11.2.21

Μηταράκης: Μια ημέρα μετά την επίσκεψη του, πληρώνουν εκτιμητή για ενοικιάσεις εκτάσεων στο Φυλάκιο!!!

 


Το… δούλεμα από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τα στελέχη του υπουργείου του και γενικά την Κυβέρνηση, φαίνεται ότι… πάει σύννεφο στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της επεισοδιακής επίσκεψης του στην περιοχή μας, με τους εκατοντάδες αγανακτισμένους Εβρίτες να τον αποδοκιμάζουν τόσο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας όσο και στο Φυλάκιο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΉΜΑ που θέλει να κάνει, κάποιες διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά.  Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι από την ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του συγκεκριμένου υπουργείου, εγκρίθηκε το ποσό των 6.200 ευρώ για την πληρωμή Πιστοποιημένου Εκτιμητή, ο οποίος θα προσδιορίσει την αξία των μισθωμάτων που αφορά στη μίσθωση εκτάσεων στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας νομού Έβρου για την δημιουργία Δομών του αρθ. 8 του ν. 4375/2016.». Για την ενοικίαση χωραφιών δηλαδή στο χωριό Φυλάκιο.
Ο συγκεκριμένος εκτιμητής που είναι από γραφείο της Αθήνας, είχε άλλωστε βρεθεί μια ημέρα μετά την γνωστή απόφαση Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε επίσης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ: στις 29 Δεκεμβρίου και αφορούσε επέκταση ή νέα δομή δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου. Μάλιστα του έγινε αμέσως και η ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ της συγκεκριμένης εργασίας. Από την στιγμή όμως που παλαιότερα γίνονταν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το οικονομικό τίμημα όσων ενδεχομένως νοίκιαζαν τα χωράφια τους, γιατί χρειάζεται εκτιμητής; Κι όταν ο κ.Μηταράκης διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ότι θα επανεξετάσει το θέμα μετά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους, μήπως ο υποτιθέμενος διάλογος ήταν καθαρά ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ. Κι επίσης, μήπως κάποιοι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχουν ακόμα στο… πίσω μέρος του μυαλού τους ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ, αν δεν δεχθούν οι ιδιοκτήτες να νοικιάσουν;

Η σχετική απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 10-2-2021 αναφέρει μεταξύ άλλων:

Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους έξι χιλιάδες διακόσια ευρώ (6.200,00 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2021 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ειδικός Φορέας 1055-203 «Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο» του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου Α.Λ.Ε. 2420989001«Έξοδα για λοιπές υπηρεσίες» για «την παροχή υπηρεσιών πιστοποιημένου εκτιμητή του προσδιορισμού της αξίας των μισθωμάτων που αφορά στη μίσθωση εκτάσεων στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Μυτιλήνης στη νήσο Λέσβο καθώς και εκτάσεων στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας νομού Έβρου για την δημιουργία Δομών του αρθ. 8 του ν. 4375/2016.».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΤΗ