3.10.20

Aντεπίθεση των Αρμενίων: «Καταφέραμε να τους σταματήσουμε - Μας βομβάρδισαν ρουκέτες του τουρκικού στρατού»



«Σφοδρές μάχες» σημειώθηκαν σήμερα στη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου στρατιώτες αυτής της αυτόνομης περιφέρειας «κατάφεραν να σταματήσουν τη μεγάλης κλίμακας επίθεση» του αζερικού στρατού, σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ «κατάφερε να σταματήσει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του εχθρού», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Σουσάν Στεπανιάν,

η οποία πρόσθεσε πως «σφοδρές μάχες» σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλούς τομείς του μετώπου.

Σε έναν από τους τομείς του μετώπου, «οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν», διευκρίνισε η Στεπανιάν.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα για έβδομη ημέρα ανάμεσα στον στρατό αυτής της αυτόνομης περιοχής του Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από την Αρμενία, και το Αζερμπαϊτζάν.

Αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες την περασμένη Κυριακή, έχουν δοθεί μόνο μερικοί απολογισμοί που κάνουν λόγο συνολικά για 191 θανάτους: 158 στρατιώτες του Καραμπάχ, 14 Αρμένιοι άμαχοι και 19 Αζέροι άμαχοι, καθώς το Μπακού δεν κοινοποιεί τις απώλειές του.

 

 

Την ίδια στιγμή οι Αρμένιοι βάζουν με στοιχεία την Τουρκία στο κάδρο των συγκρούσεων στο πλευρό των Αζέρων αναφέροντας όχι μόνο τα όπλα που έχουν αγοραστεί από την τουρκική βιομηχανία αλλά δείχνοντας και εικόνες ρουκετών τουρκικής χρήσεως.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δημοσίευσε και νέο βίντεο που φέρεται να δείχνει επίθεση κατά στρατιωτικού εξοπλισμού των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει τεταμένη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η εχθρική δραστηριότητα του αντιπάλου σε διαφορετικές κατευθύνσεις στο μέτωπο, αντιμετωπίστηκε και έπεσε πάνω τους ένα συντριπτικό χτύπημα. Οι μάχες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του μετώπου» αναφέρεται.

 

 

 

 

 

Και την ώρα που οι συγκρούσεις Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν συνεχίζονται για έβδομο 24ωρο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζεται το διπλωματικό παρασκήνιο ανάμεσα σε Ρωσία, Γαλλία και ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Καυκάσου αν και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Και αυτό διότι αν και η Αρμενία δέχθηκε να ξεκινήσει κάποιου είδους διαπραγματεύσεις, το Αζερμπαϊτζάν δεν δέχεται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μάλιστα φαίνεται ότι η Τουρκία συνεχίζει να ρίχνει, όπως λέει η Μόσχα, «λάδι στη φωτιά» καθώς χαρακτήρισε «ανειλικρινή» την προσπάθεια της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Παράλληλα η Μόσχα δείχνει εξαιρετικά δραστήρια και φαίνεται πως έχει μια πιο σαφή στήριξη στην Αρμενία. Μάλιστα ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μιλήσει ήδη τρεις φορές με τον Νικόλ Πασινιάν, ενώ δεν έχει μιλήσει ούτε μία φορά με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. 

https://www.pronews.gr/