13.12.20

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ!!!

  

Εικόνες σαν και αυτές από  τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας θα δημιουργήσει η Κυβέρνηση
στη Θεσσαλονίκη;

Ουσιαστικά ξεσπιτώνει 30 οικογένειες από τα διαμερίσματά τους για να εγκαταστήσει στο β΄όροφο! της πολυκατοικίας τους την  ...ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΑΣΎΛΟΥ!!! -=( Αναγκάζοντάς τους να φύγουν για να επιζήσουν!!!)

Αδιαφορεί για την υγεία και τη ζωή τους , γιατί από τη στιγμή που θα εγκατασταθούν περί τους 200 υπαλλήλους στον όροφο αυτό  θα διακινούνται και θα συνωστίζονται συνεχώς στην  είσοδο της πολυκατοικίας  εκατοντάδες μετανάστες (και μάλιστα με τον κορωνοϊό να πλανάται ανάμεσά τους) των οποίων η "ουρά" θα ξεπερνά τα 100 μέτρα.

Η όλη υπόθεση είναι εξαιρετικά περίεργη ως προς την επιλογή του χώρου αυτού, καθ όσον υπάρχουν  διαθέσιμα κενά  κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου (όπου δεν θα χρειαζόταν να καταβάλει το Δημόσιο το ποσό των 6.000 ευρώ το μήνα στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη) αλλά πέραν αυτού υπάρχουν δεκάδες κενά κτήρια προς ενοικίαση που πρό των μνημονίων στέγαζαν βιοτεχνίες!

  Η κρίση  όμως της  επιτροπής που -λέει ότι- αναζήτησε κατάλληλο χώρο, έκρινε (περιέργως)  ώς κατάλληλη  κατοικημένη πολυκατοικία με οικογένειες και παιδιά, με κοινή είσοδο  και κλιμακοστάσιο και μόλις 20 μέτρα από Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο!!!

 Αν τελικά πραγματοποιηθεί το ανοσιούργημα αυτό, ποιος θα πιστεύει πλέον  την κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για τους Έλληνες πολίτες και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

 Ας ελπίσουμε ότι τελικά κάποιος φορέας (από όλους σε  όσους έχει κοινοποιηθεί σχετική επιστολή των ενοίκων- και είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς αυτοί) θα συγκινηθεί  θα κατανοήσει τη σοβαρότητα και το άδικο του θέματος και θα πείσει τον  κ. Μηταράκη, να ανακαλέσει την απόφασή του (για τον οποίο πιστεύουμε ότι δεν του έδωσαν την πραγματική εικόνα της υποθέσεως, διαφορετικά δεν θα υπέγραφε κάτι, που ουσιαστικά θα  μετατρέπει τους προαναφερθέντες ενοίκους και τα παιδιά τους σε πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη πατρίδα, μέσα στην ίδια τους τη πόλη!!!

 Τελικά ίσως θα πρέπει και ο ίδιος ο  κ.  Πρωθυπουργός να δώσει λύση.

Πάντως τόσο οι ένοικοι όσο και οι κάτοικοι της περιοχής διαβεβαιώνουν ότι  ευρισκόμενοι ουσιαστικά σε κατάσταση "'αμυνας" θα εμποδίσουν την εγκατάσταση της Υπηρεσίας αυτής.