4.12.20

Γαλλία: Κοντά σε νέο εξαγωγικό συμβόλαιο για τα μαχητικά RAFALE;



 Κοντά στην πώληση 48 μαχητικών Rafale στην Ινδονησία είναι η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation σύμφωνα με την εφημερίδα La Tribune. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών εξελίσσονται ικανοποιητικά με τους Ινδονήσιους να επιθυμούν η συμφωνία να έχει κλείσει πριν από το τέλος του έτους.

Από την πλευρά τους οι Γάλλοι επιθυμούν η διαπραγμάτευση να κρατήσει λίγο περισσότερο, ώστε να έχουν διευθετηθεί όλες οι πιθανές εκκρεμότητες ή προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν σε μια τόσο μεγάλη παραγγελία, την μεγαλύτερη εάν υλοποιηθεί για το γαλλικό μαχητικό. Οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνο ένα στρατηγικό διάλογο, στόχος του οποίου είναι η υπογραφή μιας σχετικής συμφωνίας στον τομέα της άμυνας.

Εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία για την πώληση των 48 μαχητικών, τότε ο συνολικός αριθμός των Rafale που θα έχουν παραγγελθεί από ξένες αεροπορικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας θα είναι 114 αεροσκάφη, ενώ οι συνολικές παραγγελίες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων φτάνουν τα 180 μαχητικά. Σημειώνεται ότι η Ινδία και η Αίγυπτος ενδιαφέρονται για την αγορά 36 και 12 αντίστοιχα επιπλέον μαχητικών.

Τέλος είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η επικείμενη νέα παραγγελία μαζί με την ελληνική έχουν άμεση διασύνδεση και με την ελληνική αμυντική βιομηχανία αφού δύο εταιρείες του χώρου η Miltech Hellas και η Thales Hellas έχουν αναλάβει εδώ και αρκετά χρόνια την κατασκευή σημαντικών υποσυστημάτων του γαλλικού μαχητικού για κάθε Rafale που κατασκευάζεται.

https://www.defence-point.gr/