28.4.21

'Βατερλό'' Ερντογάν στο Ιράκ: Κουρδικοί πύραυλοι χτύπησαν τουρκική βάση

 


Σαν "μύγες" σκοτώνουν τους Τούρκους στρατιώτες οι Κούρδοι ελεύθεροι σκοπευτές

Πριν λίγο έγινε γνωστό, ότι δύο πύραυλοι χτύπησαν στρατιωτική βάση του τουρκικού στρατού στην περιοχή Ντουχόκ, στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Shafaq, είπε ότι οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) επιτέθηκαν σε μια στρατιωτική βάση του τουρκικού στρατού στο Duhok, με δύο ρουκέτες, ενώ δεν είναι γνωστά ακόμη τα θύματα της επίθεσης.

Τριάντα οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μέχρι προχθές και τρεις χθες, κατά την πρόσφατη αντεπίθεση των Κούρδων μαχητών στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των 5ήμερων μαχών σε 41 άτομα.
 
Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε ανέφερε:“Το κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε νέες πληροφορίες σχετικά με την πορεία της τουρκικής εισβολής στην περιοχή του Νοτίου Κουρδιστάν. Οι αντάρτες μας αντιστέκονται σκληρά και τουλάχιστον (συνολικά έως τώρα)  41 στρατιώτες του τουρκικού στρατού έχουν σκοτωθεί.

Οι Τούρκοι στρατιώτες κάνουν απόβαση από ελικόπτερα σε αρκετούς λόφους, προσπαθώντας να διεισδύσουν στο σύστημα σηράγγων των Κούρδων ανταρτών, χρησιμοποιώντας άγνωστους χημικούς παράγοντες.

Οι Κούρδοι αντάρτες λειτουργούν σε μικρές μονάδες και έχουν πραγματοποιήσει διάφορες ενέργειες κατά των δυνάμεων κατοχής, χρησιμοποιώντας τακτικές ελεύθερων σκοπευτών και σαμποτάζ.

Η τουρκική επιχείρηση που ξεκίνησε από το τουρκικό κράτος στις 23 Απριλίου 2021, στις περιοχές Metina, Avashin και Zap συνεχίζεται.Οι Κούρδοι αντάρτες έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες αντεπιθέσεις και με “παγίδες’ αντιμετώπισαν τους Τούρκους στρατιώτες.

Οι Κούρδοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας διασκορπίσει εκατοντάδες ομάδες ανταρτών με όλο τον απαραίτητο οπλισμό, παρατηρούν και εντοπίζουν τις αεραποβάσεις των Τούρκων κομάντος με ελικόπτερα και στην συνέχεια τους παγιδεύουν και τους εξουδετερώνουν, προκαλώντας τρομερά προβλήματα στο τουρκικό γενικό επιτελείο.   

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί τακτικά διασυνοριακές επιχειρήσεις και αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων του ΡΚΚ στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ονόμασε «Επιχείρηση Claw-Lightning», λέγοντας ότι αυτή η επίθεση σχεδιάστηκε «για να τερματίσει εντελώς την παρουσία της τρομοκρατικής απειλής… κατά μήκος των νότιων συνόρων μας».

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο, η Τουρκία ξεκίνησε μια επιχείρηση με την ονομασία «Claw-Eagle 2» εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ  στην περιοχή του Ντουχόκ στο Κουρδιστάν του Ιράκ, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η σιωπή της κυβέρνησης της περιοχής του Ιράκ και του ιρακινού Κουρδιστάν αποτελεί απόδειξη της υποστήριξής τους στις τουρκικές επιθέσεις, αναφέρουν Κούρδοι ειδικοί.

Η κυρίαρχη οικογένεια Barzani στο Ιρακινό Κουρδιστάν και το κόμμα του KDP έχουν στενούς δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση, η οποία είναι σημαντικός οικονομικός και πολιτικός εταίρος τους.

Οι Κούρδοι υποφέρουν και αυτοί από την τρομερή ασθένεια της διχόνοιας η οποία όπως όλα δείχνουν  εξαλείφεται λόγω του κοινού εφικτού κουρδικού οράματος. Νομίζουμε ότι σε συνδυασμό με τις επερχόμενες κινήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, θα έχουμε σύντομα την απαρχή της δημιουργίας ενός προπλάσματος του κουρδικού κράτους με την ένωση των Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας.

Η συνέχεια μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα θα περιλαμβάνει σίγουρα την ΝΑ Τουρκία και το δυτικό Ιράν μαζί με συνταρακτικά γεγονότα που θα αλλάξουν τον χάρτη της περιοχής.


ΠΗΓΗ