30.11.20

“Ελληνικό γεωτρύπανο στη Ζουράφα, όπου υπάρχουν “ευρήματα”



 “Η άμεση, με δωρεά, απόκτηση πλωτού γεωτρύπανου,

από την Ελλάδα. “Μαραθώνας” να είναι, το όνομά του”

“Και εις άλλα με υγεία! Με εισαγωγικά ή όχι.”

“Όταν στα 6 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, της ιδιαίτερης πατρίδας της κ. Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, θα βρίσκεται το πρώην σκάφος της οικογενείας της, Τουρκικό σήμερα γεωτρύπανο “Φατίχ”, τότε, στα 6 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ζουράφας, θα είναι το προτεινόμενο να αποτελέσει δωρεά, από την ίδια οικογένεια, Ελληνικό γεωτρύπανο.”
Χ. Κ. & Π. Χ.

Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου {1}

Πρόλογος

Σεμνυνόμαστε για την αείμνηστη συμπατριώτισσα καραβοκύρισσα, Δόμνα Βιζβίζη, γνωστή ηρωίδα της Επανάστασης του ΄21, που μεταξύ των άλλων, δώρισε και το καράβι της, την “Καλομοίρα”, στο ευρισκόμενο τότε στα σπάργανα Ελληνικό κράτος, πριν πεθάνει λίγα χρόνια αργότερα, πάμπτωχη. Στην ψάθα, κυριολεκτικά.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για άλλες, έχουσες και κατέχουσες κυρίες, που όχι μόνο δεν έκαναν κάποια σοβαρή δωρεά στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος, που παρεμπιπτόντως θα γιορτάσει σε λίγους μήνες τη 200η επέτειο από την εθνική παλιγγενεσία αλλά που προ ολίγων μόλις ετών, δύο καράβια-πλωτά γεωτρύπανα, ναυπηγημένα από την οικογένεια της κυρίας Αγγελοπούλου, κατέληξαν, μέσω διάφορων εταιρειών, να αγοραστούν από τους Τούρκους. Οι οποίοι αφού τα μετονόμασαν σε Φατίχ και Γιαβούζ, ονόματα συνώνυμα με τον Τουρκικό επεκτατισμό, άρχισαν συστηματικές ενεργειακές εισβολές, σε βάρος του Ελληνισμού, μετά των καταπατήσεων των θαλασσίων του χώρων. Τόσο στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου Κύπρου, όπου αυτές εντείνονται και συνεχίζονται, όσο στην ήδη εξαγγελθείσα, για τη θαλάσσια Ελλάδα, εισβολή.

Και όλα αυτά, σε δυο διακριτές περιπτώσεις. Όταν μάλιστα η σχετιζόμενη με τα γεωτρητικά αυτά σκάφη, διατηρεί υψηλότατη επιρροή σε όλα τα νυν και τα πρώην Ελληνικά Κυβερνητικά κόμματα-μορφώματα. Εξ ων και έφτασε να προεδρεύει, άλλοτε στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλοτε, όπως σήμερα, στην επιτροπή για την 200η επέτειο της παλιγγενεσίας.

Κυρίως θέμα

Μόνο που αυτό δεν είναι επέτειος Παλιγγενεσίας. Αν είναι κάτι, είναι δεύτερος θάνατος. Ο οποίος ας σημειωθεί, όπως άλλωστε λέει και η Αποκάλυψη του Ιωάννη, δεν συναντάται στους ανθρώπους, όπως επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ιερό κείμενο, η δεύτερη παλιγγενεσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δεύτερος θάνατος και αντίστοιχη παλιγγενεσία σε άλλες οντότητες, όπως τα κράτη. Μόνο που στην περίπτωσή μας, δεν φαίνεται ελπίδα δεύτερης παλιγγενεσίας.

Και όμως, ακόμη και σήμερα, υπάρχει η δυνατότητα αποσόβησης του θλιβερού αυτού γεγονότος. Η επικεφαλής της επιτροπής για την 200η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη μπορεί να κάνει, μετά του συζύγου της, κάτι έστω από αυτά που έκανε η συμπατριώτισσα Δόμνα Βιζβίζη. Να δωρίσουν όχι δύο αλλά ένα πλωτό γεωτρύπανο, στην Ελλάδα. Να τους συγχωρεθούν τα πολιτικά αποθαμένα.

Πρώτο βήμα θα αποτελέσει η άφιξη του νέου πλωτού γεωτρύπανου στο Θρακικό πέλαγος, με τις ομώνυμες Σποράδες. Και όχι τόσο στην περιοχή της Θάσου, όσο κυρίως στην θαλάσσια περιοχή του Έβρου. Όπου μεταξύ άλλων, πρόκειται να ασκήσει το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας αλλά και να υπάρξει η έναρξη της λεύκανσης και διαλεύκανσης του Αιγαίου πελάγους.

Ο λόγος για τη βραχονησίδα “Ζουράφα”. Και καταρχήν, για τον πυργίσκο μετά φάρου , αφού προηγουμένως βαφεί, μετά της κυλινδρικής τους βάσης από μπετόν, και πακτωθεί παραδίπλα ένας λευκός κοντός, και αναρτηθούν επί αυτού δύο ευμεγέθεις σημαίες, η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή, καθώς και η ευρισκόμενη, στο ίδιο μέρος, εικόνα του Αγίου Νικολάου, θα μπορεί να χρησιμεύσει ως αφετηρία για έρευνες υδρογονανθράκων. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί από τα πριν έρευνα, αφού οι ενδείξεις για την ύπαρξή τους, δεν είναι και λίγες, αρχής γενομένης από τα επιπλέοντα και παραπλέοντα έλαια και ελαιώδεις ουσίες. Εξ ου και το δεύτερο όνομα της βραχονησίδας: “Λαδόξερα”.

Τα τρεις χιλιάδες και πλέον νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που κοσμούν με την παρουσία τους το αρχιπέλαγος, πέραν της ιστορικής και ονομαστικής ταυτότητας που έχουν αποκτήσει όλα, και μετά των σημαιών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν να παίξουν καινούργιο γεωπολιτικό και γεωοικονομικό ρόλο. Όπου το γεωτρύπανο “Μαραθώνας” έχει να επιδείξει ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Να επιβεβαιώσει στην πράξη το ιστορικό του όνομα. Από τον ομώνυμο δρόμο, τον Μαραθώνιο, που θα τρέξει, μέχρι όλα τα υπόλοιπα.

Όταν το Βρετανικό ναυτικό έχει στα πλοία του, ονόματα Αρχαιοελληνικά, και όταν η δική μας χώρα έχει τόσα ονόματα να τιμήσει, τότε, πέραν του “Μαραθώνα”, χρειάζεται για το λόγο αυτό, πολλά νέα πολεμικά σκάφη. Και όχι μόνο τις τέσσερις νέες φρεγάτες, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί.

Τα χρειάζεται, όχι μόνο για την εθνική άμυνα, αλλά και για να επιστρέψει, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Να υπερασπιστεί τον ιστορικό, πολιτισμικό και ζωτικό αυτό χώρο του Ελληνισμού. Και πέραν αυτού, την από αρχαιοτάτων χρόνων κεντρικότητα, όπως επίσης και την ασφάλεια για τους αναρίθμητους πλόες. Τους πλέον πυκνούς στην Οικουμένη ολόκληρη.

Επίλογος

Πολλές φορές στην ιστορία, ακόμη από την βιβλική εποχή, υπήρξαν γυναίκες και άνδρες, που μετά από μια διαδρομή που δεν ήταν άξια των περιστάσεων, επέστρεψαν στο δίκαιο, την ηθική και την ιστορία, στην οποία και παρέμειναν έκτοτε ως φωτεινά παραδείγματα. Κάποια πρόσωπα εκ των οποίων, εισήλθαν στη χορεία των Αγίων.

Και ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν ευκαιρίες για την επιστροφή που λέγαμε. Όλοι μπορούν να διασωθούν και να σώσουν τις ψυχές τους, όσο η αρχαία ρήση: “Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται”, βρίσκεται σε ισχύ. Όπως το κάνει από πολλών αιώνων.

Σε μια τέτοια εκδοχή μπορεί να ενταχθεί η περίπτωση της δωρεάς πλωτού γεωτρύπανου σκάφους στην Ελλάδα, από την οικογένεια της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Είναι η ιστορία που βιάζεται και με τη σειρά της πιέζει.

Αν παρόλα αυτά, η οικογένεια αυτή δεν αποδεχθεί να προχωρήσει στην θεάρεστη αυτή πράξη, με όλα όσα αρνητικά της παραγραφούν, και όλα όσα θετικά της μέλλονται, τότε είναι η σειρά του κράτους να βγει στη γύρα. Δεν είναι καμιά ντροπή να βγάλει δίσκο στους εφοπλιστικούς κύκλους να συνδράμουν, για την απόκτηση του τόσο αναγκαίου πλωτού γεωτρύπανου. Σιγά τα διακόσια ψωροεκατομμύρια, για τους ίδιους, Ευρώ. Αν είναι φυσικά και τόσα.

Όσοι πάντως αρνηθούν, ας αναλάβει να καλύψει την υπολειπόμενη δαπάνη το κράτος, με τους ίδιους να μείνουν με την κακία τους. Όσο για εκείνους που θα ανταποκριθούν, η Προεδρία της Δημοκρατίας, οφείλει να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή για την πατριωτική πράξη, δημοσιοποιώντας το σχετικό πίνακα, στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
_______________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

* Εδώ σε PDF, η εργασία, με διπλάσιο περίπου αριθμό λέξεων και τίτλο: Πλωτό Γεωτρύπανο “Μαραθώνας”

 

{1} Ο πρώτος διετέλεσε Βουλευτής Έβρου {1993-2000}, ο δε δεύτερος, Δήμαρχος Σουφλίου {1994-1998},

https://www.militaire.gr/