31.3.21

Θέμα «παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα» έθεσε επίσημα η... Τουρκία!



 Δεν έκανε αυτή τη φορά δηλώσεις ο Tούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ιμπραΐμ Καλίν, μετά τη συνεδρίαση, ωστόσο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέδωσε ανακοίνωση με προκλητικές αναφορές και αιτήματα προς την ελληνική πλευρά.

Στην ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρονται τα θέματα που συζητήθηκαν (εξωτερική πολιτική, τρομοκρατία και  περιφερειακές εξελίξεις) με την Άγκυρα να «βαφτίζει» το άσπρο – μαύρο όσον αφορά τις προκλήσεις προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος εκ νέου για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, με τη γείτονα να καλεί τη χώρα μας «να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων».

Μάλιστα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κατηγορεί την ελληνική πλευρά για «εφαρμογή αντι-τουρκικών πολιτικών παρά τις εκκλήσεις της Άγκυρας για διάλογο», εγκαλώντας την Αθήνα να «συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο».

Όσον αφορά την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δηλώνει ότι «χώρες εκτός της περιοχής πρέπει να λάβουν ουδέτερη θέση και κοινή προσέγγιση για την προστασία των αμοιβαίων δικαιωμάτων»

Εκτός αυτών, γίνεται αναφορά και στην Κύπρο, για την οποία επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο οι μόνιμες λύσεις που βασίζονται στην ισότητα να μπουν στην ατζέντα, ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.

Η Άγκυρα αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, ισχυρίζεται ότι απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο προς την Αθήνα, αλλά η ελληνική πλευρά έχει αυξήσει την εχθρική συμπεριφορά.

https://www.pronews.gr/