9.6.21

Πώς εξιχνιάστηκε το διπλό έγκλημα στη Ζάκυνθο


 
Στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγούνται σήμερα (Τετάρτη) οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για το διπλό έγκλημα της Ζακύνθου. Περίπου έναν μήνα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, η αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του έναν χρόνο πριν, όταν οι δράστες επιχείρησαν να σκοτώσουν τον άντρα της, αλλά οι σφαίρες πέτυχαν την ίδια.

Η αστυνομία που διεξήγαγε έρευνες όλο αυτό το διάστημα κατάφερε εντέλει να προχωρήσει σε 7 προσαγωγές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν συλλήψεις, σε Ζάκυνθο, Πύργο και Αθήνα. Επίσης υπάρχουν τρεις ακόμα εμπλεκόμενοι στη δολοφονία της 37χρονης στις 9 Ιουνίου του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, ηθικός αυτουργός είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί για ληστεία, με λεία 550.000 ευρώ. Ακόμα φυσικοί αυτουργοί φαίνεται να είναι ένας συνοδός ασφαλείας εφοπλιστή και ένας ακόμα κάτοικος της Ζακύνθου, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο πρώτος συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές.

Προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη ο εφοπλιστής, ένας πρώην αστυνομικός που φυλούσε το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών και ένας τσιλιαδόρος.

Το τοπίο ξεκαθάρισε για την αστυνομία όταν ένα πρόσωπο που γνώριζε πολλά για τους δράστες κατέθεσε στις Αρχές βοηθώντας έτσι στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Το εν λόγω άτομο περιέγραψε τη διαδρομή των δραστών, τον οπλισμό και τα ρούχα. Αποκάλυψε επίσης τα ονόματα του ηθικού αλλά και των φυσικών αυτουργών.

Από την έρευνα που προέκυψε βρέθηκε DNA και αποτυπώματα στο φουσκωτό σκάφος διαφυγής, καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Το θύμα φαίνεται πως όλα αυτά τα στοιχεία τα είχε δώσει στις Αρχές και σε μήνυση που υπέβαλε το 2018 αλλά και στην κατάθεσή του το 2021 σχετικά με τη δολοφονία της γυναίκας του.


https://www.zougla.gr/