27.11.20

Τεχνητή μείωση του πληθυσμού της Γης συνυπέγραψαν Έλληνες επιστήμονες



 Γράφει ο Καμενόπουλος Σωτήρης

 Δυστυχώς δεν πρόκειται ούτε για fake news ούτε για συνωμοσιολογία. 11.258 άτομα, μεταξύ αυτών Ελληνίδες και Έλληνες, συνυπέγραψαν μία πολιτική, και όχι επιστημονική διακήρυξη, η οποία ρητώς περιλαμβάνει ως μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής την τεχνητή μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, την τεχνητή μείωση της ανθρώπινης γονιμότητας και τον οικογενειακό σχεδιασμό.

Η διακήρυξη σαφώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί επιστημονική καθώς αυτή συν-υπογράφηκε από άτομα των οποίων οι ειδικότητες δεν συνάδουν με τον τομέα της φυσικής, της χημείας και των μαθηματικών (δειγματοληπτικά: μουσειολόγοι, οικονομολόγοι, δικηγόροι, οδοντίατροι, παθολόγοι, γλωσσολόγοι, νοσοκόμοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, μουσικολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες κ.λπ). Τι ακριβώς εννοούν;

Επειδή στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, είχαν κατατεθεί περίεργες προτάσεις για δημιουργία πράσινου κυβερνητικού καθεστώτος (regime), μέχρι και κανιβαλισμού, προκειμένου να αποφευχθεί η παντελώς αμφισβητούμενη ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, τα άτομα τα οποία συνυπέγραψαν τη συγκεκριμένη διακήρυξη οφείλουν να εξηγήσουν τί ακριβώς εννοούν. Ειδικότερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που τη συνυπέγραψαν.

"Ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να σταθεροποιηθεί και ιδανικά σταδιακά να μειωθεί μέσα σε ένα πλαίσιο που διασφαλίζει την κοινωνική ακεραιότητα. Υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματικές πολιτικές που ενισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ μειώνουν τα επίπεδα γονιμότητας και περιορίζουν τις συνέπειες της πληθυσμιακής ανάπτυξης..."

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Αυτές οι προτάσεις ούτε ως τρελή επιστημονική φαντασία τύπου Matrix δεν θα μπορούσαν να νοηθούν. Ας επαναληφθεί ακόμη μία φορά: δεν πρόκειται ούτε για fake news, ούτε για συνωμοσιολογία. Αποτελεί ξεκάθαρη επίσημη πολιτική διακήρυξη κατατεθειμένη δημοσίως στην παγκόσμια κοινότητα.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις από επιστήμονες προερχόμενους από αναπτυσσόμενες χώρες οι οποίες μάλιστα παρουσιάσθηκαν όχι από τυχαία ιστοσελίδα, αλλά από την επίσημη ιστοσελίδα του κορυφαίου παγκοσμίως ακαδημαϊκού ιδρύματος: του ΜΙΤ.

Ο λόγος; Στη Δύση, η μείωση του πληθυσμού παρατηρείται ήδη, συνεπώς, ποιες χώρες αφορά η συγκεκριμένη πρόταση περί τεχνητής μείωσης του πληθυσμού, τεχνητής μείωσης της ανθρώπινης γονιμότητας και οικογενειακού σχεδιασμού; Προφανώς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Δικαιολογημένα ίσως, ορισμένα από τα πιο σπουδαία ονόματα στον τομέα της κλιματολογίας, δεν συνυπέγραψαν τη διακήρυξη αυτή. Ποιό είναι το ανησυχητικό φαινόμενο;

Τι λένε τα κόμματα;

Δεδομένου του γεγονότος ότι τη συγκεκριμένη διακήρυξη τη συνυπέγραψε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα κλιματικής αλλαγής του κ. Χρήστος Ζερεφός, διερωτάται κανείς, συμφωνεί με αυτές τις προτάσεις ο κ. πρωθυπουργός; Τα γνωρίζει αυτά; Αυτές τις απόψεις προωθεί η ΝΔ στο κυβερνητικό της πρόγραμμα περί κλιματικής αλλαγής;

Το παρόν άρθρο δεν κρίνει ανθρώπους και επιστήμονες των οποίων το επιστημονικό έργο σέβεται απόλυτα. Το παρόν άρθρο ασκεί κριτική σε απόψεις. Ας σημειωθεί, ότι την πράσινη ιδεολογία έχει υιοθετήσει το ΜΕΡΑ25, το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως όλα αυτά αφορούν τα παιδιά μας.

Όταν πρόκειται για τα παιδιά μας δεν χωρεί καμία κομματικοποίηση, καμία αριστερο-δεξιά ιδεολογία και ουδεμία υποχώρηση. Τα παιδιά μας δεν θα ζήσουν σε ένα κόσμο τύπου Matrix, χάριν ορισμένων ξεπερασμένων πολιτικών σχηματισμών.

https://slpress.gr/