7.6.21

Μανιφέστο Καραμανλικών σε Μητσοτάκη: «Μη φέρεις για κύρωση στη Βουλή τα πρωτόκολλα των Πρεσπών - Δεν θα το επιτρέψουμε»

 


Οργή στη ΝΔ από την πτέρυγα της Καραμανλικής Δεξιάς για την απόπειρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να φέρει τον Ιούλιο προς ψήφιση στη Βουλή τα πρωτόκολλα των Πρεσπών, οι εφαρμοστικοί νόμοι δηλαδή της συμφωνίας στις Πρέσπες.

Με ένα κείμενο-φωτιά ο «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή», κατηγορεί την «οικογένεια Μητσοτάκη πως χρησιμοποιεί την παράταξη για να «καλύψει υποχρεώσεις» ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως  δεν πρόκειται να επιτρέψει την επανάληψη της θεατρικής παράστασης της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε το κείμενο:

«Θα θέλαμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε όλους για ό,τι θα επακολουθήσει, μιας και ουδέποτε κρυφτήκαμε πίσω από το δάκτυλό μας.

Αδιαφορούμε παντελώς για τις όποιες προσωπικές δεσμεύσεις έχει η οικογένεια Μητσοτάκη με τον ξένο παράγοντα και ειδικά με τη Γερμανία.

Η Νέα Δημοκρατία δεν οφείλει τίποτε και σε κανέναν. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην οικογένεια Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει την παράταξη για να καλύψει τις όποιες υποχρεώσεις της.

Ένα παραπάνω, όταν αυτά που της ζητούνται ζημιώνουν την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία και να συζητήσουμε το γιατί και το πώς τα μνημόνια με τα Σκόπια ζημιώνουν την Ελλάδα, ή το αν είναι αναπόφευκτα ή όχι.

Τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος, που διετέλεσαν και πρωθυπουργοί, παίρνοντας μάλιστα δύσκολες αποφάσεις, δεν πρόκειται να τα ψηφίσουν, νομίζουμε πως τα καλύπτει όλα.

Τη στιγμή που κανείς από τους δυο τους δεν υπονόμευσε μέχρι σήμερα, ΠΟΤΕ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για υστερόβουλες κινήσεις ή επιθυμίες. Αντιθέτως, και οι δυο τους έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει την ισχυρή αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν. Ούτε για την ηγεσία του κόμματος, ούτε φυσικά και για τους πρόθυμους που θα θελήσουν να ανταλλάξουν την αντεθνική ψήφο τους, με μία θέση στον επόμενο ανασχηματισμό ή και κάτι περισσότερο.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η θεατρική παράσταση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όσοι εκ των κ.κ. Βουλευτών της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας αποφασίσουν να ντυθούν Κουίκηδες, Παπακώστες και Κουντουράδες, ας έχουν υπ’ όψιν τους, πως ταυτόχρονα θα υπογράψουν και το πολιτικό τους τέλος.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας όφειλαν να τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος προς τον Ελληνικό λαό.

Η απόφασή τους να αναπαραστήσουν το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά που καταδίκασε δια της ψήφου του ο λαός το 2019, αποτέλεσε επιλογή τους. Οι συνέπειες της οποίας, όποιες κι αν είναι αυτές, ακόμη και αν πρόκειται να οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης, βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι Νεοδημοκράτες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Υ.Γ.: Επειδή μεγαλώσαμε μέσα στη Νέα Δημοκρατία, την οποία και ουδέποτε εγκαταλείψαμε μέχρι σήμερα, θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν του το Μαξίμου, πως είμαστε σε θέση να μαθαίνουμε όλα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα.

Πράγμα που σημαίνει πως οι διάφοροι τακτικισμοί που θα σκαρφιστούν τα πεφωτισμένα πράσινα μυαλά των α(χ)ρίστων που στελεχώνουν τον πρωθυπουργικό περίγυρο, δεν θα χρειαστεί και πολύς χρόνος για να γίνουν σε μας γνωστά. Οπότε, καλό θα είναι να αποφευχθούν τέτοιες ενέργειες, διότι μετά το θέμα θα πάρει άλλες διαστάσεις».

 

https://www.pronews.gr/