7.2.21

Οι Ρώσοι βρήκαν τρία μονοκλωνικά αντισώματα για τη θεραπεία της Covid
Η ρωσική Ακαδημία Επιστημών ανακοινωσε χθες ότι επιστημονική ομάδα της σιβηρικής Ακαδημίας βρήκε τρία τεχνητά μονοκλωνικά αντισώματα ισχυρότερα της Regeneron και της Eli Lilly.

O διευθυντής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Αλεξάντερ Σεργκέφ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τρία πιο δραστήρια εξουδετρωτικά αντισώματα που παράγονται από κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου ως απόκριση στην είσοδο του ιού στο σώμα.

Οι ερευνητές προσπαθούν να τα αναπαράγουν τώρα τεχνητά σε ένα μίγμα παρόμοιο με των δυτικών εταιρειών.

"Εντόπισαν από ένα εξαιρετικά μεγάλο φάσμα αντισωμάτων τρία που εξουδετερώνουν αποτελεσματικά το ιικό φορτίο και σε μεγαλύτερο ποσοστό από όσο το εξουδετερώνουν τα δύο αμερικανικά αντισώματα της Regeneron", δήλωσε ο κ. Σεργκέφ σε συνέντευξη Τύπου. Θα είναι όμως και αυτά ακριβά, όπως της Regeneron, γιατί έχουν απαιτητική παρασκευή-ίσως κάθε δόση να στοιχίζει 1.500-2.000 ευρώ.

Τα τρία αντισώματα αναπαρήχθησαν τεχνητά από το Ινστιτούτο Βιοοργανικής Χημείας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, τη ρωσική εταιρεία Pharmsynthez και την πολυεθνική βιοφαρμακευτική εταιρεία HifiBio Therapeutics. Θα δοκιμαστούν σε ανθρώπους όταν δώσει τη σχετική άδεια το υπουργείο Υγείας.

https://slpress.gr/