17.1.21

Συρία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη χρήση του ρωσικού συστήματος Orion εναντίον τζιχαντιστών

 


Ένα νέο βίντεο εμφανίστηκε από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις που δείχνει τη χρήση ενός από τα πυραυλικά τους συστήματα εναντίον των τζιχαντιστών ανταρτών στη Συρία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Avia.Pro ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι απέκτησε πλάνα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιούν το πυραυλικό σύστημα «illuminator» εναντίον των τζιχαντιστών σε ένα μέρος της Συρίας, που δεν αποκαλύπτεται.

«Το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro έχει αποκτήσει μοναδικό βίντεο σχετικά με τη χρήση του ρωσικού συστήματος Orion στη Συρία εναντίον τζιχαντιστών. Χάρη στις ευρείες δυνατότητές του, ο ρωσικός στρατός μπόρεσε να χτυπήσει με ακρίβεια τις αποθήκες όπλων των μαχητών, τα κεντρικά γραφεία και τα καταφύγια του», ανέφερε το δημοσίευμα.

«Στα πλάνα του βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε κάποιες από τις πιο αποτελεσματικές στιγμές της χρήσης του ρωσικού συστήματος Orion. Κρίνοντας από τις πληροφορίες που παρέχονται στο υλικό, το σύστημα χρησιμοποιήθηκε το 2017 και η ακρίβεια της επίτευξης στόχων αποδείχθηκε πραγματικά εκπληκτική – σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πύραυλοι κατέστρεψαν μόνο τρομοκράτες μέσα σε κτίρια, αφήνοντας μια απλή τρύπα στην οροφή ή τον τοίχο , ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις ολόκληρα αντικείμενα καταστράφηκαν, κάτι που προφανώς εξαρτάται από τον τύπο των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται», πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, αυτοί οι πύραυλοι εκτοξεύονται από το ρωσικό drone Orion, το οποίο αποκαλύπτει άμεσες επιθέσεις στις τζιχαντιστικές θέσεις σε αυτήν την άγνωστη τοποθεσία στη βορειοδυτική Συρία.

Πρέπει να προστεθεί ότι ίσως δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους καθοδηγούμενους από λέιζερ στη Συρία. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που τα βιντεοσκοπημένα πλάνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.




T.M