2.6.21

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη Χώρα.

 


Ελέγχθηκαν (198) άτομα, συνελήφθησαν (7) αλλοδαποί και βεβαιώθηκαν παραβάσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές έως βραδινές ώρες χθες (02-06-2021), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση,

με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Διευθύνσεων, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στις περιοχές Πάρκο Εθνών, πλατεία Γαλοπούλου, Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός, πλατεία Αριστοτέλους, πλατεία Ναυαρίνου και  στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλεως. 


Συγκεκριμένα:


  • ελέγχθηκαν (198) άτομα, 

  • προσήχθησαν (33) αλλοδαποί και

  • συνελήφθησαν (7) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νόμιμων εγγράφων διαμονής στην χώρα ενώ τρία (3) ανήλικα τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη. 


Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δύο (2) παραβάσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το ιδεώδες βέβαια θα ήταν οι αλλοδαποί αυτοί να απελαύνονται άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά για αυτό δεν ευθύνεται η ΕΛ.ΑΣ.