20.3.21

Hermès: Τιμά την Ελληνική Επανάσταση με ένα εντυπωσιακότατο μαντήλι!

 




Σε περιορισμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει το μεταξωτό μαντήλι με την επιγραφή «Ελευθερία», σχέδιο του Ηλία Καφούρου

Φέτος, η Ελλάδα γιορτάζει την επέτειο των 200 ετών από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, ξεσηκώνοντας ένα πανευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Αυτό το κύμα ενέπνευσε πολλούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες και λογοτέχνες της εποχής, αλλά συνεχίζει να εμπνέει και στις μέρες μας.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς οίκους της Γαλλίας, έρχεται να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στον αγώνα με ένα ξεχωριστό μεταξωτό μαντίλι που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση. Σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου, ο οίκος δημιούργησε το μεταξωτό μαντήλι "Ελευθερία", με χρωματισμούς που εντυπωσιάζουν από την πρώτη κιόλας ματιά.



Ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès δήλωσε: "Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας", υπογραμμίζοντας την επιθυμία του οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. "Βλέπω το μαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι", προσθέτει.

Tα γράμματα πάνω στο εν λόγω μαντίλι, είναι τοποθετημένα μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Από τις 26 Μαρτίου 2021, το μαντίλι "Ελευθερία" θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση στο κατάστημα Hermès στην Αθήνα. Ο οίκος Hermès θα διαθέτει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας "Η Σωτηρία".

Πηγή: Must