11.3.21

H ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΠΕΡΙΟΧΗ.

  


Από την στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός στην περιοχή της Ελασσόνας η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων τέθηκε σε υψηλή ετοιμότητα και το βράδυ της Τετάρτης μετά από αίτηση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με εντολή του προέδρου της  άρχισε η  προετοιμασία της αποστολής προς Δαμάσι.

Παράλληλα το παράρτημα Λάρισας κατόπιν αιτήματος του Αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνου της Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε από την πρώτη στιγμή  το έργο της παραλαβής βοήθειας που έστειλε η Γ.Γ.Π.Π. και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αποστολής αυτής στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.
Η βοήθεια αφορούσε σε σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες ,υπνόσακους και ηλεκτρογεννήτριες .Συμπληρωματικά όταν απαιτήθηκε άμεση αποστολή υλικού προς Βλαχογιάννη , επάνδρωσε επανειλημμένα κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρακτικά η διεκπεραίωση  του 90% του υλικού που διανεμήθηκε ,στήθηκε και εκφορτώθηκε  στην Αποθήκη της ΠΕ  ΛΑΡΙΣΑΣ στην ΥΕΒ, και φορτώθηκε έπειτα σε φορτηγά των Δήμων  έγινε από το παράρτημα Λάρισας.
Το πρωί της  Παρασκευής κατέφθασαν στο χωριό Δαμάσι  μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Πιερίας τα οποία αμέσως εκτέλεσαν επί τόπου αναγνώριση του πεδίου δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στον επικεφαλής της αποστολής και πρότειναν το κατάλληλο δρομολόγιο για την έλευση και των υπολοίπων εθελοντών.
Το απόγευμα έφτασαν στο πεδίο και τα πρώτα μέλη από Θεσσαλονίκη μαζί με το διασωστικό υλικό της Λέσχης τα όποια χωρίς να χάσουν στιγμή προστέθηκαν στην φάλαγγα οχημάτων που θα μετέβαινε στα κοντινά χωριά, Δέντρα και Πλατανούλια για να στήσουν επιπλέον σκηνές.
Η μέρα τελείωσε με την άφιξη  μελών από  Φλώρινα και Πτολεμαίδα..
Το Σάββατο 6/3 και ενώ κατέφθαναν επιπλέον εθελοντές από Θεσσαλονίκη και Ημαθία η λέσχη αναλάμβανε συνέχεια αποστολές και εξέπεμπε ομάδες για το στήσιμο σκηνών και διανομή τροφής στα χωριά Δομένικο, Βερδικούσσα, Συκιά και Ανάληψη καθώς και με δική της πρωτοβουλία να βοηθά σε οποιαδήποτε εργασία παρουσιαζόταν εντός του καταυλισμού στο Δαμάσι, από την διανομή του πρωινού συσσιτίου μέχρι την ψυχαγωγία των παιδιών των σεισμόπληκτων οικογενειών.
Το βράδυ του Σαββάτου στο συντονισμό που έγινε μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξήρε της προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων κατά την διάρκεια της κρίσης και είπε ότι η συνεργασία του κρατικού μηχανισμού με τις εθελοντικές οργανώσεις ήταν άψογη.
Θέλουμε εδώ να επισημάνουμε πως η συνδρομή της πολιτείας στους πληγέντες  υπήρξε εν γένει άμεση και πολύ αποτελεσματική ,Κρατικές υπηρεσίες, Περιφέρειες ,Δήμοι, άπαντες από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν και κατάφεραν να κάνουν την ζωή των συμπολιτών μας  πιο εύκολη  με κύριο πυλώνα πάντα τον Ελληνικό Στρατό που γι ακόμη μια φορά απέδειξε πως είναι το κομμάτι της κρατικής μηχανής που μπορεί να αναλάβει και να εκτελέσει οποιαδήποτε αποστολή με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επίσης  την παντελή απουσία όλων αυτών των ΜΚΟ εγχώριων και μη που ευαγγελίζονται τις ανθρωπιστικές τους ευαισθησίες .
Την Κυριακή  η λέσχη άρχισε να αποκλιμακώνει την παρουσία της βοηθώντας ταυτόχρονα και στις τελευταίες εργασίες που έπρεπε να γίνουν στον χώρο του Δαμασίου.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 7 Αξιωματικοί ,25 Υπαξιωματικοί και Οπλίτες που παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην χώρα μας έσπευσαν  να συνδράμουν όπως πάντα με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος της πολιτεία στο δύσκολο έργο της.
 
Η παρουσία των εθελοντών εκεί ήταν καθοριστικής σημασίας για το ηθικό των πληγέντων συμπατριωτών μας η οποίοι ένιωσαν ότι  σε καμία περίπτωση δεν είναι και δεν πρόκειται να μείνουν μόνοι καθώς δίπλα του πέρα από τις υπηρεσίες βρεθήκαμε κι εμείς ,Εθελοντές από διάφορες ομάδες και περιοχές της Χώρας να σταθούμε δίπλα τους αρωγοί , φίλοι και  ναι  σαν οικογένεια ,αυτή την μεγάλη ,την ιδανική ,αυτή των υγιώς σκεπτόμενων  Ελλήνων. 
Το βλέμμα ευγνωμοσύνης και η αγάπη με την οποία μας περιέβαλαν από την πρώτη στιγμή είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμάς και αυτό που μας βοηθάει να συνεχίσουμε και να λέμε συνεχώς ότι ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ μας χρειαστεί η πατρίδα η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. θα είναι εκεί.
 
Εθελοντές Έφεδροι ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ’’