6.3.21

Γιατί παραιτήθηκε ο Δ/ντής του παθολογικού του " Αγία Ολγα";

 



Τηλεφωνήματα βουλευτών για συγγενείς τους, γενικό πανζουρλισμό, εξάντληση του προσωπικού και συστέγαση περιστατικών κορονοϊού με μη Covid περιστατικά καταγγέλλει στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του διευθυντή παθολογικού τομέα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» – Κωνσταντοπούλειο της Νέας Ιωνίας ο παθολόγος Ιωάννης Ιωαννιδης.

Όπως λέει ο γιατρός παραιτείται αισθανόμενος ντροπή για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο, που το πρωί της Πέμπτης 4/3  ήταν το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και covid.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αυγή” πάντως, ο παραιτηθείς γιατρός εμφανίζεται στο twitter να είναι φανατικός υποστηρικτής της ΝΔ, καθώς αναπαράγει βίντεο από τον λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, φωτογραφίζεται με κορυφαία στελέχη της ΝΔ . Αυτό, αν ευσταθεί,  δείχνει ότι δεν υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα στην παραίτηση.

Σε απάντηση του ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Πρίφτης αναφέρει πως η εφημερία της Τετάρτης από 8:00-14:00 ήταν αρκετά εργώδης δεδομένου ότι ήταν το μοναδικό νοσοκομείο για Παθολογικά και COVID-19 περιστατικά. Ωστόσο, σημειώνει ότι η εν λόγω εφημερία έκλεισε επιτυχώς και ουδόλως διεταρ’αχθη η συνολική ισορροπία του νοσοκομείου και ως εκ τούτου κάθε τι που αναφέρεται σχετικά από τον κ. Ιωαννίδη, είναι αβάσιμο και υπερβολικό. Υπερβολική χαρακτήρισε την κίνηση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Ιωάννη Ιωαννίδη:

«Προς Ιατρική Υπηρεσία
Και Διοικητή
Κοινοποίηση: Διευθυντές κλινικών και τμημάτων
Αγαπητοί κύριοι,
Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/3/2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, μία μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!!!! Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

»Ώρα 21.00 βραδινή: Έχουν γίνει ήδη άνω των 25 εισαγωγών, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, πάνω από 70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε να δίνουμε εξιτήρια !!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!

»Μαζί με τη θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχθείτε την άμεση παραίτησή του από την θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω). Διατηρώ την θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση.
Ο Διευθυντής της Κλινικής
Ι. Ιωαννίδης, παθολόγος με εξειδίκευση στον ΣΔ»

https://slpress.gr/

______________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη τσολάκη