11.2.21

Ο “διαστημικός” Ερντογάν “κουρεύει” τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων

 


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Ερντογάν αναμφισβήτητα βρίσκεται σε παραλήρημα. Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του έναντι του Γάλλου Προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού, ετοιμάζεται να διαλύσει και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.  Εξέδωσε το υπ΄αριθμ 70 Προεδρικό Διάταγμα (6/2/2021) με το οποίο το Γενικό Επιτελείο δεν έχει αρμοδιότητα να διορίζει, να μετακινεί αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

Ο Γενικός Επιτελάρχης, καθώς και οι Αρχηγοί των τριών όπλων θα μπορούν να διορίζουν, μετακινούν λοχίες και φαντάρους!

Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί  θα διορίζονται από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου εθνικής άμυνας.

Ο συνταγματάρχης ε.α Αχμέτ Ζεκί Ουτσόκ χαρακτήρισε επικίνδυνο το διάταγμα που θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για τις ένοπλες δυνάμεις.

Μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ερντογάν υποστήριζαν ότι η πολιτική πρέπει να μένει έξω και πέρα από το στρατόπεδο, τώρα κάνει ακριβώς το αντίθετο τοποθετεί την πολιτική στην καρδιά του Στρατού.

Το Κόμμα θα επεμβαίνει στην στρατιωτική διοίκηση γεγονός που κρύβει πολλούς κινδύνους. Εάν βέβαια η είδηση αυτή συνδεθεί και με την προηγούμενη απόφαση  του σουλτάνου  που εκδόθηκε ένα μήνα ακριβώς στις 6/1/2021 , σύμφωνα με την οποία  μπορεί στρατιωτικός εξοπλισμός -χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς – να παραχωρείται στη Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας και στην ΜΙΤ, γίνεται αντιληπτό  ότι ο Πρόεδρος αποκτά τον πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο μέχρι σήμερα απρόβλεπτος καθίσταται άκρως επικίνδυνος…

Για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών απειλή θεούς και δαίμονες αλλά ταυτόχρονα προκαλεί την χλεύη τους, όταν τους παραμυθιάζει ότι το 2023 η  Τουρκία θα εκτοξεύσει πύραυλο που στοιχίζει 30 δις $ με Τούρκο αστροναύτη στο διάστημα. Λογικό μετά την αποτυχία του να φτιάξει το πολυδιαφημισμένο ¨εθνικό τανκ¨, θα εκτοξεύσει πύραυλο….

Τι πιο φυσικό για έναν τόσο σπουδαίο ηγέτη. Αφού αναβίωσε την οθωμανική αυτοκρατορία τώρα θέλει να κατακτήσει και το διάστημα…

https://www.militaire.gr/

Τ.Μ

Τ.Μ