16.4.21

Μένιος Φουρθιώτης / Καλείται να δώσει 50.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ για τους ψεύτικους μισθούς-μαμούθ



Ο παρουσιαστής θα πληρώσει ακριβά στο ταμείο των δημοσιογράφων τα 60.000 ευρώ μισθό το μήνα, που δήλωνε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Εισφορές που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ θα κληθεί ο Μένιος Φουρθιώτης να πληρώσει στον ΕΔΟΕΑΠ – το ταμείο επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων – για τους «χρυσούς μισθούς» των 60.000 ευρώ το μήνα, που δήλωσε ψευδώς ότι λάμβανε για να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και να αποσπάσει τεράστια ποσά αποζημίωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών», η εταιρεία του παρουσιαστή θα πρέπει να επιστρέψει αυτά τα ποσά, καθώς όπως επισημαίνεται ο ΕΔΟΕΑΠ επιβάλλει εισφορά σε όλο το ποσό που δηλώνεται ως μισθός κι όχι επί ενός ορίου, όπως γίνεται στον ΕΦΚΑ, ο οποίος αναγνωρίζει ως ανώτατο ποσόν τα 6.500 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο ίδιος ο Μ. Φουρθιώτης θα πρέπει να καλύψει από την τσέπη του τα νοσήλια μετά την πρόσφατη εισαγωγή του σε ιδιωτική κλινική, καθώς οι ελεγκτές του ΕΔΟΕΑΠ δεν τα δικαιολόγησαν απορρίπτοντάς τα.

https://www.avgi.gr/