31.3.21

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 74

 





 30 Μαρτίου, 2021



Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

Πριν να συνεχίσω με τις σκέψεις μου πρέπει να σας πώ πόσο χαρούμενος είμαι για το τηλεφώνημα του προέδρου Τζο ΜπάΊντεν προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, όχι μόνο για το περιεχόμενο και τον τόνο της συνομιλίας, αλλά και για το τελευταίο του σχόλιο που έκανε πριν να κλείσει , ότι «….εάν θέλεις τίποτε, πάρε με τηλέφωνο, είμαι εδώ για εσένα! »…..Μπορεί για μερικούς να μην σημαίνει και πολλά, η για άλλους, ότι στην πολιτική όλα αλλάζουν κλπ., αλλά τέτοιο προσωπικό ενδιαφέρον προς την Ελλάδα, δεν το έχει δείξει κανένας άλλος πρόεδρος στην Αμερική μέχρι τώρα και αυτό εμάς τους Ελληνο-αμερικανούς μας κάνει πολύ υπερήφανους και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την στενή σχέση που έχουν τώρα οι δύο Πατρίδες μας!...Και είναι αυτό ακριβώς που φοβάται ο Ερντογάν και δεν κάνει επιθετικές κινήσεις εναντίον της Ελλάδας, γιατί γνωρίζει οι Ευρωπαίοι είναι ανίκανοι να τον σταματήσουν….και όχι μόνο δεν τον σταματούν , αλλά και τον εξυπηρετούν για να το κάνει!!! Αυτή είναι φίλοι μου η αισχρή και ανθελληνική Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ανήκουμε!!!

Η Π Α

Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος Μπάϊντεν στον Τζώρτζ Στεφανόπουλο* του ABC, αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν δολοφόνο. Βέβαια η δήλωση αυτή ήταν σε στημένη και συνενοημένη ερώτηση από τον Τζώρτζ. Αυτή η δήλωση έθεσε την ατζέντα για τις ψυχρές σχέσεις Μόσχας -Ουάσινγκτον που θα ακολουθούσε όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος μας για την ανάμιξη του Πούτιν στις αμερικανικές εκλογές, κάτι που το έχει ξανακάνει με την Χίλαρη το 2016, αλλά και για το θέμα Τουρκίας -Ερντογάν και πρόσφατα της Ουκρανίας που μπορεί να αναφλέξει την ευρύτερη περιοχή…. Η Αμερική είναι διαθετιμένη να σκληραίνει τις σχέσεις με την Ρωσία, σε συνεργασία με την Ευρώπη, για τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε στο ΝΑΤΟ, αλλά και για την Ουκρανία την οποία η Αμερική, είμαι σίγουρος, θα εξοπλίσει με βαρύ οπλισμό για να αντισταθεί στην Ρωσία και να της δημιουργήσει προβλήματα… Η Ρωσία είναι ο εύκολος στόχος, αλλά χρειαζόμαστε μια αιτία!…..η Κίνα είναι ο βασικός εχθρός, που πιστεύω ότι η Αμερική θα την αντιμετωπίσει ανάλογα, αλλά πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τα του οίκου μας (ΝΑΤΟ) και βέβαια την πανδημία! .... Δυστυχώς , πιστεύω ότι προχωρούμε σε μια εποχή ανταγωνιστική και φοβάμαι ότι θα έχουμε μια εποχή εξοπλιστικών αγώνων. Είναι ίσως η μόνη λύση να βάλουμε την πολεμική μας βιομηχανία να δουλεύει υπερωρίες !....και να βγούμε από την οικονομική τελμάτωση.

* Ο Τζώρτζ Στεφανόπουλος τον καιρό που ήταν στην κυβέρνηση Κλίντον, ήταν μαζί μου στο Αναλόγιο της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον κάθε Κυριακή, για 3 χρόνια, όπου διάβαζε τον Απόστολο και άλλες προσευχές στα Αγγλικά!



Τ Σ Ι Π Ρ Α Σ



Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί θέλω να κάνω σχόλια για αυτό το ανάξιο (κατ’εμέ) πρόσωπό….αλλά χρειάζεται, για να το θυμάστε στις επόμενες εκλογές!

Παρακολουθώ τα νέα και απορώ γιατί γίνονται τόσες πολλές διαδηλώσεις σε μια εποχή με πανδημία με ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων….Γιατί η νεολαία διαμαρτύρεται συνέχεια, και δεν τηρούνται οι κανόνες προστασίας και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών??...Είναι μία τελείως ανεύθυνη πράξη εκ μέρους της αντιπολίτευσης και του ιδίου του Αλέξη. Τσίπρα προσωπικά, που σίγουρα κατευθύνει τις διαδηλώσεις με τους ταραξίες του και τους τραμπούκους του όπως κάνει συνήθως….Οπωσδήποτε τέτοιες παραβιάσεις κανόνων υγιεινής, θα οδηγήσει σε περισσότερα θύματα και κρούσματα. Η πανδημία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πολιτική εκμετάλλευση !

Και δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει ο Τσίπρας. Το έκανε και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης…Σήμερα η κατάσταση στην Χώρα είναι κρίσιμη. Τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια τους και η Τουριστική σαιζόν δεν είναι μακριά και αυτό μπορεί να είναι καταστρεπτικό για την Χώρα μας!…..Αυτό θέλει να εκμεταλλευθεί ο Τσίπρας ?....ξανά?...200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 ??.... είναι πολύ θλιβερό!….Nα το έχετε στο μυαλό σας αυτό, όπως και την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσετε….



200 XRONIA



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα περισσότερα κράτη του Δυτικού κόσμου, ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και έδειξαν αλληλεγγύη για την επέτειο των 200 χρόνων της απελευθερώσεως της Ελλάδος από τους Τούρκους. Αυτό που κάνει έκπληξη είναι μερικές Χώρες στην Ευρώπη που αρνήθηκαν να δείξουν την συμπαράσταση τους σε αυτόν τον εορτασμό της Ελλάδας, όπως η Σουηδία, η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία και η Ισπανία Η απογοητευτική συμπεριφορά που επέδειξαν αυτοί οι «εταίροι» και «σύμμαχοι» σ’ ένα τέτοιο ζήτημα, μπορεί να μην μικραίνει τη σημασία της επετείου, αλλά είναι προσβολή για τον Ελληνισμό και δείχνει μια ζήλεια και φθόνο, δεδομένου ότι τέτοιες τιμητικές πράξεις γίνονται σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Παρόλο που πέρασαν 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης, η Ελλάδα δεν κατάφερε να αισθάνεται ασφαλής ακόμα και σήμερα μέσα στα σύνορά της, ούτε ως μέλος του ΝΑΤΟ, ούτε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της επεκτατικής δραστηριότητας της Τουρκίας εναντίον μας αλλά και της Κύπρου, με παραβιάσεις της Εθνικής μας κυριαρχίας, της ΑΟΖ, την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και πολέμους σε Συρία ,Ιράκ, Λιβύη και Αρμενία και βέβαια λόγω της ανοχής όλων αυτών από την Γερμανία που δεν αφήνει την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις!…. Παλιοί εχθροί όπως οι Χώρες του Βορά που μέχρι πρόσφατα ήταν στο ανατολικό μπλόκ, είναι σήμερα σύμμαχοι και εταίροι, και απολαμβάνουν ειρήνη και οικονομική συνεργασία με όλα τα μέλη της Ένωσης…κάτι που η Γερμανία δεν άφησε ποτέ την Ελλάδα και την Κύπρο να έχουν το ίδιο, λόγω των οικονομικών συμφερόντων της με την Τουρκία!

Γι’ αυτό και ο κ. Δένδιας πρέπει να διατάξει την ελληνική διπλωματία να πράξει ανάλογα με άρνηση και βέτο, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, σε ότι ζητήματα που ενδιαφέρουν αυτούς τους «εταίρους» και να τους δείξει ότι τέτοιες προσβλητικές συμπεριφορές δεν είναι χωρίς κόστος….Δυστυχώς δεν το κάναμε στην προσβλητική σύνοδο κορυφής για συζήτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης, που κάλεσε η κ. Μέρκελ, με διάφορα κράτη, άσχετα και μη, αλλά δίχως την συμμετοχή της Ελλάδας….και αυτό δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να το αφήσει να επαναληφθεί!.. Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλευτει την ευκαιρία και να μην υπογράψει τις κυρώσεις για την Ρωσία αν δεν βάλουν και στην Τουρκία!!.



Βαρέθηκα με τα χαστούκια της Γερμανίας προς την Ελλάδα…..Βαρέθηκα αυτά που κάνει με τις χρηματοδοτήσεις διαφόρων ιδρυμάτων και θέλει να υποτιμήσει την Ελληνική Επανάσταση. Το δείχνει σε κάθε της βήμα…πρέπει να την σταματήσουμε την Γερμανία να προσπαθεί να «διορθώσει» τα σχολικά μας βιβλία της ιστορίας μας….Αυτό το ίδιο, μας το υποχρέωσαν στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Τσίπρας και τώρα γίνεται ένας πόλεμος για τον αγώνα της επαναστάσεως του 1821 που θέλουν να τον εξαλείψουν!!...Κάποια ημέρα, ελπίζω σύντομα, οι Έλληνες ψηφοφόροι θα βγάλουν έναν πρωθυπουργό με πυγμή που θα μπορέσει διορθώσει αυτήν την κατάσταση…

.

Αγαπητοί μου φίλοι…..Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, με την βοήθεια του Θεού, η Ελλάδα κατάφερε και επέζησε για 200 χρόνια με πολλές θυσίες από τους Έλληνες και όντως είναι ένα θαύμα ….όμως ο απολογισμός του κόστους τα τελευταία 10-15 χρόνια για την Χώρα μας ήταν πολύ βαρύς!.... Το νόμισμα ''μας'' είναι το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ευρώ και μας πήραν όλο τον χρυσό....., τα αεροδρόμια μας τα πήρε η ΓΕΡΜΑΝΙΑ....., τα λιμάνια μας τα μοιράστηκαν Αμερικάνοι και Κινέζοι...., τα τρένα μας τα πήραν οι ΙΤΑΛΟΙ....., τις τηλεπικοινωνίες μας και όλα τα κτίρια μας και τα Αρχαία μας τα πήραν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, το ΨΕΥΤΙΚΟ χρέος μας το κατέχουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και οι Διεθνείς Τοκογλύφοι....., και όλα αυτά έγιναν από τα πολιτικά κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, και χρεοκόπησαν όχι μόνο την Χώρα αλλά και την ίδια τους την οντότητα και αναγκάστηκαν να αλλάξουν ονόματα και ΑΦΜ και να φορτώσουν το χρέος τους στον Ελληνικό Λαό !!!....Τελικά αναρωτηθήκατε φίλοι μου ποίοι είναι οι Έλληνες??..... και τώρα οι Γερμανοί μας σπρώχνουν να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία με τους χειρότερους όρους, αφού έτσι βολεύει τους σιχαμένους Γερμανούς αλλά και την…δική μας «ελίτ» που χρηματοδοτεί τα κόμματα!!!....



Στην προσπάθεια αυτή λοιπόν, η Ομογένεια, εδώ και πολύ καιρό, έχει κάνει τα δικά της σχέδια για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ελλάδα μας, που θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθούν ορισμένοι στόχοι αυτής της προσπάθειας ….είναι ίσως η σημαντικότερη επίτευξη της απανταχού Ομογένειας των τελευταίων ετών….νομίζω ότι κάποια εφημερίδα στην Ελλάδα ήδη το ανακοίνωσε, αλλά θα περιμένουμε η επίσημη ανακοίνωση να γίνει από την ηγεσία της Ομογένειας στην Ν. Υόρκη, όταν είναι έτοιμη!....



ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Για τις πολεμικές αποζημιώσεις που πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα από τους Γερμανούς, το γράφω συνέχεια εδώ και δύο χρόνια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι στην κοσμάρα του και αρνείται να το κάνει! Φοβάται να το αναφέρει στην Μέρκελ γιατί οι Γερμανοί θεωρούν ότι αυτό έχει τακτοποιηθεί πριν πολλά χρόνια.….βέβαια δεν μας λένε πως, ούτε μας δείχνουν αποδείξεις…. Τώρα βλέπουμε διάφορες ανεξάρτητες Γερμανικές πηγές να λένε το ίδιο πράγμα που λέω και εγώ….πριν μερικές εβδομάδες είχαμε τον Γερμανό ιστορικό Καρλ Χάιντς Ροθ σε βιβλία που δημοσίευσε μετά από έρευνες, να λέει ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 190 δισεκατομμύρια ευρώ ($230 δισεκατομ. Δολάρια)!...Εχθές , στην Γερμανία, μετά από αίτημα των Πρασίνων και της Αριστεράς, που στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στην Βάδη-Βυρτεμβέργη κατατρόπωσαν Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές που αφορούσαν τις αποζημιώσεις για τα δανικά και αγύριστα της ναζιστικής περιόδου, ανακοίνωσαν ότι, ανήμερα της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση, την Πέμπτη 25 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο με αντικείμενο τις πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας στην Ελλάδα !!!!....Καταλάβατε????

Οι μεν Πράσινοι τάσσονται υπέρ της εντατικοποίησης του διαλόγου με την Ελλάδα για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων, η δε Αριστερά ζητά την αναγνώριση από τη Γερμανία των ελληνικών διεκδικήσεων για πολεμικές αποζημιώσεις. Μετά την ωριαία συζήτηση θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Ήδη πολλά πρωτοσέλιδα εφημερίδων έχουν αυτήν την είδηση, όπως στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Οι Πράσινοι θέλουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα»: Στη διένεξη για πολεμικές επανορθώσεις το κόμμα των Πρασίνων θεωρεί ότι η Γερμανία θα πρέπει να προσεγγίσει την Ελλάδα και λέει ότι…Να αποδεχθεί το Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν έπαψε να διεκδικεί επανορθώσεις !!! Παρόλο που αυτή η προσπάθεια υποστηρίζετε σθεναρά και από την αντιπρόεδρο της βουλής και ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων Κλάουντια Ροτ, η Γερμανική Βουλή ψήφισε για άλλη μια φορά πάλι, ενάντια της αναγνώρισης αυτής της ιστορικής ευθύνης της Γερμανίας στέλνοντας από την πλευρά τους το μήνυμα, ότι δεν ξεχνάμε την Χώρα, που το 1940 εμπόδισε την ναζιστική μπότα του Χίτλερ, να υποτάξει ολόκληρη την Ευρώπη!!! Όπως και εμείς δεν ξεχνάμε ότι είσασθε δολοφόνοι μας και μας ΧΡΩΣΤΑΤΕ 290 δισεκατομμύρια! Η Γερμανική κυβέρνηση πρέπει να έχει πολύ δηλητήριο για την Ελλάδα, κυρίως τώρα με τις στενές σχέσεις που έχουμε με τις ΗΠΑ, που δεν αφήνει να είμαστε έρμαιο στον επεκτατισμό της Τουρκίας και δεν διστάζει να μας το δείχνει σε ότι θέματα που μας αφορούν!!...Η πρωτοβουλία των Πρασίνων υπέρ μιας χειρονομίας καλής θελήσεως ήταν και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση….Εμείς όμως δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν

SORROS

Για την Τουρκική Οικονομία είχα γράψει πολλά και όπως τώρα διαπιστώνουμε τώρα, αυτή η οικονομία δεν πάει καθόλου καλά, και μία ημέρα μετά την απομάκρυνση του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας από τον Ερντογάν, βλέπουμε την τουρκική λίρα να έχει κάνει "βουτιά" 17% σε μία ημέρα και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης να κλείνει δύο φορές για να σταματήσει αυτήν την κατρακύλα της λίρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύς κόσμος έχασε πάρα πολλά χρήματα με αυτήν την "βουτιά" της λίρας και συνεχίζει να χάνει...όμως...υπάρχουν και μερικοί που έκαναν χρήματα και συνεχίζουν να κάνουν ακόμα περισσότερα χρήματα από αυτήν την περιπέτεια!....και επειδή εγώ έχω εκπαιδευτεί κάπως διαφορικά και 'ίσως βλέπω τα πράγματα από διαφορετική γωνία, γνωρίζοντας ότι "όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση" αναρωτιέμαι ποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί μια τέτοια τραγική, για πολλούς, κατάσταση και να κάνει χρήματα?...Μα ποιος κάνει πάρα πολλά χρήματα από την δυστυχία άλλων στην Τουρκία, τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια?... σωστά μαντέψατε...ο Ερντογάν και οι του κύκλου του!!.... Εγώ θα το πάω και λίγο πιο πέρα...πριν μερικές ημέρες, διάβασα ότι ο κ. Τζόρτζ Σόρρος στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στην εφημερίδα London Times, είπε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να υποστηρίξει την Τουρκία και να μην βάλει κυρώσεις εναντίον της και περιέγραψε τον Ερντογάν ως έναν χαρισματικό ηγέτη...αλήθεια?...γιατί τώρα κάνει τέτοια σχόλια ο σοβαρός κ. Σόρρος που έχει κάνει την τεράστια περιουσία του ($9bil ) αποκλειστικά από κερδοσκοπία διαφόρων εθνικών νομισμάτων, όπως της Αγγλίας, Ουγγαρίας, Ελλάδας, Ταυλάνδης, Μιανμάρ, Μαλεσίας, Ιαπωνίας κ.α.?? ...ε λοιπόν, κάτι μου λέει και δεν μου βγάζετε την ιδέα από το μυαλό μου.... ο Ερντογάν, όπως νομίζαμε, αλλά και όπως το διαβεβαίωσαν πρόσφατα, είχε τον Τράμπ ως συνεταίρο του, σε πολλές από τις παράνομες δραστηριότητες του, οπότε γιατί όχι και τον διαβολικό Σόρρος η μερικούς κάποιους άλλους που δεν γνωρίζουμε???...απλώς λέω τώρα, αλλά σκεφτείτε το και εσείς λιγάκι!...

Επίσης, όπως έχω γράψει σε προηγούμενες σκέψεις μου, με προβληματίζει η προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής από τον καιρό που ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, (που πιστεύω θα είναι ο επόμενος Πατριάρχης), να αναλάβει την ευθύνη να είναι η μόνη αρχή που θα αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ομογένεια και όχι οι πρόεδροι από διάφορες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες ομοσπονδίες όπως υπήρχαν μέχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια.

Βλέποντας τον κ. Μητσοτάκη να αρνείται να συναντηθεί με παράγοντες της ομογένειας όταν ήταν στην Ν.Υόρκη και Ουάσινγκτον, και βλέποντας τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο της Αρχιεπισκοπής μας, που είναι το δεξί χέρι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για πάρα πολλά χρόνια, να είναι καλεσμένος σε εκδηλώσεις στην Ν.Υόρκη με τον γιό του Τζόρτζ Σόρρος, Αλέξανδρο, που μπορεί και να είναι κάτι απλώς τυχαίο, εγώ όμως αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποια μακρινή σχέση η μάλλον κάποια πίεση σε μια αλυσίδα Ερντογάν, Σόρρος, Βαρθολομαίο, Ελπιδοφόρο και Μητσοτάκη προς την ηγεσία της ομογένειας και να προσπαθούν να σταματήσουν την φωνή και τις διάφορες δραστηριότητες της ομογένειας προς την Αμερικανική πολιτική ηγεσία, και με την φιλοδοξία της Τουρκίας να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι στην Ουάσινγκτον!!!....Χμμμ.....Όλα αυτά σας λένε τίποτε? Εγώ πάντως τα βλέπω, και ζητώ συγνώμη για αυτό, ως συγκοινωνούντα δοχεία…..Διαβολικό και με πολύ φαντασία ... αλλά όχι απίθανο!!...Θα το δούμε στην πορεία του!

Ίσως τώρα που βγήκε ο Μπαϊντεν, τα σχέδια αυτά να μπήκαν στο…ψυγείο!!



ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ



Άκουσα ότι θα δημιουργήσουν ένα τεχνολογικό πάρκο κοντά στην Περαία Θεσσαλονίκης, όπου ευελπιστούν ότι θα έλθουν μεγάλες ξένες εταιρείες για να επενδύσουν όπως Pfizer, Sysco, Amazon, κλπ. κλπ. και ότι οι υποδομές για αυτό το έργο θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2023.....και ότι για επενδύσεις από 3-50 εκατομμύρια ευρώ στην Βόρειο Ελλάδα , δεν θα χρειάζονται οι επενδυτές να πηγαίνουν στην Αθήνα........Σίγουρα ακούγετε καλό, αλλά αυτό βέβαια αν θέλουμε το πιστεύουμε.....τέτοια τεχνολογικά πάρκα με υποδομές καλά θα ήταν να είχαν γίνει πριν χρόνια και θα έπρεπε ήδη να ήταν έτοιμα για τους επενδυτές....επειδή όμως γνωρίζω τι περίπου ζητούν οι μεγάλες εταιρείες, και τι περίπου ζητούν οι διάφοροι υπουργοί από τις εταιρείες, αυτά είναι όνειρα Θερινής νυκτός!...Ναι οι έτοιμες υποδομές είναι ένα δέλεαρ και θα πρέπει να γίνουν….όμως θα πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα..

Αυτό που ζητούν οι επενδυτές πρώτα,. είναι η προστασία από τα εργατικά συνδικάτα, μια δυνατή αστυνομία, γρήγορα δικαστήρια με σωστές νομικές υποδομές με νόμους προστασίας της περιουσίας των και προέδρους δικαστηρίων που δεν κάνουν "χάρες" επειδή είναι "φίλοι των φίλων" η έχουν πιεί μερικούς καφέδες με κατηγορούμενους σουλατσαδόρους, όπως γίνεται στην δική μας περίπτωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που έχουμε στην Κατερίνη και πολεμάμε 3 χρόνια για την περιουσία μας του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, για το οποίο εγώ ταξίδεψα από την Ουάσιγκτον για να πάω να καταθέσω στο δικαστήριο και η κυρία πρόεδρος του δικαστηρίου δεν μου έδωσε ούτε 2 λεπτά χρόνο, όπως ζήτησε ο δικηγόρος μας, για να καταθέσω!!! Δεν είχε ούτε την σοβαρότητα ούτε την θέληση καν να ακούσει τι είχαμε να πούμε !!..Και δεν βγάζει απόφαση εδώ και τρία χρόνια για να σερνόμαστε και να ξοδεύουμε και να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κτίριο μας για τα συνέδρια μας από τα μέλη της Παμμακεδονικής που έρχονται από όλον τον κόσμο και θα είχαν αφήσει ένα σωρό χρήματα στην Πατρίδα!!!....Εσείς τι λέτε, είναι σοβαρά δικαστήρια αυτά, με δικαιοσύνη, για να προσελκύσουν επενδυτές..... η είναι της πλάκας και να χάνουμε τις περιουσίες μας ???..

Εμείς πάντως είμαστε αφοσιωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την περιουσία μας και το γνωρίζει πολύ καλά η απανταχού Ομογένεια, στην Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία!!.... Ναι καλά κάνουν οι διάφοροι υπουργοί και συζητούν με διάφορους επενδυτές και θα πρέπει να συζητούν και να τους πείσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, όμως εάν δεν διορθώσουν το πως λειτουργούν τα δικαστήρια και η δικαιοσύνη, εγώ φοβάμαι ότι μόνο θα μιλάνε, και.….για πολύ καιρό δυστυχώς!!!



Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες μου σκέψεις και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε και εάν δεν τις επιθυμείτε μπορείτε να μου στείλετε την λέξη ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω.



Με αγάπη και εκτίμηση,

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.CArea,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

 

 

 

Steve AKirimlisVP

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182

 

Bus: 240-395-1391

Fax: 240-395-1393

Email: steve@courtesytitle.net

Licensed in MD/DC/VA/PA

www.courtesytitle.net