2.9.20

Ο Μακρόν στέλνει το ''Charles de Gaulle'' νοτίως της Κρήτης

Σε διπλωματικό μαραθώνιο επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση ως απάντηση στις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας να προσπαθεί να ενισχύσει τις θέσεις απέναντι στην τουρκική προκλητική στάση.  


Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνομιλία περίπου 20 λεπτών με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, με την Αθήνα και το Παρίσι να εκφράζουν την κοινή τους θέση για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί, εκτός από το ενδεχόμενο αγοράς μίας μοίρας γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, συζήτησαν και για τη σύμβαση υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών Mirage με ανταλλακτικά, τον εκσυγχρονισμό των πυραύλων Exocet και θέματα που αφορούν στους πυραύλους μακρού πλήγματος Scalp.  

Νέα ελληνογαλλικά αεροναυτικά γυμνάσια

Συνοδευόμενο από ομάδα μάχης πλοίων και υποβρυχίων το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα να καταπλεύσει νοτίως της Κρήτης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η άφιξη του Charles de Gaulle θα συνοδευτεί με μπαράζ ελληνογαλλικών ασκήσεων μεταξύ της ΠΑ και του ΠΝ και των γαλλικών αεροναυτικών δυνάμεων, σύμφνα 
Στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα υπουργός άμυνας Φλορένς Παρλί συζητήθηκε το φάσμα των κοινών αεροναυτικών ασκήσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση Μακρόν να καταπλεύσει το Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο πρόκειται για ενέργεια που υποστηρίζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.  

pentapostagma.