13.10.20

Κακοκαιρία στην Αττική: Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

 


Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική.

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οι οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Από τις 125 κλήσεις που δέχτηκε μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική, μόνο 27 ήταν για αντλήσεις υδάτων, καθώς η νεροποντή δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς.

Αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

real.gr/