24.2.21

Μήνυμα Μητσοτάκη προς υπουργούς: Θυμηθείτε πόσους από σας έχει βοηθήσει η Μενδώνη

 


Μετά την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, και ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έδωσε πλήρη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού που βάλλεται πανταχόθεν το τελευταίο διάστημα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που επικαλείται το protothema.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης παρέσχε στήριξη στη Λίνα Μενδώνη, καθώς φέρεται να είπε ότι «είμαστε ένα  συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι εχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους υπουργούς, κάποιοι εκ των οποίων έχουν εκφράσει -ιδιωτικά αλλά και δημόσια- τη δυσφορία τους για τους χειρισμούς Μενδώνη στο θέμα Λιγνάδη, ο πρωθυπουργός φέρεται να τους είπε: «Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων, λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Πάντως, φαίνεται ότι στη ΝΔ επικρατεί αναβρασμός για την υπουργό Πολιτισμού, καθώς στελέχη του κόμματος έχουν ταχθεί υπέρ της άποψης ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί, προκειμένου να διευκολύνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αν και η Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο απλά για άτυχη χειρισμό, ο οποίος δεν συνιστά λόγο αποπομπής.

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική ευθύνη εξ ολοκλήρου στον Μητσοτάκη

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για στήριξη Μητσοτάκη στη Μενδώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες. Ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του.

Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με nonpaper. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;​».

http://www.topontiki.gr/

Τ.Μ