20.11.20

Γιατί δεν προχωράει η αναβάθμιση της εθνοφυλακής ;

 

Πάει αρκετός καιρός πια, που υφυπουργός Αμύνης έχει γίνει ο κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής. Ένας άνθρωπος για τον οποίο  μας έχουν πει τα καλύτερα λόγια. Ένας από τους θετικούς οιωνούς που είχε όταν αναλάμβανε το αξίωμα αυτό, ήταν το όραμα που λέγεται πως είχε για την εθνοφυλακή. Εμείς πιστεύουμε πως το έχει ακόμη, αλλά για κάποιο λόγο βλέπουμε πως δεν προχωρά περαιτέρω αυτή η ιστορία. Το νομοσχέδιο δηλαδή που θα προέβλεπε την αναβάθμιση της, δεν προχωρά.

Ενημερωθήκαμε λοιπόν πως υπεύθυνος για αυτό, είναι ένας πολύ υψηλά ιστάμενος στρατιωτικός. Είναι δυνατόν όμως κάποιοι να φέρονται τόσο ανεύθυνα (επιεικής ο όρος) ; Δηλαδή την ώρα που η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ και Καραμπάχ, εμείς ακόμη αρνούμαστε να κάνουμε τα βασικά ; Ακόμη και τώρα που εφημερίδες του Ερντογάν έγραφαν για το ¨δικαίωμα¨ που έχουν να καταλάβουν το Καστελόριζο, ακόμη και τώρα δεν βλέπουμε να προχωράει η εθνοφυλακή !

Κύριε Παναγιωτόπουλε δεν ξέρουμε αν έχετε αντιληφθεί το ποσό επικίνδυνα περνάει ο χρόνος σε βάρος μας. Δυστυχώς δεν το ¨ρισκάραν¨ μόνο τα προηγούμενα ¨νήπια¨, αλλά όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα από την εποχή Σημίτη και μετά….Οφείλουμε ως έθνος να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα άμυνας. Και η εθνοφυλακή είναι μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα. Κύριε Παναγιωτόπουλε προχωρήστε επιτέλους σε αυτό το βήμα και διώξτε όποιον στέκεται εμπόδιο.

Και αν δεν μπορείτε τότε να παραιτηθείτε, διότι τα λάθη ή τις παραλείψεις σας, δυνητικά μπορεί να τα πληρώσουμε όλοι μας…

https://www.defence-point.gr/