22.5.21

Η μαφία ελέγχει πλέον το κράτος και την κυβέρνηση της Τουρκίας Ο Ερντογάν σε μια σκηνή… αγάπης με τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ. Ο… έρωτας στη ματιά του Ερντογάν προς τον αρχιμαφιόζο δεν κρύβεται!!!

Τουρκία: Η διαχρονική σχέση κράτους-πολιτικών-μαφίας

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκική Δημοκρατία ιδρύθηκε από μια ομάδα συνωμοτών, των μελών της Κοινότητας «Ένωσις και Πρόοδος» (İttihat ve Terakki Cemiyeti), τα οποία το 1913 ίδρυσαν μια μυστική παρακρατική-παραστρατιωτική οργάνωση, την Teşkilât-ı Mahsusa, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξόντωση των χριστιανικών λαών της Αλατολής.

Η Teşkilât-ı Mahsusa παρέλαβε τους βαρυποινίτες από τις φυλακές, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν μετά από απόφαση του Αρχιεισαγγελέα και του υπουργού Δικαιοσύνης, τους οργάνωσε ομάδες, τους εκπαίδευσε στη χρήση των όπλων και τους έστρεψε εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Αυτοί, τα μέλη της Teşkilât-ı Mahsusa και οι αποφυλακισθέντες βαρυποινίτες εγκληματίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα εγκλήματα που έγιναν εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών της Ανατολής.

Η Teşkilât-ı Mahsusa διαλύθηκε το 1918, με την διάλυση της κλίκας της İttihat ve Terakki, απόδειξη ότι δεν ήταν κανονική κρατική υπηρεσία, αλλά μια εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση στη διάθεση των πολιτικών.

Μετά τη διάλυση της İttihat ve Terakki, τη θέση της Teşkilât-ı Mahsusa έλαβε μια αντίστοιχη οργάνωση, η Karakol Cemiyeti, η οποία διέπραξε κι αυτή ανάλογα εγκλήματα εις βάρος των χριστιανών. Το Μάρτιο του 1920 οι Άγγλοι συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη τον κεντρικό πυρήνα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, η οποία διαλύθηκε μετά από αποφάσεις που ελήφθησαν στα Συνέδρια του Ερζερούμ και της Σεβάστειας.

Της θέση της διαλυθείσης εγκληματικής οργάνωσης πήραν άλλες οργανώσεις, που έδρασαν από το 1921 μέχρι το 1923, οπότε και εκπληρώθηκε η αποστολή που τους είχε ανατεθεί, δηλαδή η πλήρης εξάλειψη όλων των χριστιανικών πληθυσμών από την Ανατολία και η λεηλασία των περιουσιών τους.

Δια του λόγου του αληθές, ο Τοπάλ Οσμάν, ένα από τα όργανα των παραπάνω οργανώσεων, που μέχρι να αναλάβει το «έργο» της μαζικής δολοφονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων του Πόντου, ήταν ένας πάμφτωχος αχθοφόρος, όταν τον σκότωσε ο Μουσταφά Κεμάλ, για να μην αποκαλύψει ότι έλαβε εντολή από τον ίδιο να σκοτώσει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, βουλευτή Τραπεζούντας Αλί Σιουκρού, άφησε στους διαδόχους του περιουσία που ήταν μεγαλύτερη από τον προϋπολογισμό των μισών υπουργείων της κυβέρνησης Μουσταφά Κεμάλ. Η διαθήκη του είναι στα χέρια μας.

Να σημειωθεί ότι επειδή αυτές οι εγκληματικές ομάδες πολιτικών, στρατιωτικών και συμμοριτών δημιούργησαν την Τουρκική Δημοκρατία, από το 1923, που είναι έτος ίδρυσής της μέχρι και σήμερα, θεωρούν ότι το κράτος αλλά και ο εθνικός πλούτος τους ανήκει!

Όλες αυτές τις δεκαετίας, αυτή η τριγωνική σχέση πολιτικών-κράτους-μαφίας, παγιώθηκε και συνεχίστηκε ακόμα και όταν οι κεμαλικοί, που θεωρούσαν ότι τους ανήκει η Τουρκία, αποχαιρέτησαν την εξουσία, την οποίαν ανέλαβε ο Ερντογάν και τα τσιράκια του.

Ο Μεχμέτ Αγάρ, που ήταν υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις Τσιλέρ, τιμωρήθηκε με πενταετή φυλάκιση και μπήκε φυλακή για δύο χρόνια, για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης». Η ποινή του επιβλήθηκε λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Σουσουρλούκ, όπου αποδείχτηκε η σχέση του τριγώνου πολιτικών-κράτους-μαφίας.

Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Αγάρ την εποχή της παντοδυναμίας του, ήταν ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πήδησε στο τρένο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και έφθασε στο σημείο να γίνει υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος, εκ… καθήκοντος, ελέγχει και συντονίζει όλες τις εγκληματικές οργανώσεις, κάτι σας αρχιμαφιόζος δηλαδή.

Με άλλα λόγια, το σύστημα Αγάρ, επανήλθε στο προσκήνιο και άρχισε να αλλάζει τις ισορροπίες στον κόσμο των νονών της τουρκικής μαφίας.
Η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται πλέον με κανονικά πλοία, τα οποία μεταφέρουν από χώρες παραγωγής στην Τουρκία τόνους ηρωίνης και κοκαΐνης, εις γνώσιν και των αρχών μεγάλων χωρών…

Η συγκέντρωση δύναμης στο δίδυμο Αγάρ-Σοϊλού έφθασε σε τέτοια επίπεδα, που άρχισε να απειλεί ακόμα και τις συμμορίες που ελέγχονται από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος δεν κρύβει τον… έρωτά του στον αρχιμαφιόζο Αλαατίν Τσακιτζή.

Επίσης, το δίδυμο άρχισε να απειλεί και την οικογένεια Ερντογάν, αφού θεωρείται υπεύθυνο ακόμα και για την εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Ερντογάν στο χώρο της μαφίας, ο Σεντάτ Πεκέρ, ανέλαβε τον άχαρο ρόλο της… εκτέλεσης του διδύμου Αγάρ-Σοϊλού. Διέφυγε στο εξωτερικό και έχει αρχίσει τις αποκαλύψεις, που στοχεύουν κυρίως εναντίον του Σοϊλού. Σου λέει, αν φύγει ο Σοϊλού, χάνει τα ερείσματά του στην Αστυνομία, την Ασφάλεια και τη Στρατοχωροφυλακή ο Αγάρ και οι συμμορίες τους.

Γι’ αυτό και όλοι περιμένουν ότι από στιγμή σε στιγμή, θα έλθει το τέλος του Σοϊλού, κάτι που θα ανακουφίσει όχι μόνο τον γαμπρό, αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν.
Όμως, ο Πεκέρ δεν άφησε στο απυρόβλητο και τον Αγάρ.

Ο γιος του Αγάρ, Τολγκά, είναι βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Τις 28 Μαρτίου 2019, βρέθηκε κρεμασμένη στο δωμάτιό της η Κιργίζια δημοσιογράφος, Yeldana Kaharman. Δίπλα της βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικά.

Το λείψανο της δημοσιογράφου εστάλη στη Μαλάτεια, για αυτοψία. Πλην όμως η έκθεση αυτοψίας έκτοτε ήταν χαμένη. Δεν μπορούσαν να φθάσουν σ’ αυτήν ούτε οι γονείς της νεκρής.

Πριν λίγες ημέρες, βγήκε στη δημοσιότητα η έκθεση αυτοψίας, με την επικρατούσα άποψη στην Τουρκία να λέει ότι πρόκειται για διαρροή που έκανε ο Πεκέρ.
Τι λέει η αυτοψία. Ότι η δημοσιογράφος είχε πεθάνει πριν την κρεμάσουν κάποιοι στο σχοινί που βρέθηκε κρεμασμένη και ότι στο αίμα της δεν βρέθηκε ίχνος αλκοόλ και ναρκωτικής ουσίας.

Όμως το ενδιαφέρον δεν κρύβεται στην αυτοψία, αλλά σε όσα είχαν προηγηθεί.

Η Γελντάνα μια μέρα πριν είχε ζητήσει συνέντευξη από τον βουλευτή Ελαζίγκ, Τολγκά Αγάρ. Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η ίδια στην αστυνομία, ο Τολγκά Αγάρ την βίασε και γι’ αυτό κατήγγειλε το βιασμό στη στρατοχωροφυλακή.

Ας δούμε τι λέει ο Σεντάτ Πεκέρ για το θέμα:

«Υπάρχει ένα κορίτσι με καταγωγή από την Κιργιζία. Μια μέρα πριν βρεθεί νεκρή, πηγαίνει στη στρατοχωροχωροφυλακή και λέει “Ο Τόλγκα Άαρ με παρενόχλησε σεξουαλικά”. Δεν χρειάζεται να ωραιοποιούμε τα πράγματα, ήταν βιασμός. Βιάζει το κορίτσι. Αυτό κάνει την καταγγελία. Την ίδια μέρα παίρνει το ελικόπτερο ο πατέρας του (Mehmet Ağar) και συλλαμβάνει το κορίτσι μέσω των αρμοδίων αρχών. Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό την επόμενη μέρα … Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν ανοίγει το στόμα του για το θέμα. Μα ποιος να μιλήσει, αυτός είναι ο επικεφαλής του βαθέος κράτους. Ό,τι θέλει ο άνθρωπος αυτός, εκείνο γίνεται.»

Πριν λίγες μέρες, είχε κυκλοφορήσει μια φωτογραφία, στην οποία στεκόταν χαμογελαστός ο ΣουλεΊμάν Σοϊλού με τον μεγαλύτερο λωποδύτη των τελευταίων ετών στην Τουρκία, ο οποίος μάλιστα ήταν καταζητούμενος από τον Ιντερπόλ για απάτες.

Τελικά τον ειδοποίησαν και έφυγε, μάλλον στην Αλβανία, με το 1,5 δις δολάρια από τη μεγάλη απάτη που έκανε με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία.
Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε τον ανήξερο.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Ντιλιπάκ, αρθρογράφος της ακραίας ισλαμιστικής εφημερίδας Ακίτ, έγραψε το εξής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: Ankarada bir şeyler oluyor. Sürprizlere hazır olun. Sabır. Που σημαίνει «Κάτι γίνεται στην Άγκυρα. Να είστε έτοιμοι για εκπλήξεις. Υπομονή».

Το ίδιο λέμε κι εμείς. Υπομονή, με την ελπίδα να σας δώσαμε μια χρήσιμη εικόνα της φύσης που έχει το γειτονικό κράτος που λέγεται Τουρκία.

 https://infognomonpolitics.gr/