1.4.21

Η Ρωσία μεταφέρει τον πόλεμο στις ακτές των ΗΠΑ: Ρωσικά υποβρύχια με πυραύλους 3M22 Zircon σε Κούβα και Βενεζουέλα

 


Η Ρωσία μεταφέρει την στρατηγική πίεση από τα σύνορά της στην περιφέρεια των ΗΠΑ, απαντώντας κατ'αυτό τον τρόπο στην υπόθαλψη της Ουκρανίας να επιτεθεί αυτοκτονικά στις ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ) στην πρώην ανατολική ουκρανική επικράτεια (90% ρωσώφωνοι οι κάτοικο) και πιθανόν και στο ίδιο το ρωσικό έδαφος, στην Κριμαία: Υποβρύχιά της οπλισμένα με υπερ-υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα 3M22 Zircon θα αναπτυχθούν στον Κούβα και την Βενεζουέλα.

Από αυτή την απόσταση θα μπορούν να πλήξουν το αμερικανικό έδαφος μέσα σε ελάχιστα λεπτά (σε 2' για την ακρίβεια από απόσταση 200 μιλίων από τις ακτές της Βενεζουέλας).

O Zircon ίπταται με ταχύτητες μεταξύ 6.115 χ.α.ω και 7.400 χ.α.ω δηλαδή πέντε έως έξι φορές την ταχύτητα του ήχου!

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να διανύει 250 χλμ. σε λιγότερο από 2 λεπτά ή 150 χλμ. σε 1,1 λεπτά (67 δευτ.) πετώντας γρηγορότερα και από τη σφαίρα ενός όπλου!

Όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα «Νιώθουν ικανοί να αποπειραθούν μεταφορά του πολέμου στα ρωσικά σύνορα αναπτύσσοντας διάφορα όπλα σε Πολωνία, Ουκρανία και Βαλτική. Τώρα θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ».

Νωρίτερα, η ρωσική πλευρά αρνήθηκε κατηγορηματικά τις προθέσεις της, να εξοπλίσει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις σε αυτήν την περιοχή, ωστόσο, προς το παρόν η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά.

Zircon μέχρι στιγμής μπορεί να μεταφερθούν και να εκτοξευθoύν από τα νέα στρατηγικά υποβρύχια SSBN Project 955A Borei-A και Β. 

 

Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε η πρώτη εκτόξευση υπερ-υπερηχητικού πυραύλου Zircon από την φρεγάτα «Admiral Gorshkov» στη Λευκή Θάλασσα, νότια της Θάλασσας του Μπάρεντς στον Βόρειο Αρκτικό Ωκεανό

Το οπτικό υλικό δείχνει τον πύραυλο να εκτοξεύεται από την φρεγάτα προκειμένου να πλήξει τον στόχο του που βρισκόταν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο πύραυλος έπιασε ταχύτητα Mach 8.

https://www.pronews.gr/