7.10.20

Ελληνοτουρκικά: Ο “δρόμος” που μας δείχνει ο κ.Στόλντεμπεργκ οδηγεί σε αδιέξοδο

 

 Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

“Στόματα ερμητικά κλειστά” στην Αθήνα, με την εύκολη επίκληση του “απόρρητου” για όσα μας έχουν βάλει να συζητάμε στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία. Μόνο που οι “σύμμαχοι” με πρώτους και καλύτερους τους Τούρκους, φροντίζουν για την ενημέρωση μας, με διαρροές και δημοσιεύματα. Αυτά που γράφονται και λέγονται, δικαιολογημένα ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να πιστέψει ότι ισχύουν κι έχει δίκιο.

Αποκαλυπτικά είναι όσα έγραψε η Κύρα Αδάμ χθες στο Militaire.gr για τα τελεσίγραφα της Τουρκίας.

Η FAZ έγραψε ότι Ελλάδα και Τουρκία συζητούν για την “αποσυμφόρηση” του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, λέξη που χρησιμοποίησε και ο κ.Στόλντεμπεργκ αν και μεταφράστηκε ως “αποκλιμάκωση”. Τη διαφορά την εξήγησε με άρθρο του στο Militaire.gr ,ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης.


Γράφουν επίσης για “ξεχωριστές πτητικές ζώνες και σταθερά ηλεκτρονικά σήματα”. Αυτά μέχρι πριν από την κρίση οποιοσδήποτε δεν διανοούνταν , ότι θα μπορούσαν να αποτελούσαν θέμα συζήτησης με την Τουρκία.

Επιμένουμε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητήσει τέτοια θέματα. Αυτό θα πράξει και η σημερινή πιστεύουμε κι ας επιμένει ο κ.Στόλντεμπεργκ ότι έχει γίνει πρόοδος και προχωράμε.

Ο δρόμος που μας δείχνει το ΝΑΤΟ , οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι, οδηγεί σε αδιέξοδο. Η συζήτηση που θέλει να κάνουμε η Τουρκία ισοδυναμεί με παράδοση και είναι βέβαιο ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να συνθηκολογήσει. Είναι προφανές ότι η μόνη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι να “κόψει το βήχα” από την αρχή σ΄ όσους επιμένουν ότι πρέπει να φανούμε “διαλλακτικοί” . Θα προτιμήσουμε την αδιαλλαξία και θα αφήσουμε -ελπίζουμε- στην άκρη την “κανονικότητα” στα ελληνοτουρκικά.

https://www.militaire.gr/