22.5.21

Πώληση πολεμικού υλικού στην ΠΑ αξίας 165 εκατ. δολ. εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ



 Εγκρίθηκε η πώληση ανταλλακτικών και συναφών υλικών για την εφοδιαστική υποστήριξη του στόλου μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτιμώμενης αξίας $165 εκατ από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας και Ασφάλειας (DSCA).

Η ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε να αγοράσει υπηρεσίες και αιτήματα τεχνικής υποστήριξης και υλικοτεχνικής υποστήριξης από την Αμερικανική Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας το Foreign Military Sales Order II (FMSO II) και Cooperative Logistics Supply Support Arrangement (CLSSA).

Το αίτημα αφορά την ανανέωση αποθεμάτων, προμήθεια τυποποιημένων ανταλλακτικών και επισκευή / αντικατάσταση ανταλλακτικών, για την υποστήριξη των αμυντικών στόλων και των εναέριων στόλων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πακέτο πώλησης, θα περιλαμβάνει υπηρεσίες υποστήριξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τεχνική υποστήριξη και logistics, καθώς και άλλα αιτήματα για υποστήριξη FMSO II και CLSSA.

Η DSCA δήλωσε σε μια δήλωση: «Αυτή η προτεινόμενη πώληση, θα υποστηρίξει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός  συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για πολιτική σταθερότητα και οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη».

https://www.defencenet.gr/