1.10.20

Στο πλευρό της Αρμενίας.


   Γράφει ο συνεργάτης μας:   Ηλίας Κυρίτσης

                            Ιατρός Νεφρολόγος

 

Η Αρμενία δέχεται μεγάλης κλίμακας επίθεση από τους Αζέρους σε όλα τα μέτωπα. Πίσω από τον πόλεμο αυτό βρίσκεται η Τουρκία, η οποία λίγες βδομάδες προηγουμένως είχε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν και εξακολουθεί να διατηρεί τα στρατεύματα της εκεί. Παράλληλα ενισχύει τον αζερικό στρατό με πολεμικό υλικό και χιλιάδες μισθοφόρους από τη Συρία.

Η ίδια Τουρκία της γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων, και Ασσυρίων, σήμερα έχει βάλει στο στόχαστρο την Αρμενία και το Αρτσάχ, δηλώνοντας πως η ειρήνη της περιοχής δήθεν απειλείται από την γεωγραφικά περικυκλωμένη, μικρή Αρμενία των τριών εκατομμυρίων ψυχών. Ποια; Η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων κατοίκων!
Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία συνεχίζει την παν-τουρκική πολιτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ως γνωστό ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα τη βλέπουμε να αναβιώνει μέσα από τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερτογάν που προβάλει αξιώσεις για το Καστελόριζο και τη Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και την Αρμενία. Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει στιγμή να εφησυχάζουμε...