7.1.21

Η θύελλα στις ΗΠΑ μπορεί να φέρει φουρτούνα σε Αιγαίο και Μεσόγειο! Ας ξυπνήσουμε




Η  θύελλα που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη φουρτούνα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο! Φουρτούνα Ερντογάν…

Οι ΗΠΑ είναι σε κατάσταση αποσταθεροποίησης και ουδείς στην Ουάσινγκτον για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά με οτιδήποτε άλλο εκτός από την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Μια κατάσταση η οποία έχει αρχίσει να θυμίζει πολιτικά θρίλερ …φαντασίας που βλέπαμε και βλέπουμε στον κινηματογράφο και τις τηλεοράσεις!

Αν ανησυχούσαμε για το τι μπορεί να εκμεταλλευθεί ο Ερντογάν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που αναλαμβάνει επισήμως ο Μπάϊντεν, τώρα θα πρέπει να τεθούμε σε κατάσταση διπλωματικής και όχι μόνο, επιφυλακής.

Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να πάψουμε να παριστάνουμε διαρκώς το “καλό παιδί” που αναμένει τι θα του πουν να κάνει! Συνήθως του λένε να είναι “ψύχραιμο”, να “δίνει τόπο στην οργή” και να εμπιστεύεται τους “φίλους” του.

 Τέτοια δείγματα έδωσε από το πρώτο 24ωρο ζωής της η σημερινή κυβέρνηση, όταν έσπευσε βλακωδώς να …αναγνωρίσει τον…Γκουαϊδό ως νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας!

 Μόνο και μόνο για να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους! Οι μεν πρώτοι αντιμετωπίζουν χάος και οι Ευρωπαίοι χθες αποφάσισαν ότι πλέον…δεν αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως νόμιμο εκπρόσωπο της Βενεζουέλας.

Στο μεταξύ ο Μαδούρο έχει πέσει στην αγκαλιά του Ερντογάν που “φιλοξενεί” αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας, όσο στην ελληνική Βουλή κάποιοι είχαν αγωνία για την επάρκεια σε χαρτί υγείας στο Καράκας….

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν θα ΄μαστε πραγματικά μόνοι μας το προσεχές διάστημα. Τόσο μόνοι που δεν θα υπάρχει κανένας που να σηκώσει το τηλέφωνο αν ο Ερντογάν αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί. Κι επειδή οι Ευρωπαίοι αναμένουν την Ουάσινγκτον για να καθορίσουν τη “γραμμή” τους έναντι του Ερντογάν, μάλλον και οι κλήσεις στις Βρυξέλλες θα ΄ναι αναπάντητες.

Με αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα ετοιμάζεται να πάει σε “διερευνητικές συνομιλίες” με την Τουρκία. Κάτι που παρουσιάζουν από τη κυβέρνηση και ως πολύ μεγάλη επιτυχία. Η τύχη αυτών των επαφών, είναι όπως έχουμε ξαναγράψει, προδιαγεγραμμένη. Δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά. Συνεπώς η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά είναι πολύ πιθανή.

Ας ξυπνήσουμε λοιπόν, ας “ξεβολευτούμε” από τη γνωστή τακτική ότι “κάποιος θα απαντήσει στο τηλέφωνο” για να “βάλει ένα χεράκι” . Ας ξυπνήσουμε και ας ασχοληθούμε με το τι πραγματικά χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις ΣΗΜΕΡΑ, όχι αύριο! Γιατί μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει φέρει στη Βουλή μερικά δις “εξοπλισμών” που δεν προσθέτουν τίποτα στην επιχειρησιακή αναβάθμιση των ΕΔ, άμεσα. Εξαίρεση τα Rafale, AN προχωρήσουν όπως έλεγαν…

πηγή: https://www.militaire.gr/