6.10.20

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 5ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 - ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 21! Η Εποποΐα που μας κρύβουνε! Μοναδικό βίντεο



 Η 5η Οκτωβρίου πρέπει να καθιερωθεί επιτέλους ως μεγάλη Εθνική Εορτή! Είναι το δεύτερο ΄21 μας!


 Είναι η ημέρα ενάρξεως των Απελευθερωτικών Πολέμων 1912-13, που διπλασίασαν την Ελλάδα

  Η ημέρα που κηρύξαμε τον Πόλεμο στην Τουρκία κατατροπώνοντάς την κυριολεκτικά!

 Είναι η δεύτερη μεγάλη Εθνική Εποποιία μετά το 1821, καθώς τότε συνεχίστηκε το όραμα του Γένους για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων υπόδουλων περιοχών, όπως της Μακεδονίας, της Ηπείρου, των Νησιών του ΒΑ Αιγαίου, αλλά και της Θράκης, η οποία ενώ το 1913 ελευθερώθηκε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, εν τούτοις δεν μας κατοχυρώθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και χρειάστηκαν νέοι αγώνες αργότερα! 

 Το Έπος 1912-13είναι μια από τις λαμπρότερες και ενδοξότερες σελίδες στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους μέσα σε όλες τις χιλιετίες του! Αφού η ταπεινωμένη από τον "ατυχή πόλεμο" του 1897 Ελλάδα, η Ελλάδα της "Μελούνας", του μεθοριακού χωριού της Θεσσαλίας, η Ελλάδα της χρεοκοπημένης και τότε Οικονομίας, η Ελλάδα που έδινε όμως πεισματικά τον Κρητικό και τον διμέτωπο Μακεδονικό Αγώνα, εξορμά προετοιμασμένη, εξοπλισμένη, ενωμένη, αδελφωμένη και πετυχαίνει να κατατροπώσει τον Τουρκικό Στρατό των Νεότουρκων, που είχαν για κέντρο και για "καμάρι" τους την ...Θεσσαλονίκη!

Α΄ΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 Και το θαύμα γίνεται ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, καθώς παραδίδουν 25.000 Τούρκους Στρατιώτες, 1.000 Τούρκους Αξιωματικούς, 70 κανόνια, 30 πολυβόλα και 70.000 τυφέκια στον ένδοξο Ελληνικό Στρατό, που προέλαυνε νικηφόρα, ασυγκράτητα, σαρωτικά πέρα από κάθε πρόβλεψη! 

Β΄ ΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

 Στη δε δεύτερη φάση του Πολέμου, κατά της Βουλγαρίας, ο Ελληνικός Στρατός οδηγημένος πάντα από τον Διάδοχο Κωνσταντίνο τον Στρατηλάτη και με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως Πρωθυπουργόσυνέτριψε τον τρομερότερο στρατό της εποχής, τον Βουλγαρικό, με τις Γιγαντομαχίες του Λαχανά και του Κιλκίς με συνολικά 8.852 ηρωικά πεσόντες Έλληνες

 Σείεται η γη και σε όλες τις άλλες μάχες! Τέτοια δε ήταν η ορμή και ο ενθουσιασμός του Στρατού μας, που έφτασε σχεδόν έξω από τη Σόφια, η οποία πανικόβλητη ζήτησε διαπραγματεύσεις... 

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  Στη θάλασσα πάλι, θρύλος έγινε ο Υποπλοίαρχος Ν. Βότσης, που με μύριους κινδύνους κατάφερε να μπει μέσα στο τουρκοκρατούμενο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτω από τα παράκτια οχυρά πυροβόλα και φανάρια των Τούρκων και να τορπιλίσει κάτω από τη μύτη τους το τουρκικό θωρηκτό "Φετχί Μπουλέντ", το οποίο και βυθίστηκε παραδίπλα από τον Λευκό Πύργο, κόβοντας κυριολεκτικά την ανάσα των Τούρκων! 

 Επίσης, το θρυλικό θωρηκτό "Αβέρωφ", με ολόκληρη Εκκλησούλα του Αγίου Νικολάου στο κατάστρωμά του, κατατρόπωσε κυριολεκτικά τον Τουρκικό Στόλο σε δύο καθοριστικές Ναυμαχίες, της Έλλης (3-12-1912) και της Λήμνου - Τενέδου (5-1-1913), έτσι που οι Τούρκοι κλείστηκαν οριστικά στα Στενά, αφήνοντας τον Τουρκικό Στρατό στην μοίρα του... 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ "ΑΒΕΡΩΦ"

 Υπήρχαν δύο μεγάλα "μυστικά" της μεγαλειώδους Νίκης του "Αβέρωφ" που σχεδόν μόνο του κατανίκησε τον Τουρκικό Στόλο! Δύο "μυστικά" καλά κρυμμένα στην ιστορία, που αποκάλυψε η έρευνα του Ν.

 Το πρώτο "μυστικό" ήταν ότι πριν την έναρξη του Πολέμου και των Ναυμαχιών, την ίδια εκείνη χρονιά του 1912, το νεότευκτο "Αβέρωφ" είχε καταπλεύσει στην Τήνο, όπου δέχτηκε την μοναδική ευλογία της Μεγαλόχαρης, καθώς η χαριτόβρυτη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ανέβηκε στο πλοίο μας θωρακίζοντάς το κυριολεκτικά, όπως φάνηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια του Επικού Αγώνα! 

 Το δεύτερο "μυστικό" ήταν ότι ο Κυβερνήτης του "Αβέρωφ" Παύλος Κουντουριώτης, ναυμαχούσε ακάλυπτος στην γέφυρα, με θάρρος παράτολμο, πρωτόγνωρο και ανεξήγητο, έχοντας πάνω του συνεχώς κομμάτι του Τιμίου ΣταυρούΤου "εν τούτω νίκα"! Και όχι μόνο νίκησε, αλλά θριάμβευσε! Προς δόξαν Χριστού και την Υπερμάχου Στρατηγού μας, της Ευαγγελίστριας της Τήνου, η οποία θα πρωταγωνιστήσει και στο επόμενο μεγάλο Έπος του 1940 - ΄41, που θα αρχίσει ακριβώς από την Τήνο!

 Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούν να κάνουν οι Έλληνες και η Ελλάδα, όταν έχουν την βοήθεια του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας!

 Και τις επόμενες μέρες, έρχεται το τρίτο ΄21 του Ελληνισμού! Η τελική αναμέτρηση με την Τουρκία, που αυτή την φορά θα διαλυθεί παντελώς και ο Στρατός μας και το Ναυτικό μας θα μπουν θριαμβευτικά στην Πόλη, εκπληρώνοντας οράματα γενεών και γενεών Ελλήνων! Εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Χριστού στην δακρυσμένη κυρά και μάνα της Ελλάδας: "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά σας θα ΄ναι".

  Με την βοήθεια του Θεού φτιάξαμε ένα κυριολεκτικά μοναδικό βίντεο, που τα λέει όλα και είναι κατάλληλο και για όλα τα Σχολεία, βάζοντας πολύ μεράκι, πολύ αγάπη, πολύ συγκίνηση και καμάρι, επειδή τελικά όλοι εμείς είμαστε απόγονοι αυτών των Γιγάντων, που καταντρόπιασαν για δεύτερη φορά, την τεράστια και "ανίκητη" Οθωμανική Αυτοκρατορία! Απόγονοι και συνεχιστές των τρομερών Ελλήνων του 1912 -13! Και ίσως γι΄ αυτό να μας κρύβουνε αυτή την συγκλονιστική Εποποιΐα! Ζήστε την: