18.9.20

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ

 




Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,


Σας γράφω πάλι κάπως σύντομα, γιατί εδώ γίνονται πολλά κάθε ημέρα, αλλά και.....βγαίνουν έξω στην φόρα ακόμα περισσότερα.....Σήμερα, μάθαμε επι τέλους, γιατί ο Τράμπ έχει αδυναμία στον Ερντογάν! Όπως εκμυστηριεύθει στον δημοσιογράφο Bob Woodward, του έχει αδυναμία γιατί είναι σκληρός, αυταρχικός, απαιτητικός, απρόβλεπτος και δικτάτορας!....όλο και κάτι καινούργιο!... 

Eχθές, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Φαρρίτ Ζαχαρία (Fareet Zacharia) απο το CNN, στην εβδομαδιαία εκπομπή του ανέπτυξε ένα σενάριο για τις επερχόμενες εκλογές που ήταν φοβερό και εφιαλτικό μόνο να το σκέπτεται κανείς!.....
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είπε, ένα ποσοστό περίπου 87% απο τους υποστηρικτές του Τράμπ θα ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών παρουσιαζόμενοι προσωπικά στα εκλογικά κέντρα, ενώ απο τους υποστηρικτές του Μπάιντεν, μόνο ένα ποσοστό 48% θα κάνουν το ίδιο. Οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν ταχυδρομικώς. Έτσι, υπάρχουν δύο σενάρια που θα πρέπει να περιμένουμε με τις εκλογές. Το ένα, εαν ο Μπάιντεν πάρει τους περισσότερους ψήφους και εκλέκτορες...τότε κερδίζει. Στο δεύτερο, το βράδυ των εκλογών, εαν πάρει ο Τράμπ την πλειοψηφία των ψήφων, θα ανακηρύξει τον εαυτόν του νικητή....όταν όμως κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών, αρχίσουν να έρχονται οι υπόλοιποι ψήφοι ταχυδρομικώς, (και θα είναι πολλά εκατομμύρια) οι οποίοι τελικά ίσως δείξουν ότι ο Μπάιντεν να είναι ο νικητής, υπάρχουν πιθανότητες ο Τράμπ να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα....διακηρύττοντας ότι δεν είναι νόμιμοι και δεν τους αναγνωρίζει(κάτι που ήδη το έχει πεί ότι ίσως μπορεί να κάνει) .....οπότε η απόφαση θα πάει στον Αρειο Πάγο όπου οι 9 Δικαστές θα αποφασίσουν. Οι Δικαστές χωρίζονται σε 4 συντηρητικούς και 4 προοδευτικούς με τον πρόεδρο, ανεξάρτητο μεν, αλλά τις περισσότερες φορές στο παρελθόν, έχει αποφασίσει με τους προοδευτικούς.....οπότε η τελική απόφαση (εάν ψηφίσουν με τα κόμματα),θα εξαρτάται απο έναν δικαστή.... τον πρόεδρο!! Το ερώτημα είναι εάν ο Τράμπ θα σεβασθεί την όποια απόφαση βγάλει το Δικαστήριο , η μόνο αυτήν που τον δείχνει νικητή των εκλογών.....εάν νομίζετε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε πολλά προβλήματα με τον κόσμο να κάνει διαμαρτυρίες συνεχώς, περιμένετε να δείτε τι μπορεί να γίνει τότε!! Δεν μπορώ να φανταστώ πιό εφιαλτικά σενάρια απο αυτό που ίσως μας περιμένει !!.... 

Αγαπητοί μου φίλοι, τα γράφω αυτά για να σας δώσω μια εικόνα για το χάος που μπορεί να κυριαρχήσει εδώ, σε μερικές εβδομάδες, πρίν αλλά και μετά τις εκλογές, και είναι αυτές οι ημέρες που φοβάμαι πιο πολύ, όχι μόνο για εδώ, αλλά και κυρίως για την Ελλάδα, όπου οι Τούρκοι, είμαι σίγουρος, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτό το κενό για να κάνουν αυτό που προσπαθούν από καιρό !!!

Ο Μακρόν το είπε ξεκάθαρα ότι η Τουρκία παραβιάζει τα πάντα….Διεθνείς συνθήκες, Χωρικά ύδατα, Υφαλοκρηπίδα, Εθνικές κυριαρχίες, αέριους χώρους, κλπ… Ο Μητσοτάκης όμως ακόμη τα μασάει …..

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Μάλτα έβαλαν μπλόκο να μην είναι πολύ σκληρές οι κυρώσεις στην Τουρκία…(βλέπετε είναι ο καλύτερος πελάτης τους σε όπλα και άλλα αγαθά). Οι Τούρκοι μιλάνε συνέχεια για πόλεμο, και μερικές φορές μιλάνε για διάλογο, αλλά συνεχίζουν τις παραβιάσεις…. Εκεί που κινείτε το Ορούκ Ρέις, οι Τούρκοι λένε ότι είναι Τουρκική ΑΟΖ…. Ο Μακρόν αμφισβητεί την ηγεμονία της Γερμανίας όπως και αυτήν του Στόλτενμπεργκ, και σύντομα θα διεκδικήσει την θέση της Μέρκελ στην Ε.Ε…. Η Μέρκελ, σαν τσιράκι του Ερντογάν, εχθές τηλεφώνησε τον Μακρόν και του ζήτησε εξ ονόματος του Ερντογάν, να μην πάει το αεροπλανοφόρο στην Ανατ. Μεσόγειο….Χα, βρήκε άνθρωπο να τα μασήσει!

Ο Τράμπ, που ηγείται μίας υπερδύναμης, έχει δυσκολία να καταλάβει ότι η επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο, έρχεται και με υποχρεώσεις. Εάν η Αμερική του Τράμπ δεν θέλει να εμπλακεί π.χ. στην Ανατ. Μεσόγειο αλλά μόνο να κρατάει «ίσες» αποστάσεις από τους αντιμαχόμενους, τότε θα έλθει μια άλλη υπερδύναμη και θα «γεμίσει» το κενό….κάπως έτσι δουλεύει το σύστημα... Οι Γάλλοι δεν θέλουν να αφήσουν την ασφάλεια της Ανατ. Μεσογείου σε άλλους, όπως π.χ. την Τουρκία και Αμερική η…..στο βαθύ μέλλον, στην Τουρκία και Ρωσία!!....Εάν η Τουρκία αποχωρίσει η εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει στρατιωτική συμμαχία με την Ρωσία…και τότε θα έχουμε και τους δύο στο Αιγαίο και με διεκδικήσεις !! Αναγκαστικά λοιπόν η Κύπρος, Ισραήλ, και Πολωνία θα είναι τα επόμενα μέλη του ΝΑΤΟ……Η Βουλγαρία ανταγωνίζεται την Ελλάδα και είναι ακόμη θυμωμένη γιατί παραδώσαμε την Μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια στους Σκοπιανούς, όπου οι Βούλγαροι σωστά επιμένουν, ότι μιλούν Βουλγάρικα. Αλλά και αυτοί πρέπει να αποφασίσουν ποιος είναι τελικά ο εχθρός τους!

Η Ελλάδα προσπαθεί να φέρει τους Εταίρους σε μια σταθερή ευθεία, με τις απαιτήσεις της για άμεσες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Η σκληρή στάση της Τουρκίας σίγουρα μας βοηθάει στο να πείσουμε όχι μόνο τους εταίρους μας αλλά και την διεθνή κοινότητα γενικά. Όποια κίνηση «καλής θελήσεως» η αποκλιμάκωσης από μέρους της Τουρκίας θα πρέπει να είναι διαρκείας και όχι προσωρινή. Όσο για τις συζητήσεις μας με την Τουρκία θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, πέραν των 12 ναυτικών μιλίων που δικαιούται η Ελλάδα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης, αλλιώς θα είναι πραγματική υποχώρηση και συμβιβασμός για την Ελλάδα…..Χαίρομαι που η Ελλάδα έχει δείξει μια σταθερή στάση και που κατόρθωσε να δημιουργήσει την λεγόμενη τετραμερή συμμαχία (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος) αλλά διερωτώμαι… θα βοηθήσουν οι ΗΠΑ.?? Είναι το μυστικό της επιτυχίας!...Εγώ, όπως είχα πεί, θα προτιμούσα να συμμετείχαν η Αίγυπτος και το Ισραήλ σε αυτήν την συμμαχία…..και τότε θα κοιμόμουν πιο ήσυχος!... Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν την προκλητική προπαγάνδα τους από τις ένοπλες δυνάμεις τους, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε εμείς στην παγίδα αυτής της προπαγάνδας.…..Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να βγάλει σε διαγωνισμό δικά μας κομμάτια της ΑΟΖ. Η τιμή του πετρελαίου όμως είναι πολύ χαμηλή τώρα και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους οίκους, αλλά θα το κάνει αποκλειστικά για να κάνει παζάρια με τον Μητσοτάκη. Όπως βλέπετε, παρ’όλο που Ελλάδα και Τουρκία, δύο χώρες του ΝΑΤΟ, βρίσκονται μια αναπνοή μακριά από σύγκρουση, με την Τουρκία να προκαλεί την Ελλάδα με τον πρωτοφανή σφετερισμό της της Ελληνικής ΑΟΖ και διεκδικήσεις Εθνικής μας κυριαρχίας, τα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως αυτά των Αμερικανών, δεν καλύπτουν το θέμα όπως θα έπρεπε. Οι μόνες ανακοινώσεις είναι για τις προεδρικές εκλογές και οι ειδικές σχέσεις του Τράμπ με τον Ερντογάν που όλο και κάτι καινούργιο βγαίνει και κάθε μέρα.. ….. και να μην ξεχνάμε, σε περίπτωση σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, οι μόνοι κερδισμένοι θα ήταν οι Ρώσοι!!!



Στις σκέψεις μου νο. 31, που έγραψα πρίν 1 χρόνο, στις 4 Οκτωβρίου 2019, όπου μιλούσα για τα νησιά μας αλλά και για άλλες χώρες που θα βοηθούσαν (Γαλλία) είχα γράψει τα ακόλουθα που σας τα παραθέτω και να σας υπενθυμίσω…. 


«………….Στις προηγούμενες «σκέψεις μου» είχα πεί ότι το λαθρο-μεταναστευτικό δεν θα σταματήσει εάν δεν χυθεί αίμα δυστυχώς…..πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι έχουμε τον έλεγχο και ότι προστατεύουμε τα σύνορα μας στον Έβρο και στα νησιά μας στο Αιγαίο.… αλλιώς το Έθνος μας είναι προς εξαφάνιση!!…..Τα ναρκοπέδια στον Έβρο πρέπει να επανέλθουν και να επανατοποθετηθούν, έστω και εάν μερικοί η πολλοί, διαμαρτυρηθούν η πουν ότι είναι παράνομο η απάνθρωπο….είναι Εθνική ανάγκη, είμαστε υπό κατάληψη!!!.........

……….. Λοιπόν σήμερα, αφού μαζεύτηκαν ένας μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών-κατακτητών στα νησιά μας και ενδοχώρα, βρισκόμαστε στο σχέδιο Β της άλωσης της Χώρας μας που αποβλέπει στην κατάκτηση της ενδοχώρας…Λένε, ότι η κυβέρνηση θα μεταφέρει τους λαθρομετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου, σε διάφορες επαρχίες στην Ηπειρωτική Ελλάδα…. Τι θα τους κάνουν στην επαρχία; Πως θα συντηρήσουν τον εαυτόν τους ??.. σε ποιές εργασίες θα εργασθούν, όταν υπάρχουν 600.000 Έλληνες άνεργοι και πλέον??.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι, θα δημιουργήσουν πολλές μικρές συμμορίες που θα ληστεύουν τους γηγενείς, οι δε πράκτορες της ΜΙΤ θα κάνουν ανταρτοπόλεμο και θα καίνε και θα ανατινάζουν ότι μπορούν για να αποσταθεροποιήσουν την Χώρα!. 

…………. Η δική μου άποψη είναι ότι, θα έχουμε έναν μικρής διαρκείας αλλά μεγάλης έντασης πόλεμο με την Τουρκία, πιθανότατα σε δύο -τρία μέτωπα, ίσως και με συμμετοχή άλλων κρατών, η τουλάχιστον την συμπαράσταση τους, όπου η Ελλάδα και Τουρκία θα αναγκαστούν να έλθουν σε διαπραγματεύσεις και να έλθουν τελικά σε συμβιβασμό και σε συνεκμετάλλευση των πόρων Φυσικού Αερίου και υποχώρηση στο θέμα της Θράκης μας, όπως το σχεδίασαν οι «σύμμαχοι μας» και όπως συμφώνησε ο Τσίπρας εδώ και καιρό!!...... ένα είναι σίγουρο… ότι τίποτε δεν θα λυθεί με υποχωρήσεις !!!...».



Αυτά, πρίν ένα χρόνο!…νομίζω τα μάντεψα κάπως καλύτερα από την….καφετζού, δεν νομίζετε??? Όσοι επιθυμείτε, μπορώ ευχαρίστως να σας στείλω ολόκληρες τις παραπάνω «σκέψεις μου»…..



Τώρα όσον αφορά για την Ομογένεια…..διάβασα πρόσφατα στον Ελληνικό Τύπο για την δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού για την αγορά μιας Φρεγάτας για το πολεμικό μας Ναυτικό, από την Ομογένεια. Αν και εγώ προσωπικά, υποστηρίζω μια τέτοια προσπάθεια, δεν την βλέπω να γίνεται πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την Ομογένεια, την οποία όχι μόνο αγνοεί και πολεμάει, αλλά ούτε την προστατεύει από τα διάφορα παράνομα κυκλώματα στην Ελλάδα που την λυμαίνονται στα δικαστήρια, όπου μαζί με πουλημένους δικαστές, προσπαθούν να αρπάξουν τις περιουσίες μας. Αντιθέτως ενθαρρύνει διάφορους πολιτικούς να φωτογραφίζονται και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αυτών των κυκλωμάτων, όπως συνήθιζε και έκανε και η Μαφία στις δεκαετίες του ’60, ’70,κα
ι ΄80 στην Αμερική, για δημιουργία εντυπώσεων!!.........και η Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορη!!! Δεν θα κάνω σχόλια για τον Ζάεφ που πρόσφατα ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη για το πόσο σκληρά πολέμησε για την Πατρίδα του την Βόρεια Μακεδονία !…..τα συμπεράσματα δικά σας!!!


Όμως η Ομογένεια δεν ξεχνά…..σύντομα θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και σας διαβεβαιώ ότι η Ομογένεια με την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής μπροστά, δεν θα αφήσει τα αδέλφια της μόνα τους στον αγώνα…..και όταν καθαρίσουμε την σαπίλα, τότε θα πάρουμε και την Φρεγάτα!!

Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και βέβαια έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε!



 

Με αγάπη και εκτίμηση

 

Στέλιος Κυριμλής 

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.CArea

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής