάννη Τραγάκη. Οϊμέ… Οποία τραγωδία! Οποία περιφρόνηση στα νέα στελέχη! Μονολόγησε, παρουσία μου, ένας νέος Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού «Ο παππούς μου έλαβε το ξίφος από τον Βασιλιά Παύλο, ο πατέρας μου από τον Πρόεδρο κ. Τσάτσο, εγώ από τον κ. Τραγάκη;»
  • Διερωτώμαι, σύντροφοι ή αδέρφια μου αλήτες πουλιά, αν θέλετε, με τι μούτρα εμφανίζονται σήμερα οι ουτιδανοί αυτής της Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων, και πουλάνε εθνικοφροσύνη και παρουσιάζονται στον λωτοφάγο Ελληνικό Λαό; Και ίδρυμα, επί πλέον, ο κ. Αντωνάκης!
  • Επειδή είναι θέρος, πλάκωσαν οι ζέστες, θα σας αφηγηθώ, για να ευθυμήσουμε ολίγον, με τις αθλιότητες αυτών των αχρείων σε βάρος των Ε.Δ. το εξής: 100% αυθεντικό, επεισόδιο. Ένας από τους πλέον άξιους, καταρτισμένους, ηθικούς κορυφαίους Αρχηγούς ήταν ο Στρατηγός κ. Κων. Γκίνης. Ήταν όμως ανήσυχος και ζητούσε πιστώσεις για να κλείσει τρύπες. Ενόχλησε. Η καμαρίλα εκνευρίσθηκε. Ένα πρωινό ο Αρχηγός μετέβη στο Γραφείο του, ως συνήθως, και κάλεσε τους Επιτελείς του να δούνε το πρόγραμμα της ημέρας. Οπότε διαμείφθηκε ο παρακάτω διάλογος: grosso – modo
  • −  Αρχηγός:
  • −  Επιτελής:
  • −  Αρχηγός:
  • −  Επιτελής:
  • −  Αρχηγός:
  • −  Επιτελής:

Για να δούμε τι έχουμε σήμερα.
Επιτρέπετε κ. Αρχηγέ. Οφείλω να σας ενημερώσουμε για κάτι εξαιρετικά σοβαρό. Τι συμβαίνει;
Δεν είστε πλέον Αρχηγός!
Τι λες, είσαι στα καλά σου;
Μάλιστα. Το άκουσα σήμερα το πρωί στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ.

Ουδείς από αυτούς, τα ρεντίκολα του παρακράτους, επίσημα ή ανεπίσημα, είχε την στοιχειώδη ευγένεια να ενημέρωση τον… αιφνιδιασμένο Γκίνη που είχε θητεία μόνο επτά (7) μηνών!
Σημ. 1. Ο αναφερόμενος επιτελής είναι ο εξαίρετος Αξιωματικός (ΤΘ) κ.Γιάννης Σιφάκης που είναι σήμερα Διευθυντής Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ.

2. Αν θέλουν οι Μάξιμου-λήδες να έχουν ένα νουνεχή και σοφό στρατιωτικό να συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό, ιδού ο κ. Γκίνης. Για να μην ακούει διάφορους τυχόντες. Για να «τσαντίσει» και ολίγον τον αλλοπρόσαλλο Σαμαρά.

3. Εκείνη τη λαμπρά εποχή συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. η κ. Φώφη Γεννηματά, που σήμερα επιτίθεται στη «Δεξιά». Ήταν τότε Αναπληρώτρια – Υπουργός Άμυνας και έκανε το παπί.

Ο κ. Κρίτων Αρσένης, βουλευτής

Είναι καλλίτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία

Αβρ. Λίνκολν 16ος Πρόεδρος ΗΠΑ

  • Δεν θα έλεγα, ασφαλώς, ότι ο συμπαθής νέος, με πλούσια χαίτη, βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 κ. Κρίτων Αρσένης, είναι βλαξ. Αιθεροβάμων, όμως, υψιπετής και παντελώς ανώριμος, είναι βεβαιότατα.
  • Φευγάτος, όπως θα έλεγε ο αείμνηστος συμπατριώτης μου Βαγγέλης Γιαννόπουλος.
  • Είναι ένα από τα πρόσωπα που ο άλλος, ο μέγας Φευγάτος Γιωργάκης Β’ Παπανδρέου Γ επέλεξε, εντελώς τυχαία και με δικά του κριτήρια να τον στείλει στην Ευρωβουλή να μας εκπροσωπήσει. Το ίδιο έκανε με επιλογή μερικών περίεργων τύπων στους θώκους Υπουργών και λοιπών εξουσιαστών. Τα θυμάστε…
  • Ο Κ.Α. άφησε ένα ιδιαίτερο στίγμα στην Ευρωβουλή. Ήταν γραφικός, αλλά όταν αντελήφθη ότι το ΠΑΣΟΚ βούλιαζε την «κοπάνησε», ανεξαρτητοποιήθηκε. Πέρασε πέντε (5) υπέροχα, ανέμελα χρόνια στις Βρυξέλλες, με χλιδάτες απολαύσεις.
  • Επανελθών φλέρταρε για λίγο με τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά όταν ο σπουδαίος Βαρουφάκης (Γιάνης με ένα ν) αποσκιρτήσας από τον Αλέξη ίδρυσε κόμμα, έσπευσε υπό την σημαία του να καταταγεί και ο Κρίτων.
  • Στην πολιτική είναι μεγάλη επιτυχία να καταφέρεις να γραφείς σε μια λίστα. Μετά ακολουθούν άλλες. Ο Κρίτων εξελέγη βουλευτής. Άρχισε για να προδίδει την παρουσία του να κάνει ερωτήσεις σε Υπουργούς επί παντός επιστητού.
  • Τις προάλλες (12 Μαϊου) κατακεραυνώνει το Υπουργείο Άμυνας με ερωτήσεις που προκάλεσε απορίες. Επιπλήττει, λοιπόν τον κ. Ν. Παναγιωτόπουλο ότι ετοιμάζεται να διαθέσει τον χώρο του 301 Εργοστασίου Βάσεως (Λιόσια) σε ιδιώτες και όχι στον Δήμο.
  • Εντελώς απληροφόρητος ο βουλευτής.

o Το 301 Ε.Β. δεν πρόκειται να καταργηθεί ή μετακινηθεί. Να πάει που; Ποιος θα διαθέσει τις δαπάνες μεταφοράς και μετεγκατάστασης;

o Όταν το Εργοστάσιο ιδρύθηκε, αμέσως μετά τον πόλεμο, η πλησιέστερη οικία απείχε τουλάχιστον 1Km μετά, μερικοί αγόραζαν οικόπεδα, έκτιζαν σπίτια κοντά στο Εργοστάσιο και έκαναν πορεία για την απομάκρυνση του γιατί τους ενοχλεί.

o Το Εργοστάσιο και ένας μεγάλος διάστασης χώρος πέριξ αυτού είναι ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το παραχωρήσει σε Δήμους και σε κοινότητες.

o Σε περίπτωση που το Εργοστάσιο καταργηθεί, εικάζω ότι το ΥΕΘΑ θα παραχωρήσει, όπως γίνεται συνήθως, ένα τμήμα στο Δήμο αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα εκποιηθεί για να αποκτηθούν έσοδα που θα διατεθούν για τις ανάγκες των Ε.Δ., τις οποίες η Πολιτεία έχει αφήσει ελαφρώς ξεβράκωτες.

  • Ο Υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε, όντως, θαυμάσια απάντηση, στον ανησυχούντα Βουλευτή κύριο Κρίτωνα, ο οποίος, τελικά, φαίνεται ότι θα συνταξιοδοτηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο προς δόξα του Γιωργάκη και του Γιάνη, με ένα ν.

    Μύδροι επί της κεφαλής μου

  • Αντιστράτηγος Ε.Α., της ένδοξης εποχής των Αντωνομπένηδων, με «έκραξε» διότι όπως ισχυρίζεται, δυσφημώ, άδικα, τον κ. Βενιζέλο.
  • Αρνούμαι τον χαρακτηρισμό δυσφήμηση. Απλά σημειώνω τον ολέθριο ρόλο του στα Αμυντικά και επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων. Παρέχω πάντοτε επιχειρήματα και στοιχεία και ουδέποτε δέχθηκα διάψευση. Έπρεπε ήδη να έχει αποχωρήσει ως πολιτικός.
  • Εκείνο όμως που με ενοχλεί ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι ο μεγάλος αυτός ηγέτης αρνείται να θέσει την προσωπικότητα του στην κρίση του Ελληνικού Λαού. Επιχειρεί να εισέλθει πάλι στην Βουλή, υποστηριζόμενος από δημοσιογραφικά συγκροτήματα μόνο μέσω λίστας επικρατείας. Από το παράθυρο… Φοβάται το φούμο…
  • Υπάρχει στην ΝΔ ένας αντίστοιχος, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, φέρων στην καμπούρα του πολύ ολιγότερα στίγματα απ’ αυτά του ΒΕΝΙ και με πολύ

καλλίτερη θητεία στην Ευρωβουλή και στο ΥΕΘΑ (τον οποίο, παραδόξως, ο κ. Πρωθυπουργός τον έχει στον πάγκο), ο οποίος δηλώνει από τώρα ότι στις προσεχείς εκλογές θα ζητήσει την ψήφο, τον σταυρό των πολιτών! Οποία διαφορά! Προσθέτω και κάτι άλλο. Ο τελευταίος δεν μπουρδολογεί συνεχώς με άρθρα, ποταμούς. Αρχή άνδρα έδειξεν…

Άσχημα μαντάτα

  • Έχω επισημάνει, αντιγράφοντας τις γνώμες εγκύρων οικονομολόγων, ότι τα οικονομικά της Χώρας δεν πάνε καλά. Από τη μια μεριά COVID -19, από την άλλη οι ανεξέλεγκτες παροχές και το κύμα των αναδρομικών έχουν δημιουργήσει προβλήματα.
  • Το ΔΝΤ και ΕΕ επισημαίνουν στην Κυβέρνηση (ΚΑΘ 03/06) ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων – μετακλητών, αυξάνεται αντί να ελαττώνεται! Ο «χορός» έχει αρχίσει από την λαμπρά εποχή των Αντωνομπένηδων, συνεχίσθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, ακόμη καλά κρατεί.
  • Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα μέχρι το Φθινόπωρο. Παραμύθια… Πρόκειται να λάβει ουδέν. Το ρουσφέτι, η πρόσληψη και η «τακτοποίηση» στο άθλιο Δημόσιο δικών μας παιδιών είναι κάτι σαν το όπιο για τους ναρκομανείς. Είναι βίτσιο, συνήθεια.
  • Υπενθυμίζω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, Υπουργός ΜΗ Προστασίας του πολίτη ξεκίνησε την διαδικασία πρόσληψης 1000 (400+600) αστυνομικών για τα Πανεπιστήμια. Πάνω από 3500 Αστυνομικοί αμειβόμενοι από το υστέρημα των πολιτών υπηρετούν ως μπάτλερς, συνοδοί κυρίων, χαβαλέδες σε celebrities ή ψευτό VIP’s. Γιατί δεν αρπάζει επ’ εκεί 500 να κάνει τη δουλειά του και να μην επιβαρύνει τον πολίτη με νέα έξοδα; Απλά, η προστασία της συντεχνίας είναι η μέγιστη αξία. Που θα βρεθούν χρήματα για αεροπλάνα και βαπόρια της αποτροπής; Για vip’s,ναι.

    Δράσεις Ελληνικών Βιομηχανικών Εταιρειών

  • ΤHEON SENSORS. Το πρώτο τετράμηνο 2021 πραγματοποίησε πωλήσεις ηλεκτρονικού υλικού στο εξωτερικό, ξένους Στρατούς, ύψους 30εκ. $.
  • INTRACOM DEFENSE.
    Υποδέχθηκε πρόσφατα τον Ισραηλινό Στρ. Ακολούθο Ταξιάρχον Tassion Sharafa ο οποίος κόμισε ιδέες συνεργασίας Ισραηλινών Εργοστασίων με την Εταιρεία.
  • Αν δεν κάνω λάθος, όποτε θ’ αναφωνήσω Mea Culpa, και οι δύο εταιρείες υφίστανται συνέπειες ενός ιδιόμορφου embargo από το ΥΕΘΑ. Δεν γνωρίζω τους λόγους. Ένα Υπουργείο, ασφαλώς, μπορεί να έχει black list. Αρκεί να τεκμηριώνεται και μην προέρχεται από απαίτηση κάποιας «κουμπάρας» Καλά μπάνια…

    Πρόσω ολοταχώς: Έκθεση DEFEA

  • Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην οργάνωση εργάζονται, πυρετωδώς, υπό καύσωνα, για την επιτυχία της πρώτης DEFEA (Defense Exhibion Athens) στο Metropolitan Expo 13-15 Ιουλίου.
  • Πληροφορούμαι ότι την κορδέλα των εγκαινίων της Έκθεσης κλήθηκε να κόψει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τιμής ένεκεν.

• Είναι εκείνος που «φόνευσε» την παλαιά, λίαν επιτυχή, DEFENDΟRY, μεταφέροντας την από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη για να βολέψει φιλαράκια του, ενώ, ακριβώς την ίδια χρονιά (2011) έβαλε λουκέτο στην ΕΛΒΟ. Σήμερα, βεβαίως, οργανώνει ομάδες εργασίας, κύκλους, και αρθρογραφεί, μαχητικά, υποδεικνύοντας μεθόδους για τη σωτηρία της Χώρας.

Βρέθηκε ο Νέος Ηγέτης, του Ζιαζιά

Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από αυτό, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο μικρό καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.

Οδ. Ελύτης

  • Προ ημερών είχα αναφερθεί σ’ ένα αγωνιώδες άρθρο του φίλου μου Στρατηγού Επίτιμου Α/ΓΕΣ, κ. Κώστα Ζιαζιά με τίτλο Αναζητείται Ηγέτης
  • Με προβλημάτισε πολύ ο Αρχηγός και άρχισα να ψάχνω. Νομίζω ότι εντόπισα μερικούς υποψήφιους άξιους και ικανούς. Είναι κι’ άλλοι.
  • Το Σάββατο, 19/6, είδα στα ΝΕΑ το αποτέλεσμα σφυγμομέτρησης τεσσάρων ειδικών εταιρειών με το ερώτημα: Ποιόν θεωρείται καταλληλότερο για Πρωθυπουργό; Οι απαντήσεις έδειξαν ως Πρώτο τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, πράγμα που ουδένα εξέπληξε γιατί πάντα σε τέτοιες έρευνες την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός. Στη δεύτερη όμως θέση και οι τέσσερις (4) εταιρείες ανέδειξαν μια νέα προσωπικότητα: Τον κ. ΚΑΝΕΝΑ. Αναλυτικά Αlco (32%), Metron Analysis (24%), Opinion (26%), Pulse (28%). Ακολουθεί στην Τρίτη θέση ο κ. Α. Τσίπρας.
  • Ποιος κρύβεται πίσω από τον «μασκοφόρο» κ. ΚΑΝΕΝΑ;
  • Άρχισα από αριστερά. Υπάρχουν οι κ. Π. Λαφαζάνης και Ζ. Κωνσταντοπούλου,

    σβησμένα κεριά. Πιο δεξιά, στο κέντρο, ο κ. Α. Λοβέρδος, πρωταγωνιστής στις Πασόκο-Κυβερνήσεις μετά το 1996, κινείται όπισθεν… ολοταχώς ανεμίζοντας το φλάμπουρο του ΠΑΣΟΚ υπό τους ήχους της κάρμινα μπουράνα!! Ανανέωση!

  • Στα Δεξιά, ο κ. Ν. Καραχάλιος, πρωτοπαλίκαρο του κ. Κων. Καραμανλή, ιδρύει νέο κόμμα ενώ στα χωρικά ύδατα της Ν.Δ. κινείται το λεγόμενο famous five: Κρινιώ Κανελλοπούλου, Σάββας Τσιτουρίδης, Αρούλης Σπηλιωτόπουλος, Ε. Αντωναρος, Χρ. Ζώης. Όλα, εκλεκτά και «ευγενείς παιδιά» (κατά Τσιφόρο) .
  • Ξέχασα τον φοβερό και ασυμμάζευτο ΒΕΝΙ αλλά και τον νέο Ηγέτη της Ακροδεξιάς κ. Γ. Τράγκα.
  • Θα μπορούσα να προσθέσω και τον κ. Φουρθιώτη, που εγένετο δεκτός από τον Μακαριώτατο για να ζητήσει ευλογίες για το νέο του κόμμα, αλλά, ο τυχερός, ξεκουράζεται, προσωρινά, στις φυλακές.
  • Πρέπει να έχετε υπομονή Στρατηγέ, για να φανεί ο ΚΑΝΕΝΑΣ – ΜΕΣΣΙΑΣ. Γιατί, όπως είπε ο μέγας Όσκαρ Ουάιλν «Ο Μεσσίας έρχεται, αλλά δεν φθάνει»
  • Ωστόσο μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω… κατάχρηση ενός στίχου του

    σπουδαίου συμπατριώτη μου Νίκου Γκάτσου. Έλα τη θάλασσα θεριό

    και του πελάγου μπόρα, το θλιβερό σκουπιδαριό να διώξεις από τη Χώρα

ΣΗΜ. 1. Το θεριό της θάλασσας, ο λωτοφάγος Λαός, δυστυχώς υπνώττει. Tου αρέσει να τον εξαπατούν. Καλό Καλοκαίρι.

2. Ξέχασα ένα αδυνατούλι ανθρωπάκι με μουσάκι που επιμένει να ξανακυβερνήσει. Τέτοιο μυαλό κουβαλάει. Γι’ αυτόν, στο επόμενο, ιδιαιτέρως.

Τα ψέματα και η χλίδα της Εξουσίας

Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή…
Κ. Καβάφης – Μάρτιοι Ειδοί

  • Το να διαθέτει μια μικρή Χώρα, καταχρεωμένη, τρία (3) ειδικά αεροπλάνα (VIP’s) προς χρήση των κορυφαίων της Εξουσίας δεν είναι, υποχρεωτικά, έγκλημα σπατάλης.
  • Επί Σημιτοκρατίας το αντελήφθησαν και όταν άρχισαν τα εξοπλιστικά νταραβέρια με την Βραζιλία (ΣΣ άλλη ιστορία κι’ αυτή) πήραμε ένα τέτοιο α/φ 13 θέσεων EMBRAER, ως ΑΩ, και για περισσότερη άνεση αγοράσαμε ακόμη ένα (1) EMBRAER 32 θέσων. Άνετοι, κιμπάρηδες. Για μεγαλύτερη χλίδα αγοράσθηκε το 2003 το υπερπολυτελές GULF – STREAM. Μεγάλο έργο των Σημιτογιάννων. Ξεκίνησαν το 2000 με μηδέν ιπτάμενα VIP’s και παρέδωσαν το 2004 στον Καραμανλή τρία (3) που ήσαν, ασφαλώς, καλοδεχούμενα.
  • Το 2015 ο κ. Α. Τσίπρας, εν όψη ανάληψης του θώκου, δηλώνει ότι θα πουλήσει, πάραυτα, ένα από τα τρία (3) μαζί και τις δύο (2) τεθωρακισμένες BΜW που αγόρασε ο κορυφαίος ΥΠΟΙΚ του ΓΑΠ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Τι έγιναν οι δύο αυτές… φρεγάτες; Ποιος τις χρησιμοποιεί τώρα; Γιατί αγοράσθηκαν στο ζενίθ της κρίσης; Κανείς δεν απαντά. Τελικά, ούτε Α/Φ, ούτε τα πολυτελή οχήματα εκποιήθηκαν.
  • Προ ημερών, δειλά – δειλά, η Κυβέρνηση, το ΥΕΘΑ δηλαδή, άφησε να διαρρεύσει η πληροφορία ότι επίκειται η αγορά ακόμη ενός Α/Φ VIP’s τύπου FALCON από τους Γάλλους, αξίας 37 εκ. €, έναντι 22! Κελεπούρι! Να το αφήσουμε; Εξ άλλου τα μέλη της Κυβέρνησης είναι τόσα πολλά που δεν εξυπηρετούνται, πλέον, με τρία VIP’s. Τι είναι 24 εκ € μπροστά στα 2,4 δις € που δίνουμε για τα γαλλικά RAFALE; Σου λένε οι Γάλλοι: Τους δώσαμε μαχητικά 2,5 δις χωρίς καμία βιομηχανική επιστροφή. Ας τους δώσουμε και το FALCON που το έχουμε και λιάζεται…
  • Η είδηση που σερβιρίσθηκε ερασιτεχνικά προκάλεσε ειρωνικά σχόλια. Επιχείρησαν, σαστισμένοι, να τα μπαλώσουν. Διοχέτευσαν αποκλειστική πληροφορία στην Καθημερινή  (17-6) ότι το Α/φ δίδεται ως ΑΩ των RAFALE και ότι ήταν αναγκαία η προμήθεια του γιατί ΟΥΔΕΝ από τα υπάρχοντα τρία μπορεί να ιπταθεί απ’ ευθείας ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ!

    Και πάλι βιάσθηκαν να σερβίρουν ανακρίβειες.

− Τα ΑΩ έχουν καταργηθεί.

− Το GULF – STREAM έχει κάνει πολλάκις… φοράκις το δρομολόγιο Αθήνα – Ουάσιγκτον!

• Προχθές (ΝΕΑ 26/6) παρουσιάζουν τις «αποκλειστικές» πληροφορίες ότι το FALCON θα το πάρουμε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από κάποια παλαιά ΑΩ, του 2000, της DASSAULT. Τώρα τ’ ανακάλυψαν! Τότε έγινε και η μυθιστορηματική αγορά από Άκη μαχητικών DASSAULT 2000-5 και εκσυγχρονισμός παλαιοτέρων DASSAULT 2000. Πολύ χρήμα αδέρφια, mes amies, πολύ χρήμα. Απολαυστική ιστορία.

Απορία: Ποιοι καλοί ΥΕΘΑ, είχαν ξεχάσει αυτά τα ΑΩ του 2000, και τ’ ανεκάλυψαν τώρα, Πόσα είναι;

  • Προσθέτω ότι η καλή εφημερίδα μας πληροφορεί, «εμπιστευτικά», ότι το GULF – STREAM, δηλ. το νεότερο, θα πουληθεί. Αν το δείτε πουλημένο να μου γράψετε γαλλιοτί. Καλά μπάνια.

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

    (200 χρόνια από την Επανάσταση)

  • Ασφαλιστικά Ταμεία
    • −  Χαοτική η κατάσταση
    • −  Υπηρεσία ελέγχου απονομής συντάξεων λειτουργεί χωρίς τηλέφωνα.
    • −  Υπάλληλος αρμόδιος για την επεξεργασία φακέλλων συντάξεων είναι

      σε άδεια από το Δεκέμβριο.

    • −  Πολίτης βρίσκεται σε αναμονή επικουρικής σύνταξης πάνω από πέντε

      (5) χρόνια

      (Καθημερινή 23/6)

    • −  Βουλευτικές συντάξεις διεκπεραιώνονται εντός 5νθημέρου.
    • −  Αυτή είναι η Ελλάδα, θα έλεγε ο Μέγας, Βραχύς, Σημίτης.
  • Αφροασιατική Χώρα κυβερνωμένη από χρεωκοπημένα και διάτρητα

    συνδικάτα πολιτικών και συνδικαλιστών αλλά και την οικονομική ελίτ.

  • Όταν ο ΥΦΕΘΑ Στρατηγός κ. Αλκ. Στεφανής έστειλε ένα μικρό κλιμάκιο στρατιωτικών – οικονομικών για να βοηθήσει το ΕΦΚΑ στο ξεμπλοκάρισμα συντάξεων στρατιωτικών δέχθηκε σφοδρά πυρά από τους… στρατιωτικούς συνδικαλιστές. Παντού οι ίδιοι.
  • Όταν η Θάτσερ διαπίστωσε ότι το Υπουργείο της Δημ. Έργων έχει διαβρωθεί εντελώς διέταξε την διάλυσή του, ιδρύοντας το επόμενο πρωί άλλο με υγιείς βάσεις.
  • Τηλεπικοινωνίες. Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη Χώρα στην Ε.Ε. στις τηλεπικοινωνίες. Οι Έλληνες πληρώνουν ΣΗΜΕΡΑ, 73% ακριβότερα από κάθε Ευρωπαίο. Αναζητήσατε τους ξεπουλημένους υπόλογους!
  • Κρατικό savoir-vivre. Ακόλουθος Ε.Δ. των ΗΠΑ ήταν μέχρι χθες ένας εξαίρετος και ευγενής πλοίαρχος. Ο κ. Τιμοθι Κέτερ. Δόθηκε στην Πρεσβεία σχετική δεξίωση αποχώρησης ένθα προσήλθαν, όπως λέει το ρεπορτάζ, όλη η

Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ε.Δ.. Γνωρίζουν ότι αυτές οι τελετές διέπονται από κάποιες διατάξεις πρωτοκόλλου ή, έστω, αν θέλετε… δεύτερο – κόλλου. Δεν γνωρίζω. Αναφέρονται, όμως. Ιδιαίτερα στους Στρατιωτικούς περισσότερο από τους Πολιτικούς. Οι Στρατιωτικοί δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να είναι προσκυνητάδες. Οι πολιτικοί, άνετα, γίνονται δωσίκωλοι! Σας θυμίζω και το παρακάτω αξέχαστο. Ο προκάτοχος του αποχωρούντα είχε δογματίσει για τους Έλληνες «Οι ζητιάνοι δεν μπορούν να παζαρεύουν»!

  • ΕΣΤΙΑ 26/6 Προπαγάνδα υπέρ ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία με ανοχή του Υπουργείου!
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (26/6) Ο Γέροντας Ευθύμιος απεφάνθη ότι στην Ελλάδα στήνεται εμφύλιος πόλεμος. Από την μια μεριά οι… βατσινομένοι και από την άλλη οι αρνητές!
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (26/6) Δώδεκα σύλλογοι των Σερρών καλούν την κ. Κατερίνα

    Σακελλαροπούλου να παραιτηθεί!! (ΣΣ τι με λες κομπάρε! Μήπως είναι φιλαράκια του Προκόπη;)

    Για να είμαι δίκαιος

    Οι συνδικαλιστές σήμερα είναι ο νέος Στρατός κατοχής της Ελλάδος
    Γιάννης Μαρίνος

  • Στο προηγούμενο κείμενο των διαξιφισμών είχα σχολιάσει, αυστηρά, τα στραβά και ανάποδα της ΕΑΒ, τη κορυφαία αμυντική βιομηχανία της Χώρας.
  • Παρέλειψα, και ζητώ συγγνώμη, ν’ αναφερθώ σε μια τραγική κραυγή της Διοίκησης της ΕΑΒ, που προσπαθεί αναμφισβήτητα, με την οποία διαμαρτυρόταν, για την βάρβαρη συμπεριφορά συνδικαλιστών οι οποίοι εμπόδιζαν με φωνές και ντουντούκες τους εργαζομένους να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για να δουλέψουν! (18 Ιουνίου) Σε μια φάση μάλιστα που η εταιρεία δοκιμάζονταν, διέρχεται σοβαρή κρίση, αλλά και η Άμυνα δυσκολότερη.
  • Νόμος είναι το δικαίωμα του εργάτη ν’ απεργεί αλλά Νόμος είναι επίσης το δικαίωμα του εργάτη να εργασθεί. Δεν έχει δικαίωμα ο κομματικοποιημένος συνδικαλιστής να λειτουργεί όπως λειτουργεί. Μεγαλύτερος Νόμος είναι,

όμως, η σωτηρία της Εταιρείας και της Άμυνας. SALUS POPULI ULTIMA LEX

ESTO.
• Ξεπερνάτε κάθε όριο κύριοι, συνδικαλιστές, ενώ το κράτος σας αγναντεύει!

https://www.militaire.gr/