7.10.20

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΔΕΛΦΙΑ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ…..!



ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΔΕΛΦΙΑ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ…..!

Προφάσεις και προσχήματα εν  αμαρτίες της Τουρκίας.                                  

    «Προφάσεως δείται μόνον η πονηρία» Αριστοτέλης


Επιμέλεια – Διάταξη από Αντώνη Αντωνά. (Αποσπασματικές πληροφορίες με πρόσθετα σχόλια από δημοσιευθέντα άρθρα μου.)

 

Τούρκοι εισβολείς του 1974,  καμιά σχέση δεν έχετε ούτε εξ αγχιστείας, ούτε εξ αίματος με τους γηγενείς τουρκόφωνους Μουσουλμάνους Κυπρίους. Τους χρησιμοποιείται μόνο ως «δορυφόρους και πιόνια» άθελα τους, για την επίτευξη των ιδιοτελών στόχων και σκοπών σας …..και δικών σας προσωπικών οικονομικών συμφερόντων και του στενού  Ερντογανικού περιβάλλοντος εν Τουρκία. 

Για τον σκοπό αυτό εισβάλλετε σήμερα για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος  και αλώνετε την σκλαβωμένη «νεκρή» πόλη της Σαλαμίνιας Κωνσταντίας Αμμοχώστου Κυπριακής ιδιοκτησίας από γένεσης της, για να την παραδώσετε ως βορρά στο αδηφάγο στόμα, επίλεκτων σας τούρκων εκ Τουρκίας, αλλά και εγκάθετων σας στην κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο επιχειρηματιών, του στενού περιβάλλοντος σας προς εκμετάλλευση για ίδιο όφελος …; Αυτονόητο το συμπέρασμα!


(Μήπως συμμετέχει στο τραστ και ο γαμβρός Ερντογάν, ο οποίος έχει άριστη σχέση με γαμβρό Τράμπ; Με κτηματικά ασχολούνται …Ίδε Πύργους Τραμπ στην Τουρκία κλπ) 



«Εκείνος που κάνει πράγματα κυρίως για το προσωπικό του συμφέρον, θα κάνει πολλούς εχθρούς».Κομφούκιος

Ο απλός φτωχός απόκληρος, δήθεν συγγενής σας Τουρκοκυπριακός λαός και πάλι θα είναι το πιόνι και γιουσουφάκη σας για επίτευξη των ιδιοτελών στόχων και συμφερόντων της Τουρκίας! Αφυπνισθείτε συμπολίτες Τουρκοκύπριοι!

Το 1974 οι Τουρκοκύπριοι,  ήταν το 18% του πληθυσμού της Κύπρου, σήμερα τους συρρικνώσατε μόλις στο 8-9% και αυτονόητο είναι ότι την εξαφάνιση τους επιδιώκεται, με δούρειο ίππο τους εξ Ανατολής βαρβάρους εισβολείς εποίκους, τους οποίους σωρηδόν κουβαλάτε στην κατεχόμενη Ελληνική Β. Κύπρο και οι οποίοι  άρχισαν προ πολλού να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους ντόπιους ΤΚ.

Ήδη οι έποικοι υπολογίζονται γύρο στις 120000 -140000 (;) και οι ΤΚ γύρο στις 90-100χιλ. ( Από τις 130-140 χιλ. που ήταν προ 1974…. Οι περισσότεροι αναγκαστικά μετανάστευσαν στην Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική κ.α. πλην  Τουρκίας!)

Και για την ιστορία. Όταν το 1878 η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αναγκάσθηκε να παραδώσει την Κύπρο στην Αγγλική Αυτοκρατορία, οι εκ γενετής Τούρκοι Οθωμανοί, αναχώρησαν για Τουρκία…. Γνωρίζεται ποιοι παρέμειναν με την θέλησης τους και για συναισθηματικούς λόγους…. ; Οι *«λινοπάμπακοι», οι εξισλαμισθέντες βίαια πρώην Έλληνες Κύπριοι Χριστιανοί και κάποιοι φιλήσυχοι τουρκόφωνοι μετανάστες, που ασχολούντο με γεωργία, κτηνοτροφία, χειροτεχνία κ.ά. και που ποτέ δεν είχαν καμιά συγγένεια με τους εξ Ανατολής Τούρκους.…. Όλοι δηλαδή εκείνοι που ποτέ δεν είχαν διαφορές με τους γηγενείς Κυπρίους και συμβίωναν ειρηνικά στη Κύπρο…. ΑΥΤΟΙ οι ειρηνόφιλοι ΤΚ απλοί άνθρωποι, που δεν είχαν ουδεμία σχέση, ούτε προς τα ήθη, ούτε προς τα έθιμα. ούτε προς τις εγκληματικές πράξεις των Οθωμανών, ήταν οι πρόγονοι των σημερινών τουρκόφωνων, αλλά και ελληνόφωνων «μουσουλμάνων» της Κύπρου…! Τα παράσιτα εσείς Τούρκοι, τα φυτέψατε, ανάμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, για τους δικούς σας συμφεροντολογικούς και ιδιοτελείς στόχους και σκοπούς, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα συνεχίζετε να πράττετε εις βάρος αμφότερων των κοινοτήτων,   χρησιμοποιώντας τους ΤΚ με το πρόσχημα ότι είναι «αδελφοί» σας για να επικαρπωθείτε τον ορυκτό πλούτο,  ολόκληρη την Κύπρο…. Ποσώς σας ενδιαφέρουν οι Τουρκοκύπριοι, για τους οποίους εφαρμόζετε σχέδια ακόμη και εξαφάνισης τους,  διότι τους θεωρείται ξένο σώμα στην τουρκική εθνότητα…Και αυτοί το ίδιο αισθάνονται, αμοιβαία τα αισθήματα,  ειδικά σήμερα που αποκαλύπτεται το πραγματικό σας πρόσωπο και αλλότριοι σκοποί….. Ευτυχώς, που ήδη η πλειοψηφία των μετριοπαθών ΤΚ, σας έχει πάρει είδηση…. Και φιρμάνια κυκλοφορούν εναντίο σας….. από ΤΚ *ΜΜΕ που προσπαθείτε με κάθε μέσον εκφοβισμού να τους κλείσετε το στόμα…  ( Π.χ. Του εκδότη της ΑΦΡΙΚΑ Σενέρ Λεβέντ και συνεργατών του.) Δεκάδες,  ΤΚ δολοφονήθηκαν για την αντιτουρκική τους στάση από την τρομοκρατική ΤΜΤ και με δάκτυλο της Τουρκικής ΜΙΤ….

*Ενδεικτικό αποσπασματικό σχετικό δημοσίευμα της ΤΚ εφημερίδας Αφρίκα, η οποία εκπροσωπεί δημοκρατικούς ειρηνόφιλους ΤΚ και η οποία δέχεται συνεχώς επιθέσεις με εντολές Τουρκίας, από γκρίζους λύκους και μέλη της εξτρεμιστικήε φασιστικής οργάνωσης ΤΜΤ, όργανο της τουρκικής ΜΙΤ. Αυτονόητα τα συμπεράσματα για την εχθρική στάση Τουρκίας – Ερντογάν κατά ειρηνόφιλων ΤΚ. 

 

Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και ειρηνόφιλων Τουρκοκυπρίων έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν η Afrika έγραψε μερικές μέρες αργότερα ότι η επίθεση που διενέργησε η Τουρκία στο Αφρίν της Συρίας ήταν εισβολή. «Ακόμα μια κατοχική εισβολή από την Τουρκία: Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο η επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ στην Συρία», έγραψε η εφημερίδα (Afrika 21.02.18).

Η δημοσίευση της εφημερίδας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε συλλαλητήριο του Κόμματός του την επόμενη μέρα στην Προύσα, είπε πως η ενέργεια της εφημερίδας θα πρέπει να τύχει της ανάλογης απάντησης: «Μια αισχρή εφημερίδα στη βόρεια Κύπρο χρησιμοποίησε ένα ανήθικο τίτλο. Είπε πως η Τουρκία κάνει μια άλλη εισβολή μετά από αυτήν στην Κύπρο […] Τί ανηθικότητα είναι αυτή. Καλώ τους αδελφούς μου στην  ΤΔΒΚ. Πρέπει να δώσουν την κατάλληλη απάντηση» (Afrika 22.01.18)

Επίσης, σχολιάζοντας τις κατά καιρούς επιθέσεις ενάντια στην  Afrika ο αρθρογράφος της εφημερίδας  AliOsman  έγραψε: «Μπορούμε να πούμε ανοικτά και ξεκάθαρα πως η πρεσβεία της Τουρκίας είναι πίσω από τις ενέργειες που έλαβαν χώρα ενάντια στην εφημερίδα μας και το κοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι μυστικό. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενάντια στην εφημερίδα μας άνθρωποι της πρεσβείας της Τουρκίας παρακολουθούσαν την επίθεση και έδειχναν φανερά ευχαριστημένοι»  (Afrika 24.02.19).

Με τίτλο "Δώσαμε στον δικαστή, τον Ταγίπ Ερντογάν" κυκλοφόρησε  η εφημερίδα "Αφρίκα" στα Κατεχόμενα, εκδότης της οποίας είναι ο Τ/κ δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.                                                    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η "Αφρίκα", ο Σενέρ Λεβέντ κατέθεσε αγωγή σε "δικαστήριο" του ψευδοκράτους κατηγορώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης Γκρίζων Λύκων και άλλων εξτρεμιστικών στοιχείων στα γραφεία της εφημερίδας "Αφρίκα" στην κατεχόμενη Λευκωσία.                                                                                                                                                          Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο Τουρκοκύπριοι εθνικιστές και έποικοι από την Τουρκία είχαν συγκεντρωθεί, έξω από τα γραφεία στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, και πετροβολούσαν σε ένδειξη "διαμαρτυρίας" για την αντιτουρκική  στάση της στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν.


Αθωώθηκαν για την καρικατούρα η οποία είχε δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο του 2017 – Τι απεικόνιζε το σκίτσο                                                                                                                                                                                 Σενέρ Λεβέντ και η εφημερίδα «Αφρίκα» αθωώθηκαν σήμερα από το παράνομο δικαστήριο στα κατεχόμενα σχετικά  με αγωγή εναντίον τους για καρικατούρα που αφορούσε τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.                   Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ο Λεβέντ, συνεργάτης του και η εφημερίδα αθωώθηκαν καθώς θεωρήθηκε ότι η καρικατούρα αφορούσε κριτική μέσω σάτιρας.                                                Η καρικατούρα είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Αφρίκα» στις 2 Δεκεμβρίου 2017 με τον τίτλο «Με τα ελληνικά μάτια» και απεικόνιζε αρχαίο ελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τουρκοκύπριοι (ΤουρκικάKıbrıs Türkleri ή Kıbrıslı Türkler) είναι οι Τούρκοι που κατάγονται από την Κύπρο. Μετά την κατάκτηση του νησιού από τους Οθωμανούς το 1571, εδαφικές εκτάσεις παραχωρήθηκαν σε περίπου 30.000 Τούρκους εποίκους με την άφιξή τους στην Κύπρο. Μελέτη που βασίζεται σε οθωμανικά έγγραφα, υποστηρίζει ότι η πλειονότητα αυτών των εποίκων αναφέρεται ως ραγιάδες ή άπιστοι.                                                                 Τότε ο πληθυσμός της Κύπρου ήταν περίπου 200.000 κάτοικοι. Στις αρχές του 17ου αιώνα, ο φορολογήσιμος πληθυσμός (άνδρες) ήταν 20.000 μουσουλμάνοι και 85.000 χριστιανοί. Οι άποικοι ήταν στρατιωτικοί και πολίτες, πιθανότατα ανάμεικτοι πληθυσμοί από την Ανατολία, πιθανώς με Αρμένιους και Έλληνες μεταξύ αυτών. Επιπλέον, αρκετοί από τους γηγενείς κατοίκους του νησιού ασπάστηκαν το Ισλάμ κατά τα πρώτα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας. Παρόλα αυτά, η άφιξη κυρίως Μουσουλμάνων εποίκων στην Κύπρο συνεχίστηκε κατά διαστήματα έως και το τέλος της περιόδου της Οθωμανικής κυριαρχίας στο νησί. Σύμφωνα με τον Nevzat Hatay, το γεγονός ότι τα τουρκικά ήταν η κύρια γλώσσα που ομιλούνταν από τους Μουσουλμάνους του νησιού αποτελεί σημαντική ένδειξη ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν είτε Τουρκόφωνοι Ανατολίτες είτε έχουν τουρκικό υπόβαθρο και από αυτούς προέκυψε η σημερινή τουρκοκυπριακή κοινότητα.                                                             Γενετική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2017, η οποία ανάλυσε τους απλότυπους στο Υ-χρωμοσώματος (κληρονομείται από τον πατέρα) Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, έδειξε ότι υπάρχει εξαιρετικά υψηλή γενετική ομοιότητα μεταξύ τους κάτι που αποδεικνύει ότι οι πλείστοι των τουρκόφωνων κατοίκων της Κύπρου ήταν κυρίως βίαια εξισλαμισθέντες Χριστιανοί Κύπριοι ( Λινοπάμπακοι - Οι Λινοβάμβακοι (στην κυπριακή διάλεκτο και Λινοπάμπακοι) ήταν μια κοινότητα με ανάμικτες μουσουλμανικές και χριστιανικές πρακτικές, που ζούσε στην Κύπρο. Σήμερα, αποτελούν μέρος των Τουρκοκύπριων.                        Η λέξη Λινοβάμβακοι προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων λινό (ύφασμα) και βαμβάκι. Ο όρος αυτός χρησιμοποιούνταν ως μεταφορά και κάπως χιουμοριστικά για να προσδιορίσει αυτά τα άτομα που συνδύαζαν δύο διαφορετικές πρακτικές.                                                              Οι Λινοβάμβακοι δεν εξασκούσαν προς τα έξω ή έκαναν επίδειξη των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, λόγω του ψεύτικου αναγκαστικού προσηλυτισμού τους. Έτσι, στην καθημερινή τους ζωή, επέλεγαν να έχουν είτε ένα Χριστιανικό και ένα Μουσουλμανικό όνομα, ή ένα κοινότυπο όνομα που βρισκόταν και στις δύο θρησκείες όπως το Ιμπραήμ (Αβραάμ), Γιουσούφ (Ιωσήφ) ή Μούσα (Μηωσής).  Οι Λινοβάμβακοι δεν μετατράπηκαν εξ ολοκλήρου σε μια παραδοσιακή Μουσουλμανική ζωή, αλλά μόνο επιδείκνυαν θρησκευτικές πρακτικές και πεποιθήσεις που θα τους χάριζαν πλεονεκτήματα που παρέχονταν μόνο σε μουσουλμάνους. Για παράδειγμα, κατανάλωναν συχνά αλκοόλ και χοιρινό κρέας και δεν παρευρίσκονταν σε θρησκευτικές τελετές και παραδόσεις παρόμοιες με την "Τουρκική" κουλτούρα. Πολλά από τα χωριά των Λινοβαμβάκων έχουν Χριστιανικά ονόματα αγίων, που αρχίζουν με τη λέξη άγιος για να αποδώσουν τη Χριστιανική  προέλευσή τους. Οι πολιτιστικές ρίζες και η ιστορία των Λινοβαμβάκων μπορεί να βρεθεί μέσα από όλη την Τουρκοκυπριακή ζωή και λογοτεχνία. Για παράδειγμα, δύο από τους κυριότερους και διακεκριμένους χαρακτήρες στην Κυπριακή λαογραφία είναι οι "Gavur Imam" (άπιστος ιμάμης) και "Χασάν Πουλί".Οι Λινοβάμβακοι έγιναν μέρος της πλειοψηφίας όλων των εξεγέρσεων και επαναστάσεων ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία, και άλλων τοπικών φορέων εξουσίας στο νησί. 

Σταματήστε Τούρκοι δοτοί κηδεμόνες, λοιπόν να επαναλαμβάνετε σαν χαλασμένο γραμμόφωνο, τα δόλια και ύποπτα περί «Τουρκοκυπρίων αδελφών σας» , διότι τόσον εσείς όσον και οι γηγενείς Τουρκοκύπριοι είναι τοις πάσι γνωστό ότι …. Δεν χωνεύεσθε….! Ανάμεσα στους *φιλήσυχους ΤΚ, σπείρατε ζιζάνια με πραιτωριανούς,  τους εγκληματίες εξτρεμιστές Κουτσιούκ, Ντεκτάς (αρχηγούς της τρομοκρατικής ΤΜΤ), οι οποίοι  δεκάδες φιλειρηνικούς ΤΚ δολοφόνησαν και ήταν οι κύριοι υπαίτιοι της αρχής του τέλους της ειρηνικής συνύπαρξης ΕΚ και ΤΚ, αλλά κα της ευημερίας αυτού του λαού…. 

Να είστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των απλών Τουρκοκυπρίων ποτέ δεν ξέχασε ότι εσείς είσαστε οι ολετήρες της πατρίδας τους….. ( Εξαιρουμένων των εξτρεμιστών της ΤΜΤ, πραιτωριανών της τουρκικής κυβέρνησης,)

*( Π.χ. Ανάμεσα στα θύματα της TMT συγκαταλέγονται οι Τουρκοκύπριοι Ντερβίς Καβάζογλου, Αχμέτ Γιαχιά, Αϊχάν Χικμέτ, Αχμέτ Γκιουρκάν, Φαζίλ Οντέρ,  κ.ά.π. Ουσιαστικά η TMT εξανάγκαζε τους Τουρκοκυπρίους μέλη του ΑΚΕΛ να αποσύρουν την υποστήριξή τους από το κόμμα. Αφού δολοφονήθηκε ο συντάκτης της εφημερίδας των εργαζομένων Φαζίλ Οντέρ, ο Αχμέτ Σαντί, επικεφαλής του τουρκικού γραφείου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εργασίας (ΠΕΟ) (συνδικάτο του ΑΚΕΛ), κατέφυγε στη Μεγάλη Βρετανία για να αποφύγει την ίδια μοίρα.)

 

Στο δια ταύτα, Τούρκοι! Και οι Τουρκοκύπριοι δήθεν «αδελφοί» σας, αν δεν υπήρχαν στην Ελληνική  Κύπρο και πάλι θα *εισβάλλατε και θα  την διεκδικούσατε διότι, πρώτον ήταν πρώην Οθωμανική κατάκτηση και τις βάρβαρες κατακτήσεις τις θεωρείται και ιδιοκτησία σας και δεύτερο βρίσκεται στο υπογάστριο σας. Σε όποια περιοχή ή χώρα, που συνορεύει ή είναι γειτονική με Τουρκία κατά το δοκούν  εισβάλλετε….. παράνομα….  Κουρδιστάν, Συρία, Λιβύη  στην Αρμενία, στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ. Και σήμερα πάλι αγνοώντας αποφάσεις του ΟΗΕ, διεθνούς δικαστηρίου Χάγης, ΕΕ εισβάλλετε στην σκλαβωμένη Αμμόχωστο για δεύτερη φορά, η οποία ευρίσκεται επί Ευρωπαϊκου εδάφους…. Αναμένουμε τις χλιαρές αντιδράσεις των δόλιων μας συμμάχων…..                                                                                                                                                  *Όλα τα άρθρα και διατάξεις του ΟΗΕ,  η Τουρκία τα έχει αγνοήσει και παραβιάσει…. παρ όλον ότι τα συνυπέγραψε…  με την συμπεριφορά της έναντι των γειτονικών της λαών, αλλά και κατά προέκταση και με την συμπεριφορά της κατά του ίδιου του λαού της και των ΤΚ, με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και της ελευθερίας έκφρασης…Και άσπονδοι σύμμαχοι μας δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν μιλάνε, δεν γνωρίζουν… έστω και αν παραβιάζετε κατάφωρα το διεθνές δίκαιο από «σύμμαχο» Τουρκία…. 

Παρ΄όλα αυτά δήλωναν όλοι στις 24 Οκτωβρίου 1945 μετά τον ΒΠΠ, στην αρχή του καταστατικού  χάρτη του ΟΗΕ…..ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ: Να σώσουμε τις ερχόμενες γενεές από τη μάστιγα του πολέμου, που δύο φορές στα χρόνια μας έφερε στην ανθρωπότητα ανείπωτη θλίψη κλπ, κλπ.  ΦΕΥ!  

Ο υπέρτατος παραλογισμός σας ότι οι πρώην κατακτήσεις-αποικίες, που  δια πυρός και σπάθης  είχαν καταλάβει οι μύριοι κατακτητές πρόγονοι σας  είναι ιδιοκτησίας σας και τις διεκδικείται (π.χ. σήμερα Ελληνική Κύπρο, τα Ελληνικά νησιά, οι Ελληνικές θάλασσες, οι Ελληνικοί αιθέρες), είναι μια κατάφωρη καταχρηστική παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του ΟΗΕ. Διανοήθηκε ποτέ η διεθνής κοινότητα, αν πρώην μεγάλες Αυτοκρατορίες διεκδικούσαν τις πρώην αποικίες τους…. Ε! Όλος ο κόσμος σκλαβωμένος θα ήταν και πάτρια εδάφη θα περιέρχονταν και πάλι σε πρώην κατακτητές….Αυτή είναι η λογική σας; Της καταπάτησης, της άλωσης ξένων εδαφών τα οποία δεν σας ανήκαν ποτέ …. Ούτε τα κληρονομήσατε νόμιμα από τους προγόνους σας…. Όλα κλεμμένα και καταπατημένα είναι…. από εσάς! Ακόμη και τα εδάφη που κατοικείται σήμερα της Ελληνικής Μικράς Ασίας!  Μήπως και η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τα νόμιμα πατρογονικά αιματοποτισμένα εδάφη και τα οποία από γένεσης τους ΕΛΛΗΝΙΚΑ ήταν; Αν μη τι άλλο η Ελλάδα θα διεκδικήσει νόμιμα πρώην εθνικές της ιδιοκτησίες που καταπατήσατε…. Εσείς η μοναδική ιδιοκτησία που είχατε, είναι στην βαθύτερη βάρβαρη Μογγολική Ανατολή των στεπών…. Τίποτα δεν σας ανήκει στην περιοχή της Μεσογείου, που ήταν ελληνική κοιτίδα εδώ και χιλιάδες χρόνια, προτού καν εσείς εμφανισθείτε ως βάρβαροι εισβολείς και κατακτητές και με την δύναμη των όπλων, αλλά και λόγω υπέρτερου στρατού εντοπίζατε αδύναμους λαούς και μειονότητες, προβαίνατε σε γενοκτονίες και τις εξαφανίζατε….. Αυτές είναι οι «ιδιοκτησίες» σας σήμερα, για τις οποίες κατέχετε μόνο άτιτλους τίτλους πλαστούς ιδιοκτησίας και καταπάτησης, όπως αυτό που παρουσίασε ο Τσαβούσογλου για την Αγία Σοφία, που σας «παρεχώρησε» ο κατακτητής και επίσης καταπατητής Μωάμεθ ο Πορθητής …. Ως και εάν αυτός τα  κληρονόμησε από κάποιο πρόπαππου του, που ήταν νόμιμος ιδιοκτήτης…. Κλεμμένα και καταπατημένα από Μωαμεθανική Αυτοκρατορία, η οποία άδοξα έφυγε, αλλά ακόμη δεν έσβησε, αφού ακόμη και σήμερα νεοσουλτάνοι Τούρκοι ηγέτες θέλουν να την νεκραναστήσουν και επίδοξα να ξανακατακτήσουν τις πρώην Οθωμανικές αποικίες της… ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ….

Τι πρόσφερε και τι προσφέρει λοιπόν η Τουρκία ( εκτός των κατοχικών στρατευμάτων) στους «αδελφούς» της Τουρκοκυπρίους, που εγκαταλελειμμένους είχε από το 1878, όταν η Κύπρος αναγκαστικά παραχωρήθηκε  από Μωαμεθανική Αυτοκρατορία στην Βρετανική Αυτοκρατορία και η Τουρκία με την συνθήκη της Κωνσταντινούπολης αποποιήθηκε κάθε δικαιώματος επί της Κύπρου……;;;;

Ενδεικτικά αποσπάσματα, που αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, όταν μιλά δόλια, για τους «αδελφούς της Τουρκοκυπρίους».(;)

 

Με δριμύτητα επιτέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί για επικριτικό για την Τουρκία σχόλιο του.

«Το λέω με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο: έχει τελείως ξεπεράσει τα όρια», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Την κατάλληλη στιγμή, θα του δώσουμε την απάντηση που αρμόζει», προειδοποίησε ο Ερντογάν, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη την απειλή του.

 

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι είχε «κατηγορηματικά καταδικάσει» το σχόλιο του Ακιντζί, προσθέτοντας ότι τα οστά των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο «θα τρίζουν…!»

 

Επί  πλέον ενδεικτικές προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της Τουρκίας…                «Αυτή η επιχείρηση (σ.σ του 1974) έχει δείξει σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να συμβεί όταν παραβιαστούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων, όταν απειληθεί η ελευθερία τους και η συνέχειά τους». (;)                                                                 «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος», τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή (Δηλαδή της Τουρκίας). Όπως είπε ο Τσαβούσογλου: «Παρόλες τις προειδοποιήσεις μας μέχρι σήμερα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, την ΕΕ, την Ελλάδα και την άλλη εγγυήτρια δύναμη, τη Βρετανία, δεν θέτουν υπό εγγύηση τα δικαιώματα του «Τουρκοκυπριακού λαού». Ξεκινήσαμε τις εργασίες γεώτρησής μας στις περιοχές που η «ΤΒΔΚ» αδειοδότησε την Τουρκία και σε εκείνη την περιοχή το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ συνεχίζει τις δραστηριότητές του».

«Δυστυχώς, οι προσπάθειες να φτάσουμε σε μια σταθερή, βιώσιμη και διαρκή πολιτική λύση στο νησί, έμειναν χωρίς απάντηση από το νότιο τμήμα της Κύπρου.
 Κανείς και πολύ περισσότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να «φυλακίσει» το Τουρκοκυπριακό μέσα στα ελληνικά παιχνίδια. Εντός του πλαισίου των ιστορικών και δεσμευτικών μας υποχρεώσεων, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η σημαία (Δηλαδή, η Τουρκική) της  δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να ανεμίζει με υπερηφάνεια στις θάλασσες, στους ουρανούς και στη στεριά.
 Σαν η «μητέρα και εγγυήτρια χώρα», η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εθνική της υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους.
 Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ιδιαίτερα στο θέμα των πόρων υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο».
 Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αναγνωρίσουν «ίσα δικαιώματα» στους Τουρκοκύπριους «επί των φυσικών πόρων» της Κύπρου, διαμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του ανήμερα της επετείου από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. ( 9% οι ΤΚ σήμερα.)

«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αναγνωρίσουν την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού χωρίς καθυστέρηση» (9%) δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι λύση στο Κυπριακό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποδοχή ίσου καθεστώτος για τους Τουρκοκύπριους.

«Είναι δυνατό να φτάσουμε σε μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο νησί (σ.σ. Κύπρο) μόνο με αποδοχή ίσου καθεστώτος για τους Τουρκοκύπριους»                                                             Αύξηση του πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων, προτείνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου η οικονομία στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με εκείνη των Ελληνοκυπρίων.

Αυτό, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλούνται το τουρκικό πρακτορείο «Dogan», φέρεται να υπέδειξε ο Τούρκος Πρόεδρος στον «πρωθυπουργό» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος Τουφάν Ερχουρμάν και στον «αντιπρόεδρο» Κουντρέτ Οζερσάι κατά τη συνάντηση, που είχαν την περασμένη βδομάδα στην Άγκυρα.

Το τουρκικό πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η διασφάλιση της ισορροπίας με τον νότο θα ωφελήσει τον τουρκοκυπριακό λαό».

 

«Εσείς θα σταματήσετε τις αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.            «Εσείς θα αντιμετωπίσετε σαν ατσάλι κάθε απειλή σε κάθε σπιθαμή των συνόρων μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας διότι εσείς είστε ο εκπρόσωπος του λαού μας, η ατσάλινη γροθιά του, η σκληρή καρδιά του, το βλέμμα του που τρυπάει το σκοτάδι και που αγκαλιάζει το μέλλον» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κρεσέντο της πρόκλησης ολοκληρώθηκε με τον χαρακτηρισμό «συμμορίες δολοφόνων» που χρησιμοποίησε για τους Κύπριους επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Όπως είπε στους σπουδαστές «εσείς είστε αυτοί που σώσατε τα αδέλφια μας στην Κύπρο που βασανίζονταν από τη βία των συμμοριών των δολοφόνων». Αντί να τρίζει το αμάξι, τρίζει ο αμαξηλάτης,,,

 

 Ούτε δεκάρα από Τουρκία, ως συνήθως προς «αδελφούς» ΤΚ>

«Η Τουρκία δεν έχει στείλει ούτε μία δεκάρα βοήθεια. Ενα περιορισμένο χρηματικό ποσό δαπανήθηκε σε έξοδα για τον στρατό» σημειώνει ο Κόρκματζχαν. «Το καθεστώς του Ερντογάν εκδικείται τους Τουρκοκύπριους και τους τιμωρεί. Γιατί ο Ερντογάν δεν συμπαθεί τους Τουρκοκύπριους και οι Τουρκοκύπριοι δεν συμπαθούν τον Ερντογάν» προσθέτει και υπενθυμίζει ότι ακόμα και τώρα δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ του τούρκου προέδρου και του τουρκοκύπριου ηγέτη. Δεν είναι άλλωστε ο μόνος που συνδέει τη μηδενική βοήθεια από την Τουρκία με την προσπάθεια της Αγκυρας για ήττα του Ακιντζί στις εκλογές στα Κατεχόμενα.                                                                                                                               Σε δεινή θέση, πάντως, είναι και ο Τατάρ, που πλέον αναγκάζεται να δηλώσει ότι η οικονομία θα επανεκκινήσει με την άρση των περιορισμών, έστω και αν συνεχίζει να δικαιολογεί την Τουρκία. Τουρκοκύπριοι οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς προειδοποιούν για εκτόξευση της ανεργίας, αφού υπάρχει έλλειψη ρευστότητας, ενώ προεξοφλούν ότι η υποχώρηση της οικονομίας θα συνεχιστεί και μετά την άρση των περιορισμών. Οι δύσκολες συνθήκες εντείνουν τη δυσπιστία των Τουρκοκυπρίων και τους αφυπνίζει, απέναντι στην Άγκυρα, με αρκετούς να σχολιάζουν ότι ίσως είναι και θετική εξέλιξη, καθώς αναδεικνύει την αναγκαιότητα λύσης του Κυπριακού.                                      Οι Τουρκοκύπριοι πλέον βλέπουν την οικονομία του ψευδοκράτους να αιμορραγεί λόγω της πανδημίας COVID-19 και την Τουρκία να μη βοηθά, όπως λένε - καθώς προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της - και αγανακτούν. Το lockdown έδειξε τα «δόντια» του αρκετά νωρίς, με την ανησυχία να είναι έκδηλη στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα, καθώς τα έσοδα έχουν ήδη καταρρεύσει.                                                                                      Από τη στιγμή που η Ευρώπη «κατέβασε ρολά» και ανεστάλησαν οι διελεύσεις στα οδοφράγματα στην Κύπρο, η οικονομία των Κατεχομένων άρχισε να μετρά αντίστροφα, καθώς είναι πλήρως εξαρτημένη από την Αγκυρα, τον τουρισμό και τους Ελληνοκύπριους.  Οι τουρίστες δεν μπορούν να φτάσουν ούτε μέσω Τουρκίας, ούτε μέσω ελεύθερης Κύπρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φέρουν χρήματα στα ταμεία. Την ίδια στιγμή το κλείσιμο των οδοφραγμάτων αποδεικνύεται καταστροφικό, αφού οι Ελληνοκύπριοι περνούσαν καθημερινά τα οδοφράγματα για τις αγορές τους -  καύσιμα, τρόφιμα, ρούχα, ακόμα και φάρμακα - λόγω της σημαντικής διαφοράς στις τιμές και συντηρούσαν σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς του εμπορίου Εγκατάλειψη                                                                                                                   «Η εξάπλωση του COVID-19 στη Βόρεια Κύπρο είναι «μερικώς» υπό έλεγχο.  Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την οικονομία» παρατηρεί ο τουρκοκύπριος ακαδημαϊκός Αμπντουλάχ Κόρκματζχαν μιλώντας στα «ΝΕΑ». «Η οικονομία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου έχει καταρρεύσει. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν. Για άλλες ο δανεισμός είναι μονόδρομος για ακόμα μία φορά, ενώ οι κύριοι τομείς εσόδων, όπως ο τουρισμός και η παιδεία, έχουν καταρρεύσει» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος προσθέτει ότι το οικονομικό πακέτο που εξήγγειλε η «κυβέρνηση» του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ ήταν μόνο για την προστασία του τραπεζικού τομέα και των μεγάλων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εγκαταλειφθούν στο έλεος εργοδοτών και τραπεζών.                    Την τραγική κατάσταση της οικονομίας αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο Τατάρ, αναφέροντας ενδεικτικά ότι τον Απρίλιο στα ταμεία του κατοχικού κράτους μπήκαν μόνο 200 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (25,5 εκατ. ευρώ περίπου), ένα ποσό εξαιρετικά χαμηλό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.                                                                                       Η πανδημία ανέδειξε τις αδυναμίες της οικονομίας του ψευδοκράτους στον υπερθετικό βαθμό, ιδιαίτερα γιατί η Τουρκία εμφανίζεται απρόθυμη να συμβάλει, παρά τις δηλώσεις, στις 22 Απριλίου, του Ομέρ Τσελίκ, εκπροσώπου του κόμματος του ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η η Αγκυρα «έχει τη δύναμη να καλύπτει όλες τις ανάγκες της "ΤΔΒΚ"». Αλλωστε, για πολλούς, η Αγκυρα εκδικείται τους Τουρκοκύπριους για τη στάση τους απέναντί της. Τόσο λόγω του «πολέμου» του Ερντογάν στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όσο και γιατί τα Κατεχόμενα δεν προσαρμόζονται πλήρως στις απαιτήσεις της Αγκυρας. Στα «αγκάθια» των σχέσεων Κατεχομένων - Τουρκίας συγκαταλέγεται και η απροθυμία της τουρκοκυπριακής πλευράς να συμβάλει στον εντοπισμό οπαδών του Γκιουλέν ή του ΡΚΚ και να τους παραδώσει στην Αγκυρα, η οποία κάνει λόγο για μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων». Στη διαπίστωση ότι οι πόροι που περίμενε το ψευδοκράτος από την Τουρκία δεν ήρθαν ποτέ αναφέρονται ακόμα και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα «έχει πικρίες»...

Τούρκοι εισβολείς  κατά την διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής το 1974, κατακλέψατε εθνικούς θησαυρούς Κυπριακής ιδιοκτησίας, που ανήκαν και σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους  και τους μεταφέρατε στην Τουρκία…. Για ίδιο όφελος…Ήρθατε πένητες και φύγατε δις εκατομμυριούχοι. Επικαρπωθήκατε τις περιουσίες των ΕΚ προσφύγων και τις παραχωρήσατε σε επιχειρηματίες εκ Τουρκίας και εξτρεμιστές ΤΚ, της επιλογής σας …Στους ΤΚ  άσπονδους «αδελφούς» σας τίποτα δεν αφήσατε…. Τα λεηλατήσατε όλα…κρανίου τόπο τους παραδώσατε. Και σήμερα μιλάτε για εκμετάλλευση των Κυπριακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων… (και «άνοιγμα» της σκλαβωμένης Ελληνικής Αμμοχώστου, που θα παραδώσετε σε εκλεκτούς σας Τούρκους επιχειρηματίες προς εκμετάλλευση). Και από αυτά την μερίδα του λέοντος θα πάρετε και οι φτωχοί ΤΚ από μακριά θα βλέπουν…. Ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία δηλώνει ότι όποια έσοδα, θα είναι επ΄ ωφελεία ολόκληρου του Κυπριακού λαού σε αναλογία πληθυσμού…..

Ειδικά για Πρόεδρο Τουρκίας Ερντογάν… ( Απόσπασμα από παλαιότερη ανοικτή επιστολή.)

«Βεβαίως δίκαιο και εύλογο το αίτημα, για συμμετοχή των γηγενών ΤΚ συμπατριωτών μας στα κέρδη από τους υδρογονάνθρακες….Μα η Κυπριακή Κυβέρνηση το αποδέχθηκε…..Να αποδοθεί, κατά αναλογία πληθυσμού δηλ. στους ΤΚ το 9.8%….Τι; Θέλετε το 50%; Ε αυτό είναι παραλογισμός και κατάχρηση και στα κράτη ισχύουν οι κανονισμοί περί ακριβοδίκαιου συνεταιρισμού και αναλογιών…..Σπουδάσατε Διοίκηση Επιχειρήσεων σε σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Μαρμαρά….. ; Δύο τινά υπάρχουν ή πλαστό πτυχίο έχετε ή πληρώσατε για να το αποκτήσετε……Εάν και τα δύο δεν ισχύουν, απολογούμαι, αλλά  εφαρμόστε τότε τι διδαχθήκατε….Δηλ. αν διοικούσατε επιχείρηση μετοχική, εσείς θα αποδίδατε στους μετόχους του 9.8% ποσοστά επί των κερδών της τάξης του 50%…..;»

Και τώρα στο προκείμενο…..Ισχυρίζεσθε ψευδώς ότι θα προασπίσετε τα συμφέροντα των  Τουρκοκυπρίων «αδελφών σας»,  διότι ουσιαστικά τα άνομα συμφέροντα της Τουρκίας υπερασπίζεσθε….                                                                                                                                                        «Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον». Πλάτων.

Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού.

Ποιών ΤΚ; Αυτών που συρρικνώσατε,  από το 18% προ 1974  στο 9% σήμερα. υπό την πίεση του κατοχικού στρατού και των 140000 εποίκων;

Αυτών που αποκαλείται  ξένο σώμα στην τουρκική εθνότητα; 

Αυτών των κρυπτοχριστιανών, λινοβάμβακων… ; Από 147000 τους μειώσατε  στις 97000 με στόχο να τους εξαφανίσετε και να αναλάβουν τα ηνία οι κουβαλητοί πραιτωριανοί σας βάρβαροι έποικοι εκ Τουρκίας (ο Δούρειος σας  Ίππος με αρχηγό ένα από τους δολοφόνους του Τάσσου Ισαάκ τον Ερχάν Αρικλί), για  να «προασπίσουν» τις αθέμιτες γεωπολιτικές και συμφεροντολογικές οικονομικές σας βλέψεις, για την τελική Άλωση της Ελληνικής Κύπρου, εξαφανίζοντας και Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, όπως πάντα! Ντροπή!

Τέλος,  επειδή οι Τούρκοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες,  μια παλιά τουρκική παροιμία λέει«Ο κόσμος δεν έχει ντροπή, έχει συμφέρον,,,» και ειδικά η Τουρκία.

 Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας                                                                                                                                                              

www.ledrastory.com   cyprushellenica.blogspot.com


Η συνέχεια σε επόμενο αυτόνομο άρθρο. «Τι πρόσφερε λοιπόν και τι προσφέρει μέχρι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία στους Τουρκοκύπριους πολίτες της, σε σύγκριση με την βοήθεια και συμπαράσταση  από την δοτή «μητέρα» τους Τουρκία;