15.11.20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

                

                          15/11/2020


Στις 15 Νοεμβρίου του 1983, εννέα χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή,  ο Ντενκτάς, κατ' εντολή της Τουρκίας, προέβη στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παράνομη ανακήρυξη της ούτω λεγόμενης "τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" είχε ως στόχο την εδραίωση της διαίρεσης και της κατοχής. Το Σ.Α. του ΟΗΕ με τα ψηφίσματά του 541/1983 και 550/1984 καταδίκασε αυτή την ενέργεια και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του να μην αναγνωρίσουν το κατοχικό μόρφωμα, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με σχετική απόφασή του, αναγνωρίζει ότι αποτελεί υποτελή διοίκηση στα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. 

Από την εμφάνιση του  πολέμησε με μανία τους προοδευτικούς τουρκοκύπριους, δημοσιογράφους, δασκάλους κ.α., ώστε να καταπνίξει κάθε φωνή που υποστηρίζει την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων και αντιτίθεται στην επιθετικότητα του τουρκικού ισλαμοφασισμού. Με τον εποικισμό, που είναι διεθνές έγκλημα πέτυχε τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού και την μετατροπή των τ/κ σε μειοψηφία.

Όλοι οι ηγέτες των τουρκοκυπρίων, δυστυχώς δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Τουρκίας, με αποκορύφωμα τον νεοεκλεγέντα, που είναι επιλογή του Ερντογάν και πιστός υπηρέτης του και συνδιοργανώνει μαζί του την "πανηγυρική διάνοιξη" της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. 

Εμείς, ολόκληρος ο Κυπριακός Λαός και ο όπου γης ελληνισμός, δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής. Αρνούμαστε την παράνομη   κατοχή των περιουσιών μας,  τον παράνομο εποικισμό, την προφανή προσπάθεια της Τουρκίας να πετύχει τον πλήρη στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου, τις συνεχείς παραβιάσεις της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους. Για μια Κύπρο ελεύθερη, δημοκρατική, πού θα έχει ως θεμέλιο της το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Για μια Κύπρο χωρίς εγγυητές και προστάτες για ένα ισότιμο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, ελληνοκυπρίους, τουρκοκυπρίους, μαρωνίτες, αρμένιους, λατίνους. 

 

Ο Πρόεδρος                            

Γιώργος Συλλούρης                        

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Λευτέρης Κωνσταντινίδης


____________________

αναρτήθηκε από Σοφία Παπανικολάου