5.5.21

Εμβόλιο κορονοϊού: Τι απάντησε η Θεοδωρίδου για το θάνατο 44χρονης λίγο μετά τη δόση της AstraZeneca

 


Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος 44χρονης γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες των υγειονομικών αρχών η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε καρδιολογικό ιστορικό.

Για τον θάνατο της 44χρονης ερωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, Όπως είπε, ο θάνατος ναι μεν σχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες από τη νεκροτομή δείχνουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

«Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι έγινε το μεσημέρι και ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος. Η μελέτη θα είναι σχολαστική».

Η άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, ζούσε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας, αφού εμβολιάστηκε και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

https://www.newsbomb.gr/