17.2.21

Χαρδαλιάς: «Μέχρι το βράδυ θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση» – Πού θα δοθεί προτεραιότητα


Mεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα Βόρεια Προάστια αλλά και σε όλη την Ελλάδα δίνει η Πολιτική Προστασία και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η Μήδεια ήταν μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες που χτύπησαν τη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ τώρα το φαινόμενο «βρίσκεται σε ύφεση.«Από τις 4 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της ηλεκτροδότησης Όσον αφορά την παροχή νερού, αυτή έχει  αποκατασταθεί στο Κουκάκι, στο Ηράκλειο και στη Νέα Μάρκη.«Το μεγάλο στοίχημα είναι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΔΔΗΕ κάνει μεγάλη προσπάθεια. Μόνο στη Εύβοια αλλάξαμε 500 στύλους. Από χτες συνδράμουμε και εμείς με συνεργία της πολιτικής προστασίας. Η απολυτή προτεραιότητα είναι το σύστημα ηλεκτροδότησης το ποιο έχει υποστεί συντριπτικές ζημίες. Μέχρι αργά το βράδυ πιστεύω η πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης.Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος τόνισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί κυρίως σε περιοχές που έχουν για πάνω από 48 ώρες «σκοτάδι» δηλαδή σε Διόνυσο, Ανοιξη, Αγιο Στέφανο κι όμορες περιοχές.

Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά το  πρόβλημα  ήταν σε «όλη την επικράτεια, Αττική, Εύβοια, Κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρια, Κρήτη κτλ».

https://www.tovima.gr/