17.11.20

Στην αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο θα προχωρήσει ο Σάρατζ σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ

 Η παρούσα κυβέρνηση της Ελλάδος (γιατί όλα είναι προσωρινά) οφείλει να ενημερώσει πρώτα και εν συνεχεία να  διακόψει διπλωματικές σχέσεις με όσες χώρες αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα της Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος, ακόμα και αν διαφωνεί σ αυτό η ..."κυρά" της!
ΑΛΕΞ

 Στην αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο σκοπεύει να προχωρήσει η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, όπως μεταδίδουν Μέσα της χώρας.

Σύμφωνα με το libya24, πηγές της κυβέρνησης της Λιβύης επιβεβαίωσαν ότι τόσο ο Φαγέζ αλ-Σάρατζ όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Σαιγιάχ σκοπεύουν να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την κατεχόμενη Λευκωσία προκειμένου να αναγνωρίσουν επίσημα την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις.

Όπως μεταδίδει το 218tv, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε ανάλογες κινήσεις.

Σημειώνεται ότι αναφορά στο Αζερμπαϊτζάν έκανε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κύπρο για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι σύντομα θα επισκεφτεί τη χώρα μαζί με τον Ερσίν Τατάρ.

Αναφορά και στην Turkiye

Στο ζήτημα αναφέρεται σήμερα και η τουρκική εφημερίδα Turkiye η οποία υποστηρίζει ότι το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται να αναγνωρίσει επισήμως την παράνομη και μη αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις φιλικές προς την Τουρκία χώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανοίγει τον δρόμο για αυτή την εξέλιξη.