28.6.21

Τρισάγιο για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.


ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!..


(Φαίνεται ότι έτσι... εκπροσωπήθηκε ο  Δήμαρχος! )
Κάποιος θα πρέπει να του διδάξει ότι όταν λέμε Δημοκρατία εννοούμε Δημοκρατία (για όλες τις τάσεις και όλα τα πιστεύω)
διαφορετικά έχουμε δικτατορία με δημοκρατικό προσωπείο.
Juan


 Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ


Πάνω από 120 άτομα όλων των ηλικιών βρέθηκαν χθες (Κυριακή 27 Ιουνίου) στις 12 το μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών για το ετήσιο Τρισάγιο πάνω στον Τάφο του Αρχηγού της 21ης Απριλίου, Γεωργίου Παπαδοπούλου, που πέθανε σαν σήμερα πρίν 22 χρόνια στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε ηλικία 80 ετών (27 Ιουνίου 1999). Το Τρισάγιο οργάνωσε το «Εθνικό Πολιτιστικό Κίνημα» (ΕΠΟΚ) του οποίου προΐσταται ο διαπρεπής ιστορικός και βαθύς μελετητής της 21ης Απριλίου, Μάνος Χατζηδάκης.

Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ!

Η πρώτη έκπληξη που περίμενε τους παρισταμένους στο Τρισάγιο, αμέσως μόλις έφτασαν στον Τάφο του Αρχηγού της 21ης Απριλίου, ήταν το φορτηγό - σκουπιδιάρικο του Πρώτου Νεκροταφείου, που κατά... διαβολική σύμπτωση ήταν παρκαρισμένο 5 μόλις μέτρα από τον Τάφο του Παπαδόπουλου, ώστε να προκαλέσει προβλήματα στους συγκεντρωμένους και - πιθανότατα - να τους υπενθυμίσει πως... η Μεταπολιτευτική "Δημοκρατία" θεωρεί ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ τους νοσταλγούς της Στρατιωτικής Επαναστάσεως!.. Αξίζει να σημειωθεί πως και στο περσινό (Ιούνιος 2020) Τρισάγιο είχαμε το ίδιο ακριβώς σκηνικό: Με άνωθεν εντολή, η σκουπιδιάρα του Πρώτου Νεκροταφείου ήταν παρκαρισμένη 5 μόλις μέτρα από τον Τάφο του ανθρώπου που αναμόρφωσε την Ελλάδα και την έσωσε από τον Κομμουνισμό!.. Αναρωτιόμαστε πώς θα είχαν αντιδράσει τα κάθε λογής κομμούνια, αν ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε στείλει την σκουπιδιάρα του Νεκροταφείου πάνω στον τάφο κάποιου επιφανούς κομμουνιστού, την ώρα του μνημοσύνου του.

(σίγουρα θα έπρεπε να αγοράσει ο Δήμος καινούργια σκουπιδιάρα-στη καλύτερη περίπτωση!- Juan)

ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ, ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, Δ. ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΙ Β. ΠΟΡΠΟΡΗΣ

Το Τρισάγιο τέλεσε ένας εμφανώς πατριώτης κληρικός μεγάλης ηλικίας, που πραγματικά γέμιζε το στόμα του από ευγνωμοσύνη και συγκίνηση κάθε φορά που ανέφερε το ονοματεπώνυμο του Αρχηγού της 21ης Απριλίου, σκορπώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκομένους. Αμέσως μετά, άρχισαν οι ομιλίες, με πρώτο ομιλητή τον επικεφαλής του ΕΠΟΚ, Μάνο Χατζηδάκη, ο οποίος θυμήθηκε με δωρική επιγραμματικότητα τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Γεωργίου Παπαδοπούλου και τί έλεγαν οι διάφοροι επώνυμοι Έλληνες για την τεράστια ευφυΐα του, πολύ πρίν το 1967.

Ακολούθως τον λόγο πήρε η Γενική Γραμματέας του ΕΠΟΚ και Διευθύντρια του "Στόχου", Δήμητρα Μυλωνά, που υπενθύμισε σε όλους την αχαριστία όσων ευεργετήθηκαν από την 21η Απριλίου, πολλοί εκ των οποίων πέρασαν στην αντίθετη όχθη και έγιναν... ανθρωπιστές αριστεροί, δικαιωματάκηδες, μέχρι και... λαθρολάγνοι. Η κ. Μυλωνά υπενθύμισε ακόμη πόσα πολλά έκανε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος για την Εθνική Άμυνα της Χώρας και πόσα Μεγάλα Έργα έγιναν τότε σε ολόκληρη την Επικράτεια με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η φυσιογνωμία της Χώρας. Τέλος, επεσήμανε την δειλία και ημών των Πατριωτών που επί χρόνια είχαμε λουφάξει από φόβο μή μάς πούν φασίστες, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει πλήρως η Αριστερή Προπαγάνδα και οι νέες γενιές να νομίζουν ότι οι Αξιωματικοί της 21ης Απριλίου ήσαν το λιγότερο... ανθρωποφάγοι.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο ραγδαία ανερχόμενος ιστοριοδίφης της 21ης Απριλίου, Βασίλειος Πορπόρης, 21 μόλις ετών, που μετέφερε την πίστη της Νέας Γενεάς Ελλήνων στα "θαμμένα" επιτεύγματα της Στρατιωτικής Επαναστάσεως, διαβεβαιώνοντας ότι αρκετοί σημερινοί νέοι νοσταλγούν εκείνη την εποχή. Εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους, ο κ Πορπόρης διάβασε τον Χαιρετισμό της 90χρονης συζύγου του Γεωργίου Παπαδοπούλου, Δέσποινας, με την οποία συνδέεται στενά επί χρόνια και επικοινώνησε μαζί της χθές Σάββατο. Μεταξύ άλλων, η κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η ψυχή του Γεωργίου Παπαδοπούλου θα αγάλλεται που κάποιοι θυμούνται τα Επιτεύγματα της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών.

ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από διάφορα πρόσωπα και φορείς (ΕΠΟΚ, εκπρόσωπος του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού, η «Πανελλήνιος Απελευθερωτική Οργάνωσις», ο κ. Αστέριος Χάμος εκ μέρους του "Ελληνικού Πατριωτικού Συνδέσμου"). Η σεμνή εκδήλωση έκλεισε με όλους τους παρευρισκομένους να ψάλλουν συγκινημένοι τον Εθνικό Ύμνο και να φωνάζουν διάφορα συνθήματα: "Ελλάς - Ελλήνων - Χριστιανών", "Αθάνατος", "Ο Λαός δεν ξεχνά, Παπαδόπουλο ζητά", "Πού είσαι Παπαδόπουλε" κλπ. Αμέσως μετά, αντί για κόλλυβα, ο γνωστός εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας των εκδόσεων "Πελασγός", μοίρασε στο πλήθος μπλέ φακέλους που έγιναν ενθουσιωδώς δεκτοί: Μέσα στους φακέλους υπήρχε φωτογραφία του Γ. Παπαδοπούλου και μπρελόκ με την φωτογραφία του και αναμνηστικό γραμματόσημο της εποχής για την Επέτειο της 21ης Απριλίου.

Μεταξύ των επωνύμων, που πήρε το μάτι μας και δεν αναφέραμε μέχρι τώρα στο κείμενο, ήταν ο έφεδρος αξιωματικός κ. Γιάννης Λυμπέρης που έμεινε άδικα 20 χρόνια στην Φυλακή ως πρωταίτιος του "Ηρωϊκού Πολυτεχνείου", ο πρόεδρος της Βασιλικής Ενώσεως Βορείου Ελλάδος Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, η οικογένεια του φαρμακοποιού κ. Γιώργο Καματερού που στάθηκε όσο λίγοι στο πλευρό του Γεωργίου Παπαδοπούλου στα δύσκολα χρόνια της Φυλακής και του Λαϊκού Νοσοκομείου, και ο ακατάβλητος Αστέριος Χάμος του "Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου" που ήρθε με τους δικούς του από την Λάρισα, ειδικά για το σημερινό μνημόσυνο