27.11.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπών διακινητών λαθρομεταναστών!

 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα.


Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (26-11-2020), συνέλαβαν δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό αυτοκίνητο.


Πρόκειται για νεαρούς αλλοδαπούς (οδηγός και συνοδηγός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας, Απείθεια και Αντίσταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείτο άδειας ικανότητας οδήγησης. 


Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν να κινούνται στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, όπου στο ύψος των Λαγκαδικίων, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και αφού κινήθηκαν σε αγροτικό δρόμο, προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί εγκαταλείποντας το όχημα στην ευρύτερη περιοχή Καβαλαρίου. 


Άμεσα κινήθηκαν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να συλληφθούν, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.