28.1.21

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008. ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ



Μας λείπεις. Μα πιο πολύ λείπεις στην Ελλάδα! Στα παιδιά της! Στις Εκκλησιές της! Στους Αγώνες της! Το όραμά σου όραμά μας! Και η μορφή σου έμβλημά μας!

 

Στις 28 Ιανουαρίου του 2008 και ώρα 5:15 το πρωί άφησε τη τελευταία του πνοή ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Χριστόδουλος σε ηλικία 69 ετών.

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, η Ορθοδοξία απανταχού Πενθεί. Η ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εσωτερικών κηρύττει τετραήμερο εθνικό πένθος.

Δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν τη πορεία του ήταν η αντίδραση του για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες , επί Σημίτη. Και η κάκιστες σχέσεις του με το οικουμενικό πατριάρχη.

Η φιλανθρωπία επί των ημερών του έλαβε σάρκα και οστά.

Επί της θητείας του, Ιδρύθηκαν νέοι οργανισμοί που καλύπτουν τομείς, όπως η βιοηθική, η μέριμνα για τους τοξικομανείς, την κακοποιημένη γυναίκα, την άγαμη μητέρα.

Επί θητείας του, ιδρύθηκε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη», μέσω της οποίας γίνεται παρέμβαση με ανθρωπιστική βοήθεια, σε παγκόσμια κλίμακα.

Επί θητείας του, ιδρύθηκε η υπηρεσία Διαδικτύου, δημιουργώντας συγχρόνως ψηφιακή βιβλιοθήκη σε 9 γλώσσες, πινακοθήκη, μουσικοθήκη και πύλη πολιτιστικών ειδήσεων στα ελληνικά και αγγλικά.

Το έργο του, η πυγμή του και η έντονη προσωπικότητα του δημιούργησε φανατικούς εχθρούς αλλά και φανατικούς φίλους.

Η απώλεια του με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Το κενό δυσαναπλήρωτο..

Δείτε τα βίντεο…

 

https://www.votegreece.gr/