29.11.20

Λύσσαξαν οι Τούρκοι: ''Επιθετικές κινήσεις από την ''συμμορία'' των πέντε στη Μεσόγειο''

 

'Πόνεσαν'' με την συμμετοχή Γαλλίας-ΗΑΕ

Στα ''κάγκελα'' βρίσκονται οι Τούρκοι λόγω ''ΜΕΔΟΥΣΑΣ''. Η ''Μέδουσα'' που γίνεται φέτος για 10η φορά, θα διεξαχθεί από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου, ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
 
Η Γαλλία θα συμμετάσχει με 1 έως 3 πολεμικά πλοία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 2 έως 6 μαχητικά αεροσκάφη.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη F-16, 1 ιπτάμενο ραντάρ, ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ και 1 Λόχο Πεζοναυτών. Η Κύπρος με ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ειδικές δυνάμεις, ενώ η Αίγυπτος με το γιγαντιαίο ελικοπτεροφόρο που διαθέτει και άλλα πολεμικά πλοία, καθώς και με μαχητικά αεροσκάφη F-16, Rafale και Μirage-2000. 

Την τελευταία φάση της άσκησης θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.


 
Όλα τα τουρκικά ΜΜΕ από το πρωί, έχοντας πάρει ''γραμμή'' από τον την Κυβέρνηση Ερντογάν, μιλούν για μία ''βρώμικη συμμαχία'' πέντε χωρών κατά της Άγκυρας. 

 
Αναφέρουν χαρακτηριστικά: ''Η συμμορία των πέντε επιστρέφει!''  


 
Αναλυτικά:  

 

''Η συμμετοχή της Γαλλίας και των ΗΑΕ στην άσκηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης θεωρείται πρόκληση. Η στρατιωτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου.


Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα ΗΑΕ και η Γαλλία θα λάβουν μέρος στην άσκηση  για πρώτη φορά. 


Επιδεικνύοντας εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι αποδεικνύει το μίσος του προς την Τουρκία'', αναφέρουν οι Τούρκοι.