7.10.20

Πιέσεις της ''συντηρητικής πτέρυγας ''σε Πούτιν για ΕρντογάνΟ Πούτιν δέχεται ισχυρές πιέσεις να διακόψει την συμμαχία με τον Ερντογάν

ΟΡώσος ειδικός, Bagdasarov Semen Arkadievich, έδειξε στον Ρώσο πρόεδρο την ατέρμονη και εγκληματική πολιτική του, με την οποία ο σύμμαχος Ερντογάν "σκάβει στην πραγματικότητα το λάκκο" της Ρωσίας παντού.

“Το τουρκικό κράτος θέλει να επεκτείνει τα σύνορά του μέσω μιας επιθετικής πολιτικής έναντι των γειτονικών του χωρών. Ως εκ τούτου, απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ κατέχει εδάφη σε Συρία και Ιράκ", δηλώνει ο ίδιος.

Ο Arkadievich δεν είναι κάποιος τυχαίος σύμβουλος, αλλά είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας για τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, καθώς και σύμβουλος στο ρωσικό ΥΠΑΜ.

Ο ίδιος ανήκει στο συντηρητικό τμήμα της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής και δηλώνει δημόσια (προς τον Πούτιν) ότι η φιλία με τον Ερντογάν έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη Ρωσία.

"Αυτό το λάθος πρέπει να αντιστραφεί τώρα, εάν δεν συνεργαστούμε με τους Κούρδους, ο Ερντογάν θα κερδίσει τον πόλεμο τόσο στη Συρία όσο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ", δηλώνει ο ίδιος.

Ο Αρκαντίεβιτς είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία στη Ρωσία. Γνωστός ειδικά για την έρευνά του στην επίλυση συγκρούσεων και κρίσεων στην περιοχή, ενώ είναι επίσης εν αποστρατεία  συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού.

Ο ίδιος μίλησε για τις επιθετικές πολιτικές του Ερντογάν τόσο προς την Συρία όσο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δηλώνοντας ότι η Μέση Ανατολή εξακολουθεί να είναι μια ασταθής περιοχή επειδή ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ο Αρκαντίεβιτς τόνισε: «φαίνεται ότι ο πόλεμος στη Συρία δεν θα τελειώσει σύντομα και για αυτό οφείλουμε να τερματίσουμε την τουρκική αποικιοκρατία στην περιοχή. Επομένως, η κυβέρνηση της Δαμασκού πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) και να πολεμήσει μαζί τους ενάντια στην τουρκική αποικιοκρατία.

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς του Ερντογάν δεν σκοπεύουν να αφήσουν ούτε σπιθαμή εδάφους στις περιοχές Ezaz, Afrin, Jarablus αλλά ούτε και σε άλλα κατεχόμενα εδάφη.

Ο Ερντογάν είναι πονηρός πολιτικός και κατανοεί μόνο τη δύναμη. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι ένας κοινός αγώνας όλων των δυνάμεων θα μπορούσε να τερματίσει την τουρκική αποικιοκρατία στη Συρία. Επί του παρόντος, η Συρία έχει έναν ισχυρό στρατό και τις δυνάμεις του SDF. Οι δύο δυνάμεις πρέπει να ενωθούν ενάντια σε αυτόν τον κοινό εχθρό”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Αρκαντίεβιτς είπε ότι το καθεστώς της Άγκυρας ασκεί πολιτική “ διαίρει και βασίλευε” όχι μόνο στη Συρία, αλλά και σε ένα ευρύτερο τόξο, από το Ιράκ και  τη Λιβύη έως τώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Εφιστώντας την υποστήριξη πολλών μουσουλμανικών χωρών στην Αρμενία κατά την κρίση του Καραμπάχ, ο Αρκαντίίεβιτς πρόσθεσε: «Το τουρκικό κράτος θέλει να επεκτείνει τα σύνορά του μέσω αυτής της επιθετικής πολιτικής έναντι των γειτονικών του χωρών. Γι 'αυτό, προκαλεί κρίση με την Ελλάδα και την Κύπρο από τη μία πλευρά, ενώ από την άλλη, καταλαμβάνει τη Συρία και το Ιράκ, ενώ υποκινεί τον πόλεμο στο Καραμπάχ που βρίσκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία κάνει όλα αυτά για να δείξει τη δύναμή της. Ο μόνος στόχος του Ερντογάν είναι να ανοικοδομήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να κυριαρχήσει στην περιοχή όπως κατά την Οθωμανική περίοδο”.

Ο Ρώσος ειδικος επισύρει την προσοχή λέγοντας ότι το τουρκικό κράτος έχει ιδρύσει έναν μισθοφορικό στρατό μεταξύ 80.000 και 100.000 ανδρών στη Συρία, με περίπου 1.500-2.000 από αυτούς τους μισθοφόρους να έχουν μεταφερθεί στον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αρκαντίεβιτς δήλωσε επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν παρέχει μόνο στρατιωτική και υλικοτεχνική υποστήριξη στον πόλεμο στο Καραμπάχ, αλλά "είναι ενεργό μέρος αυτού του πολέμου."

 «Ήταν ένα πολύ λάθος βήμα για τη Ρωσία η συμμαχία με το καθεστώς Ερντογάν υπό την κυβέρνηση  Πούτιν, διότι θα πληρώσουμε βαρύ κόστος”, τόνισε ο ίδιος και πρόθεσε: "η φιλία που δημιουργήσαμε με τον Ερντογάν στη Συρία μετατράπηκε σε εχθρότητα απέναντί ​​μας, οι μισθοφόροι ενισχύθηκαν και το μέτωπο όχι μόνο κινήθηκε εναντίον μας αλλά επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο”.

Ο Αρκαντίεβιτς προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας: "η Τουρκία είναι στην πραγματικότητα ο γεωπολιτικός εχθρός της Ρωσίας και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”.

Την πάσα αλήθεια δηλώνει προς τον Πούτιν ουσιαστικά ένα σημαντικό “γρανάζι” του ρωσικού συστήματος για το τρομερό λάθος του Ρώσου προέδρου με  την σχέση του με τον Ερντογάν, ένα φανατικό ισλαμιστή  ο οποίος υλοποιεί κατά γράμμα τα νεο-Οθωμανικά σχέδια του.

pentapostagma