4.11.20

LIVE/Εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ με τις πολιτείες «κλειδιά»- Διαδραστικός χάρτης

 

Η αγωνία για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ βρίσκεται στο αποκορύφωμα, με ολόκληρη την υφήλιο να αναμένει τα οριστικά αποτελέσματα από κάποιες πολιτείες, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να κλίνουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

 

Μέχρι στιγμής ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προηγείται ελαφρά του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αριθμό μεγάλο εκλεκτόρων.

Τη νίκη στις προεδρικές εκλογές εξασφαλίζει ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει 270 μεγάλους εκλέκτορες.

Λόγω της μεγάλης κινητοποίησης των ψηφοφόρων στις φετινές προεδρικές εκλογές, στις οποίες περισσότερα από 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν εκ των προτέρων, λίγο περισσότερες από μια χούφτα πολιτείες δεν είχαν ακόμη καταμετρήσει όλα τα ψηφοδέλτια.

Με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών να μην έχει ακόμη κριθεί και τον Τραμπ από την μια πλευρά να ανακηρύσσει τη νίκη του και να δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, επικαλούμενος χωρίς να παραθέτει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο "νοθεία", και τον Μπάιντεν από την άλλη να δηλώνει ότι βρίσκεται "σε καλό δρόμο" και να συνιστά "υπομονή" ωσότου καταμετρηθούν "όλες οι ψήφοι", τα αποτελέσματα αυτών των πολιτειών αναμένονται με μεγάλη αγωνία.

Δείτε εδώ ζωντανή ροή αποτελεσμάτων 

Ζωντανή εικόνα

Το SigmaLive καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις 


https://www.sigmalive.com/n