13.11.20

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του Πολυτεχνείου

Όλα καλά, αλλά απαράδεκτη η σύγκριση των Εθνικών Εορτών 25ης Μαρτίου 1821  και 28ης Οκτωβρίου 1940, η περιφορά του Επιταφίου και η Ανάσταση, με τη γιορτή του...πολυτεχνείου! Πέρασε και ...δεν ακούμπησε, κ. υπουργέ! Καλύτερα να σκέπτεσθε λίγο προτού εκφωνείτε κάτι  τέτοια...
ΑΛΕΞ
 

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση του Πολυτεχνείου από περίπου 40 άτομα που κάνουν κατάληψη στον χώρο.Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Την ίδια ώρα δραματική έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες να συμμορφωθούν στην απαγόρευση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα να δείξουν αλληλεγγύη και «να μην διχαστούμε, να μην χωριστούμε», έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας ότι η Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το νόμο παντού.

«Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο… Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο, όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. (!!!)

Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα… Δεν θα γίνουν εξαιρέσεις», τόνισε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας «πράξη δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης έναντι άλλων εορτών» την απαγόρευση. Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/defence-point.gr//