30.6.21

Το «ναι» στα σκοπιανά μνημόνια «γκριζάρει» τελεσίδικα την... «Μακεδονία του Αιγαίου»

 


Κρινιώ Καλογερίδου

Η σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας έγκειται στο γεγονός ότι - πέραν του εθνικού λάθους που διαπράχθηκε στις Πρέσπες απ' την (εθνομηδενιστική) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του '18 (λάθους που ισοδυναμεί με εθνική ήττα, οι επιπτώσεις της οποίας θα φανούν μακροπρόθεσμα) - δρομολογείται ένα δεύτερο λάθος απ' την (''πατριωτική'') κυβέρνηση της ΝΔ η οποία την διαδέχθηκε.

Ένα δεύτερο λάθος που θα αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο διόρθωσης του πρώτου, το οποίο είναι η πηγή του κακού, γιατί τα επαναλαμβανόμενα εθνικά λάθη έχουν αμετάκλητα αρνητικά αποτελέσματα και μοιάζουν με τις τις σφαίρες που φεύγουν από το όπλο και  δεν γυρίζουν πίσω. 

Στην προκειμένη περίπτωση, το επιβλαβές για τα εθνικά μας συμφέροντα έχει να κάνει με την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει την κύρωση των πρωτοκόλλων της ''συμφωνίας των Πρεσπών'' και να δρομολογήσει την ψήφισή τους (ούτε λόγος για ματαίωση) το Φθινόπωρο, λόγω των προκλήσεων των Σκοπιανών και του πρωθυπουργού τους Ζόραν Ζάεφ.

  Προκλήσεων που αποκάλυψαν για πολλοστή φορά τα δόλια σχέδια των βόρειων γειτόνων μας, αφού - με αφορμή το EURO 2020 - παρουσίασαν εξόφθαλμα δείγματα των πρόθεσεών τους να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα συμφωνηθέντα περί ονοματολογίας και να συνεχίσουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους ''Μακεδόνες'' και τη χώρα τους ''Μακεδονία'' εξοβελίζοντας τον γεωγραφικό προσδιορισμό ''Βόρειο''- και  ''Βόρεια'', αντίστοιχα.

   Αν γίνει αυτό, δυστυχώς, και βάλουμε οι Έλληνες την υπογραφή μας (δια των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας) στην επικύρωση των Πρωτοκόλλων της ανίερης ''συμφωνίας'', θα είναι σαν να συμμετέχουμε αμετάκλητα - από κοινού με τους Σκοπιανούς - στην παραχάραξη της ιστορία μας παραδίδοντάς τους άνευ επιστροφής το όνομα, τη γλώσσα και την εθνική ταυτότητα της Μακεδονίας.

   Κι αυτό γιατί, την ίδια στιγμή που θα επικυρωθούν στην ελληνική Βουλή τα σκοπιανά μνημόνια, η ''συμφωνία των Πρεσπών'' θα πάρει χαρακτηριστικά Διεθνούς Συνθήκης, ενώ δεν ήταν παρά μια διακρατική ''συμφωνία'' του '18 - καθ' υπόδειξιν τρίτων - η οποία, κάτω από αδιαφανείς διεργασίες, εξελίχθηκε ταχύτατα και κοινοποιήθηκε στον ΟΗΕ με στόχο να επιβληθεί ως Συνθήκη, για να ικανοποιηθούν τα ξένα συμφέροντα.

 Τα συμφέροντα των ''Μεγάλων'' (ΗΠΑ-Γερμανίας), δηλαδή, που έκαναν κατοστάρι τον μαραθώνιο μετά από χρόνια δυστοκίας και ακινησίας των απρόθυμων - για ευνόητους λόγους - ελληνικών κυβερνήσεων...

    Το πρόσχημα ήταν διπλά απατηλό: 1. Η αποφυγή των διενέξεων Ελλήνων και Σκοπιανών γύρω απ' το όνομα της Μακεδονίας και όσων κυοφορούσε αυτό και 2. Η πολυεπίπεδη ''διασυνδεσιμότητα'' ως ζητούμενο μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

   Η διαλειτουργικότητα, μ' άλλα λόγια, μεταξύ των δύο, η οποία θα απέφερε - κατά τη γνώμη των προστατών της τελευταίας - κέρδη σε αμφότερες τις γειτονικές  χώρες μετά την υπογραφή της.

   Έτσι έγινε και ευοδώθηκαν οι στόχοι των ''Μεγάλων'' στις  12 Ιουνίου του 2018. Σαν αποτέλεσμα αυτού, απ' την επόμενη κιόλας μέρα της υπογραφής της ''συμφωνίας'', φούσκωσαν με αέρα θρασύτητας τα πανιά των Σκοπιανών, οι οποίοι εξοβέλισαν τον γεωγραφικό προσδιορισμό ''Βόρεια'' και φιγουράρουν έκτοτε με το όνομα ''Μακεδονία'' σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

   Ήδη από τον Μάρτιο του '19 - αγνοώντας τα συμφωνηθέντα και εκμεταλλευόμενοι την απαράδεκτη υποχωρητικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα ξεκίνησαν πολυμέτωπο αγώνα ''για να εκφυλιστεί, να ξεχαστεί ο όρος 'Βόρεια' και να μείνει ες αεί ως ονοματολογία του κρατιδίου τους το ''κλοπιμαίο'', ιστορικό όνομα της ελληνικής Περιφέρειας: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 Και ο αγώνας ζωής τους βαίνει, όπως δείχνουν τα πράγματα, ολοένα και κλιμακούμενος μετά την λιμνιαία προδοσία, αφού - λίγους μήνες από τότε - οι Σκοπιανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν προκλητικά τον όρο ''Αιώνια Μακεδονία'' στην επίσημη ιστοσελίδα τους για την τουριστική προβολή της χώρας τους.

 Το επιπλέον εξοργιστικό είναι ότι απ' τα moto που χρησιμοποίησαν πριν από δύο χρόνια και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα [''Macedonia your next destination'' (Μακεδονία ο επόμενος προορισμός σας) και «Macedonia Timeless (Μακεδονία διαχρονική)], το τελευταίο αποτελεί το πιο αποκαλυπτικό δείγμα της υπαινικτικής δολιότητάς τους να παρουσιάσουν την Σλαβο-Βουλγάρικης ιστορικά πληθυσμιακής σύστασης χώρα τους ως συνέχεια της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας...

   Στον τρέχοντα χρόνο, μάλιστα - σ' ένα κρεσέντο ''μακεδονισμού'' (διεκδίκησης απελευθέρωσης της υπό... ελληνική κατοχή Μακεδονίας) - οι εθνικιστές Σκοπιανοί μιλούν, δια του Αντιπροέδρου του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικολόφσκι, για ''Μακεδόνες στην Ελλάδα''.

   Μιλούν ανοιχτά, δηλαδή, για τα μελλοντικά, αλυτρωτικά σχέδιά τους. Σχέδια που αφορούν στη διεκδίκηση αναγνώρισης ''μακεδονικής'' μειονότητας, τη στιγμή που έχει εκδηλωθεί ήδη ανάλογο αίτημα εκ μέρους των τουρκόφρονων μειονοτικών της Θράκης, οι οποίοι ξεσπάθωσαν μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου και εντείνουν τις προσπάθειές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό για αναγνώριση ''τουρκικής'' μειονότητας.

   Στα δεδομένα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε, επίσης, τη διπλή αναφορά του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στον όρο ''Μακεδονία'' (χωρίς τον γεωγραφικό του προσδιορισμό), πράγμα που δείχνει ότι οι βόρειοι γείτονές μας όχι μόνο δε σέβονται και έχουν ξεχάσει τους όρους της ''συμφωνίας των Πρεσπών'', αλλά συνεχίζουν να εκθέτουν με τις προκλήσεις τους την εθνική ανεπάρκεια των δυο τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων.

   Κυβερνήσεων εκ των οποίων η μεν πρώτη (ΣΥΡΙΖΑ) - ερήμην της θέλησης του λαού και της ιστορικής αλήθειας - έβαλε την υπογραφή της στη λιμνιαία ''συμφωνία'', η δε δεύτερη (ΝΔ) - αφού την επικύρωσε προφορικά - σχεδιάζει να φέρει τα τρία μνημόνιά της προς ψήφιση στη Βουλή.

   Μνημόνια τα οποία δεν έχει διαβάσει κανείς ακόμα στις λεπτομέρειές τους, πέραν εκείνων που τα υπέγραψαν και τα επικύρωσαν (υποθέτω)... Μνημόνια εκ των οποίων το μεν πρώτο αφορά ''τεχνικά θέματα ρύθμισης του εναερίου χώρου των Σκοπίων απ' τις ελληνικές ΕΔ'', ενώ το δεύτερο αφορά στην μετάγγιση τεχνογνωσίας απ' την επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων στην αντίστοιχη επιτροπή των Σκοπίων η οποία συστάθηκε εν όψει της ενταξιακής πορείας τους στην ΕΕ.

   Σημειωτέον ότι, για να επιτευχθεί το τελευταίο, ο διακαής πόθος των Σκοπιανών δηλαδή να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεσολάβησε και ο δικός μας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (έσχατος αλλά ένθερμος προστάτης της επάρατης για την Ελλάδα ''συμφωνίας'', την οποία προεκλογικά αποκαλούσε ''εθνικά ασύμφορη'').

   Και μεσολάβησε καλώντας τον Βούλγαρο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ροῦμεν Ράντεφ (ο οποίος αρνείται ως τώρα να αναγνωρίσει την ''Βόρεια Μακεδονία'') ''να πιέσει τον συμπατριώτη του πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ώστε να αρθεί το βέτο που έθεσε και παρεμποδίζει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων λόγω μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας''!!!

   Φευ!.. Η εθνική συνείδηση και η ντροπή έχουν εκλείψει απ' τις ηγεσίες μας, προφανώς, για να σφυρίζουν αδιάφορα την ώρα που οι παίκτες της εθνικής ομάδας της ''Βόρειας Μακεδονίας'' - στο ''EURO 2020'' - έχουν τυπωμένες στις φανέλες τους το σκέτο ''Μακεδονία'' και οι εθνικιστές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων ζητούν (σε τόνο αλυτρωτικό)  να μην λέμε τον Μέγα Αλέξανδρο Έλληνα βασιλέα, αλλά ήρωα Σκοπιανό.

   Για να επανέλθουμε όμως καταληκτικά στα τρίτο... ''αδειανό πουκάμισο'' εκ των Πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών - τα οποία θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή προσεχώς σε ''μακεδονική'' γλώσσα (όπερ σημαίνει ότι με την υπογραφή μας διαχωρίζουμε το ''μακεδονική'' απ' την ''ελληνική'') - αυτό προβλέπει κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε οικονομικό διακρατικό επίπεδο, μετά από παρέμβαση ωστόσο του Ελληνικού Οικονομικού Επιμελητηρίου στο αντίστοιχο των Σκοπίων, για να αντικαταστήσει το όνομα ''Μακεδονία'' με το ''Βόρεια...''

   Το νεότερο, που χειροτερεύει περαιτέρω τα πράγματα για μας και διακωμωδεί την αφελή Εξωτερική πολιτική μας (η οποία στηρίζεται στο αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης ότι η αναγνώριση των Σκοπίων ως ''Βόρεια Μακεδονία'' θα τα φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα και θα τα απομακρύνει οριστικά απ' την επιρροή της Τουρκίας), είναι το γεγονός ότι αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά απ' την ίδια την πραγματικότητα.

   Μια πραγματικότητα που μας καλεί να αφήσουμε κατά μέρος τις ψευδαισθήσεις, απ' τη στιγμή που - σε συνέντευξή του στα τουρκικά ΜΜΕ - ο Σκοπιανός Πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι ανέτρεψε πλήρως το ευφάνταστο ελληνικό επιχείρημα αποδεικνύοντας ότι ο ανθελληνικός άξονας Σκοπίων-Τουρκίας καλά κρατεί και γ' αυτό τα πρώτα διακηρύσσουν με περηφάνια τη συμμαχία τους με τη δεύτερη.

   Ως εκ τούτου, αυτό που ξεκίνησε ως στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών (Σκοπίων-Τουρκίας) απ' το '99 και υλοποιήθηκε με εκπαίδευση των Σκοπιανών στρατιωτών και αξιωματικών στις τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες, τώρα επεκτείνεται επισήμως με την αγορά οπλικών συστημάτων απ' την Τουρκία (η οποία σε χρόνο ρεκόρ έγινε παραγωγός χώρα, τη στιγμή που εμείς απαξιώνουμε διαχρονικά και διακομματικά την ΕΒΟ...

   Έτσι φτάσαμε να ακούμε τον αντιπρόεδρο του VMRO DPMNE  Αλεξάνταρ Νικολόσκι να λέει απευθυνόμενος στους Βούλγαρους πολιτικούς (που αρνούνται πεισματικά δια του Μπορίσοφ απ' τον Νοέμβριο του '20 να άρουν το βέτο για ένταξή των Σκοπίων στην ΕΕ) ότι:

''... Ξέρουμε ποιοι είμαστε, είμαστε Μακεδόνες. Ξέρουμε ποια γλώσσα μιλάμε, μιλάμε Μακεδονικά. Γνωρίζουμε την κληρονομιά και την ιστορία μας και - ανεξάρτητα απ' την απόφασή σας - αύριο όλη η Ευρώπη θα ξέρει ποιοι είμαστε και τι είμαστε, και θα αντιμετωπίσετε με ντροπή τις συνέπειες της απόφασης που πήρατε''.

   Και αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ δήλωνε στα Μέσα Ενημέρωσης με θρασύτητα (από το στάδιο του Άμστερνταμ όπου πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα της χώρας του με την Ολλανδία) ότι:

 - ... Υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας...

   Ενώ την ίδια στιγμή στην πατρίδα μας - πριν  αποφασιστεί από την κυβέρνηση το πάγωμα της κύρωσης των μνημονίων - η ανεκδιήγητη πρώην υπουργός Εξωτερικών μας Ντόρα Μπακογιάννη προκαλούσε την εθνική μας συνείδηση τονίζοντας εμφατικά (σε τηλεοπτική της συνέντευξή της) ότι ''και οι 300 βουλευτές γνωρίζουν πως είναι υποχρέωση της Ελλάδας να τηρήσει διεθνείς συμφωνίες - όπως η Συμφωνία των Πρεσπών - όποιος κι αν έχει βάλει τις υπογραφές''!!!

   Οποία πρόκληση στην εθνική ευαισθησία των Ελλήνων που γνωρίζουν πολύ καλά κάτω από ποιες συνθήκες μπήκαν αυτές οι υπογραφές, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούσαν (όχι, πάντως, τα ελληνικά) και ποιων συνεχίζουν να εξυπηρετούν επί ημερών του πρωθυπουργού αδελφού της...

   Συμφέροντα τα οποία δεν στοχεύουν σε καμιά περίπτωση στο καλό της Μακεδονίας μας, την οποία έχουν από χρόνια ''γκριζάρει'' οι Σκοπιανοί διεκδικητές της στους αλυτρωτικούς χάρτες τους ως διεκδικούμενη περιοχή (''Μακεδονία του Αιγαίου''), κατ' αντιστοιχία της διαφιλονικούμενης που διεκδικεί η Τουρκία στα ανατολικά σύνορά μας βάφοντας κόκκινο το  μισό Αιγαίο...

https://www.pronews.gr/