29.3.21

Τουρκικές εταιρείες μπορούν να προμηθεύουν υλικά τις ελληνικές ΕΔ! Παραδοχή στη Βουλή!

Αλλοίμονο, αν δεν ψωνίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες  Δυνάμεις
από τους  τούρκους,  θα μας πούνε...ρατσιστές!'
όσο για τη "νομοθεσία", θα σας έλεγα κάτι αλλά δεν το
επιτρέπει ο εκδότης μου!
Juan


 Ειλικρινής ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε ότι με βάση τη νομοθεσία που υπάρχει δεν μπορούν να αποκλειστούν εταιρείες από την Τουρκία στις προμήθειες υλικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Τι απάντησε σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει δυνατότητα άμεσου αποκλεισμού ή έμμεσου περιορισμού συμμετοχής σε ανοικτό διαγωνισμό ελληνικών ή ευρωπαϊκών εταιρειών, που προσφέρουν υλικά αλλοδαπής προέλευσης, περιλαμβανομένων και των υλικών που προέρχονται από τουρκικές εταιρείες ή και υλικών που παράγονται από ευρωπαϊκές εταιρείες σε εργοστάσιά τους, που είναι εγκατεστημένα στην εν λόγω χώρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διαπιστωθεί προμήθειες υλικών τουρκικής προέλευσης για τον εφοδιασμό και την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων». Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Προμήθειες στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία».

Η απάντηση του ΥΕΘΑ επιβεβαιώνει όσα μόλις προχθές αποκάλυψε στη συνέντευξη του στο Militaire.gr , ο κ.Νότης Μαριάς, καθηγητής  Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος και πρώην ευρωβουλευτής. Δείτε τι είπε για τη συμμετοχή τουρκικών εταιρειών σε ελληνικούς διαγωνισμούς μέσω …Ευρώπης. 


https://www.militaire.gr/
_________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη