23.5.21

Εθνικός κίνδυνος από την εισβολή των τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο


 
Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν πως η τουρκική εισβολή αλιευτικών στο Αιγαίο πρόκειται απλά για ψαροκάικα οπότε δεν συνιστά κίνδυνο, Λένε ψέματα. Και το ερώτημα είναι εάν τα ψέματα αυτά λέγονται από άγνοια ή εάν εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο εκχώρησης του Αιγαίου στην Τουρκία το οποίο δυστυχώς φαίνεται ότι υπηρετούν κάποιοι και μέσα στην κυβέρνηση.

Σαν τον υπουργό επικρατείας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ελληνική εθνική κυριαρχία περιορίζεται στα έξι ναυτικά μίλια, παραδίδοντας έτσι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία προκύπτουν από όλες τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Ο τουρκικός στόλος των αλιευτικών κινείται πάνω στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, δημιουργώντας τετελεσμένα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα τουρκικά αλιευτικά σε σχηματισμό πολεμικού στόλου, παραβίασαν προκλητικά ακόμα και την αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας! Δεν μιλάμε λοιπόν για ΑΟΖ όπως κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, αλλά για τα ίδια τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Θεωρείται λοιπόν πλέον απόλυτη και επιτακτική ανάγκη η άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, ειδικά στην Κρήτη και την Ρόδο.

Εάν και ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν κάνει, η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να μην το κάνει, διότι το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, έγινε επί των ημερών της. Και πρέπει να προασπίσει την ελληνική εθνική κυριαρχία από αυτή την σαφώς επιθετική πολιτική ενέργεια. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εθνική μειοδοσία.

https://www.olympia.gr/