26.1.21

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»







 Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58100  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα

www.popsm.gr    popsm2014@gmail.com  τηλ. 23810-20189  κιν. 6977254045

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με αφορμή την δεύτερη επέτειο από την ψήφιση, στην Βουλή των Ελλήνων, της «Συμφωνίας των Πρεσπών» (25 Ιαν.2019), των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης (21 Ιαν.2018), των Αθηνών (4 Φεβ. 2018 και 20 Ιαν. 2019) και των εκατοντάδων άλλων σε πόλεις της Ελλάδος και όλου του κόσμου 

Τ Ι Μ Ο Υ Μ Ε

όλους τους αγνούς Έλληνες πατριώτες που ακούγοντας την φωνή  της ψυχής τους,  άφησαν τις δουλειές τους, πέταξαν στα σκουπίδια  τις κομματικές παρωπίδες, αγνόησαν την εθνομηδενιστική προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και με υψηλό το αίσθημα της ιστορικής ευθύνης  τους συμμετείχαν σε αυτά.

    Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των κομμάτων, με την βοήθεια των πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών, ακόμα και σήμερα,  προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να αλλοιώσουν τον ανιδιοτελή και αγνά πατριωτικό χαρακτήρα των αντιδράσεων, λέγοντας ότι σε αυτά συμμετείχαν μερικές δεκάδες χιλιάδες «ακροδεξιών» και «γραφικών» ανθρώπων. (Α.Τσίπρας και Κ.Μητσοτάκης στην  συνεδρίαση της Βουλής στις 20 Ιανουαρίου 2021).

    Τα εκατομμύρια, όμως, των συμμετεχόντων Ελλήνων στα συλλαλητήρια σε όλον τον κόσμο, είδαμε μόνον αγνό πατριωτισμό στα πρόσωπα των διπλανών μας και αδικαιολόγητη επιθετικότητα από την Αστυνομία.

    Τα τότε αντιπολιτευόμενα κόμματα, από το κέντρο έως την άκρα δεξιά, όχι μόνον δεν βοήθησαν στην οργάνωση των συλλαλητηρίων αλλά εμπόδισαν οπαδούς τους να συμμετάσχουν. (Στο πρώτο συλλαλητήριο της Αθήνας ο κ.Κ.Μητσοτάκης αποθάρρυνε την παρουσία βουλευτών του σε αυτό και ο ίδιος έκανε σκι σε χιονοδρομικό κέντρο. Στο δεύτερο μία ομάδα της Χρυσής Αυγής  μαζί με μία ομάδα  προβοκατόρων αγνώστων στοιχείων, ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και να επιτίθενται στους αστυνομικούς, στην δεξιά πλευρά του μνημείου του αγνώστου στρατιώτου, για να δώσουν αφορμή στην αστυνομία να αντιδράσει. Μόλις άρχισε η  ρίψη δακρυγόνων στον απλό κόσμο αυτοί έφυγαν.)

    Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την αναγκαιότητα και την ένταση της διαμαρτυρίας μας.  Τα δύο τελευταία χρόνια, αποδείχτηκε περίτρανα,  ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» παραχωρεί τα ονόματα «Μακεδονία», «Μακεδονικός» «Μακεδόνας» στους σλάβους των Σκοπίων (τα εμπορικά επιμελητήρια άργησαν αλλά το κατάλαβαν), νομιμοποιεί  «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα   και δημιουργεί το νομικό και ηθικό πλαίσιο  για μεταγενέστερη απόσπαση Ελληνικών εδαφών.

   Αισθανόμαστε, όμως και προδομένοι από τους βουλευτές που ψήφισαν την «Συμφωνία των Πρεσπών», επαινούμενοι και χειροκροτούμενοι από τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου και της ξενοκρατίας, όπως επίσης και από τους σημερινούς κυβερνητικούς  βουλευτές που εφαρμόζουν πλήρως την «Συμφωνία των Πρεσπών» και δέχονται χωρίς ντροπή τα συγχαρητήρια των Σκοπιανών αξιωματούχων.

    Όλο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι υπεύθυνο για την έλλειψη Δημοκρατίας. Δεν επέτρεψε  την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, ως την μέγιστη έκφραση Δημοκρατίας, για την «Συμφωνία των Πρεσπών»  που ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα των συλλαλητηρίων, δικαιώνοντας τον Μ.Θεοδωράκη ο οποίος στο συλλαλητήριο των Αθηνών μίλησε για  «αριστερόστροφο φασισμό» που τώρα όμως εξελίχθηκε σε «δεξιόστροφο ενδοτισμό».   

        Η «Συμφωνία των Πρεσπών» πρέπει και μπορεί να καταργηθεί. Εάν η Ελληνική κυβέρνηση το θελήσει υπάρχουν πολλές νομικές και πολιτικές αιτίες για να την ακυρώσει. Είναι ο επόμενος στόχος. Εμείς δεν εφησυχάζουμε, κάνουμε ότι είναι δυνατό σε αυτή την κατεύθυνση.                           
  Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας          

Δημήτριος Γιουματζίδης                       Γεώργιος Τσαμπούρης