6.11.20

Η FSB για πρώτη φορά στοχοποιεί την ΜΙΤ για τις κινήσεις της στον Καύκασο

 

Oι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν & ετοιμάζουν το επόμενο κτύπημα

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι πλέον ''μια ανάσα'' από τα ρωσικά σύνορα, ενώ η δράση Τούρκων κομάντος μαζί με Σύριους ισλαμιστές μαχητές στο Ναγκόρνο, απειλεί άμεσα πλέον τα συμφέροντα πολλών χωρών της περιοχής, σε ένα σκηνικό που θα θυμίζει σε λίγο την εποχή προ της πτώσης του Βυζαντίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε έκτακτη συνεδρίαση ασφαλείας συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και την μάχη της Ρωσίας ενάντια στον (COVID-19) με τα μόνιμα μέλη του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, τόνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Συνέχισαν να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση γύρω από το Καραμπάχ και τις προσπάθειες για διευθέτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στη διαβούλευση παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισουστίν, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικών Σεργκέι Ναρύσκιν κ.λπ.\

Μιλάμε για την ανώτατη ηγεσία της ρωσικής ομοσπονδίας, σε μια μυστική συνεδρίαση που προετοιμάζει τις κινήσεις για το επόμενο διάστημα στην περιοχή. 

Ανακοίνωση ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για επικίνδυνη δράση της ΜΙΤ στον Καύκασο

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρύσκιν, έχοντας αδιάσειστα στοιχεία για την τουρκική εμπλοκή στην μεταφορά Σύριων Τζιχαντιστών στο Ναγκόρνο, στηλίτευσε για ακόμα μία φορά την παρουσία εκατοντάδων Τούρκων πρακτόρων στην περιοχή, οι οποίοι σαφώς και έχουν ...άλλα λίαν επικίνδυνα σχέδια που αφορούν τον Καύκασο.  

“Η Ρωσία διαθέτει ακριβή στοιχεία για την παρουσία τρομοκρατών μαχητών από τη Μέση Ανατολή που εμπλέκονται στη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ”, δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος επικεφαλής της FSB.

Σε συνέντευξή του στον γενικό διευθυντή του πρακτορείου ειδήσεων Russia Today Ντμίτρι Κισέλοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα βλέπει «ξεχωριστά την δράση της  τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών» στη ζώνη των συγκρούσεων.

Από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Αρμενία επέμεινε ότι οι Ισλαμιστές μισθοφόροι από τη Συρία και αλλού στη Μέση Ανατολή, στρατολογούνται από την Τουρκία, για να πολεμήσουν με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο ισχυρίστηκαν ότι είχαν συλλάβει τουλάχιστον δύο Σύριους μαχητές στο πεδίο της μάχης.

Μάλιστα οι αρμενικές αρχές δημοσιοποίησαν και βίντεο των  ανακρίσεων των δύο ανδρών που παραδέχθηκαν ότι είχαν στρατολογηθεί από την Τουρκία για να πολεμήσουν για λογαριασμό το Αζερμπαϊτζάν. Η αρμενική πλευρά ισχυρίζεται ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις βοηθούν άμεσα το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο αυτό.

Σύμφωνα με τον Ναρύσκιν, η Ρωσία έλαβε τις πληροφορίες της σχετικά με την παρουσία ισλαμιστών τρομοκρατών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από διάφορες πηγές στη Μέση Ανατολή και αλλού στην περιοχή.

«Λάβαμε αυτά τα δεδομένα από διάφορες χώρες, από διαφορετικές πηγές και από τους διαφορετικούς συνεργάτες μας, και υπηρεσίες συνεργατών στη Μέση Ανατολή», είπε ο Ναρύσκιν.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε και αυτή, τις έντονες ανησυχίες της Μόσχας για την ανάπτυξη τζιχαντιστών μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας ότι «η περιοχή έχει μεταβληθεί σε έναν νέο θύλακα τρομοκρατών στον Νότιο Καύκασο".

Ουσιαστικά όμως πρόκειται για λόγια και ανακοινώσεις από την Μόσχα, που κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Όταν όμως πάρει “φωτιά” ο Καύκασος από τους Τσετσένους, και οι 2000 Σύριοι μαχητές στο Ναγκόρνο γίνουν 12000, τότε οι Ρώσοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Το σχέδιο Ερντογάν βασίζεται στην παμπάλαια μέθοδο επέκτασης των Οθωμανών, οι οποίοι με όπλο τον θρησκευτικό φανατισμό και τους ατάκτους, κατέκτησαν χώρες ολόκληρες.  

https://www.pentapostagma.gr/